Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Τίναξαν στον αέρα κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ασήμαντο λόγο!

- Ο πρόεδρος δεν επέτρεψε στον πολίτη - δημοσιογράφο να κάνει δυο ερωτήσεις και έγινε χαμός
- Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς παρακολουθούσε "ανήμπορος" να επέμβει...


- Τελικά ο πρόεδρος διέκοψε την συνεδρίαση οριστικά για να μην υποβάλλει τις ερωτήσεις ο πολίτης

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ανέστης Πίσχινας, διέκοψε οριστικά την σημερινή συνεδρίαση μετά από έντονο διαπληκτισμό με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παλαμιώτη, ο οποίος ζήτησε την άδεια να κάνει δυο ερωτήσεις σε νομικό σύμβουλο, που έκανε εισήγηση στο Περιφερειακό για το θέμα των Αναπτυξιακών Εταιριών της Περιφέρειας.

- << Απαγορεύεται από τον κανονισμό να κάνεις ερωτήσεις...>>, ήταν η απάντηση του προέδρου.
- << Θέλω να διευκολύνω την συζήτηση και το σώμα, κύριε πρόεδρε...και ζητώ τον λόγο ως πολίτης και όχι ως δημοσιογράφος...>>, επέμενε ο Γιώργος Παλαμιώτης, ο οποίος είναι εκδότης των εφημερίδων "Ημέρα" και "Σέντρα'.

Μυθικά πράγματα
Οι τόνοι ανέβηκαν και ακολούθησε μεγάλη ένταση. Ο πολίτης άρχισε να υποβάλει τα ερωτήματα, ενώ ο πρόεδρος ζητούσε να κλείσουν τα μικρόφωνα. Κάποιοι προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει τον πολίτη να κάνει τις ερωτήσεις και να προχωρήσουν.

Ο πρόεδρος ήταν ανένδοτος. Διέκοψε προσωρινά για μισή ώρα περίπου νομίζοντας ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση.

Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς που τόση ώρα παρακολουθούσε το σκηνικό χωρίς να έχει παρέμβει, ψιθύρισε κάτι στο αυτί του προέδρου και σηκώθηκε, λέγοντας "ντρέπομαι γι αυτό που συμβαίνει..." . Ο πρόεδρος ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης.

Τα ερωτήματα πολλά
- Άσχετα με το τι λέει ή δεν λέει ο κανονισμός, τι θα γινόταν αν ο πολίτης - δημοσιογράφος έπαιρνε για δυο λεπτά το λόγο;
- Πρώτη φορά είναι που πολίτες θα μιλήσουν σε Περιφερειακό ή Δημοτικό Συμβούλιο η άλλο συλλογικό όργανο;
- Γιατί δεν αποφάσιζε το προεδρείο ή το "σώμα" για το αν έπρεπε να μιλήσει ή όχι;
- Αφού πρόεδρε θέλεις να τηρείς κατά γράμμα τον κανονισμό γιατί δεν φώναξες την αστυνομία να τον πάρει μέσα, όπως λέει ο κανονισμός, αλλά διέκοψες την συνεδρίαση;
- Πως είναι δυνατόν για ένα τόσο απλό θέμα, να τινάζεται στον αέρα μια κρίσιμη συνεδρίαση;
- Εκτός από την ταλαιπωρία των Περιφερειακών Συμβούλων και άλλων, (είχε έρθει στη συνεδρίαση και ο Δήμαρχος από τη Σκύρο!!!), ποιος θα πληρώσει τα έξοδα για να ξανάρθουν όλοι αυτοί από κάθε γωνιά της Περιφέρειας (πέντε νομούς);
- Αν δεν μπορείτε ως προεδρείο να χειριστείτε τέτοιες απλές καταστάσεις, τι μπορεί να περιμένουν οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς από ένα τέτοιο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Και σε τελευταία ανάλυση όταν αφαιρείς ή δεν δίνεις το λόγο, με οποιοδήποτε πρόσχημα, σε έναν πολίτη σε μια δημόσια συνεδρίαση ενός αιρετού οργάνου, τότε μάλλον υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας...επί της ουσίας και όχι στα χαρτιά!
 lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.