Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Έρχονται νέες 1.270 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στους επόμενους 2 μήνες



Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού στον προϋπολογισμό του 2014 που παρουσίασε η κυβέρνηση και απαιτεί νέες απολύσεις στο Δημόσιο...

Έτσι και πάλι η κυβέρνηση αναζητά άμεσα και μάλιστα μέσα στους επόμενους δύο μήνες μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων, ανάλογη της ΕΡΤ ή πολλούς μικρούς οργανισμούς για να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες σχεδόν 1.500 άτομα.
Το ελληνικό οικονομικό επιτελείο  από την πλευρά του θεωρεί ότι το χρηματοδοτικό κενό ανέρχεται «το πολύ» σε 500 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να καλυφθεί με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, την επιβολή ανώτατου ύψους δαπανών σε όλα τα νομικά πρόσωπα, επ' απειλή ποινικών κυρώσεων για τις διοικήσεις τους και, κυρίως, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το «συμμάζεμα» του ασφαλιστικού και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.
Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμενόταν την Τρίτη στην Βουλή, ωστόσο, σύμφωνα συνεχίζεται ακόμα η νομοτεχνική του επεξεργασία προκειμένου να πειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.
Ωστόσο, όπως διεμήνυσαν αρμόδιοι παράγοντες των Βρυξελλών η τρόικα θεωρεί πως το χρηματοδοτικό κενό είναι αρκετά μεγαλύτερο των 500 εκατομμυρίων ευρώ και δεν θεωρούν τις παραπάνω προτάσεις της κυβέρνησης ως αξιόπιστο σχέδιο κάλυψής του.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβερνητική διαρροή στην Αθήνα, σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, περί απαίτησης της τρόικα για απόλυση 11.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιανουάριο είναι «ανοησίες».
Οι απαιτήσεις του Μνημονίου είναι γνωστές, επισημαίνουν, και προβλέπουν την απόλυση 4.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 και 11.000 μέχρι το τέλος του 2014.
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι για την επίτευξη του Μνημονιακού στόχου φέτος αναζητούνται περίπου 1.270 δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς έχουν ήδη απολυθεί 2.000 από την ΕΡΤ, 230 λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και 500 περίπου λόγω ακαταλληλότητας για λόγους υγείας.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου