Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

H Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO για την αποκατάσταση του «Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας»





Απάντηση στην επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κα Τζιτζικώστα...


Άμεση ήταν η ανταπόκριση στην επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κας Παναγιώτας Γαζή από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Τζιτζικώστα, στο αίτημά της για συνδρομή στην προσπάθεια αποκατάστασης του «Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» ο οποίος επλήγη από την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου.
Στην απάντησή της η κα Τζιτζικώστα αναφέρει:
«Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έκδηλο ενδιαφέρον σας αναφορικά με την αποκατάσταση του «Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας», που αποτελεί τη Ζώνη Προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Δελφών, αλλά και με τη δέσμευση σας να συνδράμετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο έχει εντάξει τον Ελαιώνα της Άμφισσας στα γεωργοπεριβαλλοντικά του προγράμματα.
Προκειμένου να επιδιωχθεί μια συντεταγμένη αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής κρίνεται σκόπιμο να λάβουμε τις απόψεις και τις προτάσεις του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Επίσης, κρίνεται σκόπιμο, να επιτευχθεί εύρεση λύσης σε εθνικό επίπεδο, καθώς προτεραιότητα για οικονομική ενίσχυση, βάσει των Επιχειρησιακών Οδηγιών της UNESCO (http://whc.unesco.orK/en/intassistance/action=help), δίδεται α)στις Αναπτυσσόμενες Χώρες, β)στις Χαμηλότερου-Μέσου Εισοδήματος Χώρες όπως ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα, γ) στα κράτη που συμπεριλαμβάνοντα στα Μικρά υπό Ανάπτυξη Νησιά (Small island Developing State), δ) στα Κράτη Μέρη που εξέρχονται από συρράξεις».


       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου