Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εν μέσω αντιδράσεων η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών το πολυνομοσχέδιο και τα επίμαχα άρθρα του που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία και αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα, σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τέθηκαν 14 άρθρα που αφορούν τις ρυθμίσεις:.....

για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,
την ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ,
τους προϋπολογισμούς των δήμων και των Περιφερειών,
τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς,
την κατάργηση ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση,
τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα,
τις απολύσεις οδηγών κρατικών αυτοκινήτων,
τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού από το υπουργικό συμβούλιο,
τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σχετικά με τη δικαστική προστασία,
το υποχρεωτικό της εκδίκασης αγωγών συμβασιούχων για άκυρη απόλυση μέχρι την 1η Νοεμβρίου.
Στην ονομαστική ψηφοφορία η ΝΔ δεν κατέγραψε διαρροές, μέτρησε όμως μια απουσία, αυτή του βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη η οποία ωστόσο οφείλετο σε προσωπικούς λόγους.
Από το ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος καταψήφισε το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία, που πέρασε με 152 ψήφους, ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν το άρθρο 14 (απαλλαγές εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις), ενώ κάποιοι είπαν «ναι» και στο άρθρο 30 και καταψήφισαν τα υπόλοιπα.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν όλα τα άρθρα.
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, κάποιοι είπαν «όχι» σε όλα τα άρθρα και κάποιοι υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα, ενώ καταγράφηκαν και δύο απουσίες.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης (Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα) ψήφισαν «ναι» στα άρθρα 14, 105, 106 και «όχι» στα υπόλοιπα.
Έτσι, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας διαμορφώθηκε ως εξής:
Το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους
Το άρθρο 30 πέρασε 157 ψήφους
Τα άρθρα 74, 76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 πέρασαν με 153 ψήφους
Τα άρθρα 105 και 106 πέρασαν 155 ψήφους.
Αναφερόμενος σε προβληματισμούς που είχαν εκφράσει κυβερνητικοί βουλευτές για άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, δήλωσε νωρίτερα πως «όποιος θέλει ψηφίζει, αλλιώς εκλογές τον Αύγουστο».
Στις 11 το βράδυ, και ενώ είχαν τοποθετηθεί επί του πολυνομοσχεδίου 80 ομιλητές και απέμεναν άλλοι 60, ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι θα μιλήσουν άλλοι πέντε, καθώς η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων προέβλεπε λήξη της συνεδρίασης στις 11 το βράδυ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στη Διάσκεψη των Προέδρων, ζήτησε παράταση της διαδικασίας μέχρι τη 1 τα ξημερώματα προκαλώντας αντιδράσεις από τα διπλανά έδρανα. Το αίτημα δεν έγινε τελικώς δεκτό.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.20 Ιουλίου 2013 στις 3:08 μ.μ.


    Καταιγισμός παραιτήσεων στο στρατό

    Περισσότερα από 1.800 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που προέρχονται και από τα τρία Γενικά Επιτελεία! Όπως αναφέρεται σε δημοσίεμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο αριθμός αυτός ξεπερνά κατά πολύ τον αντίστοιχο περσινό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι όλο το 2012 παραιτήθηκαν από τις Ε.Δ. 1.640 στελέχη.

    Η «αιμορραγία» αυτή είναι ενδεικτική του φόβου και της αβεβαιότητας που επικρατούν, ιδιαίτερα δε μετά τις τρομακτικές περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματα που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι στρατιωτικοί, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, από τα στελέχη αυτά των Ε.Δ., το 72%-75% ήταν υπαξιωματικοί διαφόρων κατηγοριών.

    Ενδεικτικά, μέχρι την 1/7/2013, είχαν παραιτηθεί:
    - Από το ΓΕΣ: 900 στελέχη.
    - Από το ΓΕΝ: 320 στελέχη.
    - Από το ΓΕΑ: 603 στελέχη.

    Για να έχουμε μέτρο, τα στοιχεία για προηγούμενες χρονιές είναι, ως εξής:
    - Το 2012 από τον Στρατό Ξηράς παραιτήθηκαν 808 στελέχη, ενώ από την Πολεμική Αεροπορία 541.
    - Το 2011 από τον Σ.Ξ. 498 στελέχη, ενώ στην Π.Α. 710.
    - Το 2010 από τον Σ.Ξ. 1.203 στελέχη, ενώ στην Π.Α. 1.333 στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή