Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για το θάνατο του Γ. Κοτσάνου

54χρονος ημεδαπός βρέθηκε νεκρός σε δασική περιοχή στο Άνυδρο Στυλίδας Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου






ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαμία, 14 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
54χρονος ημεδαπός βρέθηκε νεκρός σε δασική περιοχή στο Άνυδρο Στυλίδας Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου
Στην ομάδα των κυνηγών συμμετείχαν συνολικά δέκα (10) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια Κατασχέθηκαν συνολικά δώδεκα (12) κυνηγητικά όπλα......

Προχθές (12-10-2013) μεσημβρινές ώρες, σε δασική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Άνυδρο Στυλίδας Φθιώτιδας, έλαβε χώρα θανάσιμος τραυματισμός 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή, την ίδια ημέρα το πρωί, για κυνήγι αγριόχοιρου μαζί με εννέα ακόμη άτομα.
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ένα από τα μέλη της ομάδας των κυνηγών, ενημέρωσε τηλεφωνικά το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ότι ο 54χρονος, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, βρέθηκε νεκρός.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 54χρονος έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.
Από τους αστυνομικούς προσήχθησαν τα υπόλοιπα εννέα μέλη της ομάδας των κυνηγών, από τα οποία, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε, συνελήφθησαν τα πέντε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 47, 45, 41, 36 και 34 ετών αντίστοιχα.
Επιπλέον ο 41χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι είχε λήξει η άδεια οπλοφορίας του από το 2011, χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωσή της. Επίσης συνελήφθη ένα ακόμη μέλος της ομάδας των κυνηγών (32χρονος ημεδαπός), για πλημμελή φύλαξη του κυνηγητικού του όπλου.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής της σορού του θανόντα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά δώδεκα (12) κυνηγητικά όπλα τα οποία θα σταλούν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και δεκατρείς (13) κάλυκες κυνηγητικών φυσιγγίων.
Οι συλληφθέντες, πλην του 32χρονου, οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τις αστυνομικές έρευνες διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί, με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου