Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Όσα άλλαξαν σε δέκα μήνες - Η αποκάλυψη των... επενδυτών της Δωδώνης



Χρειάστηκαν λιγότεροι από δέκα μήνες για να υπάρξει πλήρης αποκάλυψη των... επενδυτών της Δωδώνης. Χρειάστηκαν λιγότεροι από δέκα μήνες για να γυρίσει η Ήπειρος εξήντα χρόνια πίσω και ο πρωτογενής τομέας, ο πιο δυναμικός της περιοχής, να απειλείται πλέον με ολοκληρωτική κατάρρευση.....

Χρειάστηκαν μόλις δέκα μήνες για να καταρρεύσουν οι μεγαλόστομες υποσχέσεις των ιδιοκτητών που δεν ήταν fund, αλλά ένα σοβαρό επενδυτικό σχήμα Ρώσων, Γάλλων, Άγγλων και βέβαια Ελλήνων μέσω της SIMOS FOOD.
Στις 9 Οκτωβρίου 2012, αμέσως μετά την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, ο κ. Ιωάννης Βιτάλης, στην πρώτη του, τότε, τηλεοπτική συνέντευξη δήλωνε:
- Η πρόθεσή μας είναι να αναπτύξουμε την εταιρεία, να τριπλασιάσουμε το τζίρο στα άμεσα χρόνια, στοχεύουμε πολύ στις εξαγωγές γιατί εκεί πάσχει η Δωδώνη.
- Δεν μας ενδιαφέρουν τα κέρδη, επιλέξαμε τη Δωδώνη γιατί θεωρείται κορυφαία εταιρία και έχει μεγάλες προοπτικές.
- Η Δωδώνη θα είναι η πλατφόρμα όπου επάνω θα ενωθούν κι άλλες εταιρίες που σκοπεύουμε να εξαγοράσουμε.
- Θέλουμε οι κτηνοτρόφοι να είναι ικανοποιημένοι οικονομικά, να παίρνουν αυτά που δικαιούνται και στο χρόνο που δικαιούνται.
- Είναι γνωστό ότι η τιμή γάλακτος είναι η υψηλότερη στην Ελλάδα. Δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου να παίρνουν την μεγαλύτερη τιμή στη Δωδώνη.
- Δεν περιμένουμε δανεισμό για να προχωρήσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας αλλά θα χρησιμοποιηθούν ίδια κεφάλαια για την επέκταση της Δωδώνης.
Σήμερα, 9 μήνες μετά, ο κ. Βιτάλης εμφανίστηκε ως ο «απόλυτος μονάρχης» και στην ουσία απέπεμψε τους παραγωγούς από τη ΔΩΔΩΝΗ, επειδή είχαν το «θράσος» να διεκδικήσουν αυτά που η εταιρεία τους οφείλει!
Ξεχνά ο κ. Βιτάλης, ότι τη ΔΩΔΩΝΗ δεν την κληρονόμησε από τον πατέρα του και τον παππού του. Αντίθετα οι 6500 παραγωγοί, τους οποίους σήμερα με το χυδαίο αυτό τρόπο προσπάθησε να σπρώξει εκτός εταιρείας, είναι αυτοί που μαζί με τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους έχτισαν κάθε λιθαράκι της ΔΩΔΩΝΗ, ώστε να τη βρουν οι... δήθεν επενδυτές σαν το κ. Βιτάλη, τη μεγάλη εταιρεία που ήταν μέχρι προχθές.
Το ερώτημα όμως δεν είναι ούτε τα ψέματα που ο κ. Βιτάλης έλεγε 9 μήνες πριν, ούτε ο ποταπός τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε σήμερα.
Το ερώτημα είναι που οδεύει η εταιρεία. Και δυστυχώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι τραγική για την Ήπειρο, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους.
Πολλάκις από αυτό το site έχουμε κάνει σαφές ότι την εταιρεία δεν την αγόρασαν αλλά τους χαρίστηκε και μάλιστα με προίκα. Προίκα για τους επενδυτές, προίκα για τον συνεταίρο τους SIMOS FOOD που ακόμα και σήμερα τα χρέη του στη βιομηχανία είναι δεκαπλάσια αυτών των ενώσεων, προίκα για τον επενδυτικό σύμβουλο κ. Βιτάλη, ο οποίος απέκτησε και μία έμμισθη θέση στο ΔΣ (αλήθεια υπάρχει ρευστό για να του καταβάλλεται ο μισθός του;), προίκα για τον... εκκαθαριστή και πολλούς άλλους. Οι μόνοι χαμένοι στη διαδικασία της αγοραπωλησίας είναι οι παραγωγοί.
Στους οποίους παραγωγούς οφείλεται ακόμα μέρος του Μαρτίου, ο Απρίλιος, ο Μάιος και φυσικά ο Ιούνιος. Άρα δεν είναι ικανοποιημένοι οικονομικά καθώς δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Και τα χρέη αυτά της εταιρείας είναι πολλαπλάσια της όποιας οφειλής των ενώσεων στην βιομηχανία και μάλλον υπερβαίνουν και τα χρέη της SIMOS FOODS.
Και δεν είναι αληθές ότι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου παίρνουν τις υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα. Και για να είμαστε απολύτως συγκεκριμένοι: Για το πρόβειο γάλα οι υψηλότερες τιμές δίνονται στα Καλάβρυτα. Για το αγελαδινό οι τιμές που δίνονται από τη Δωδώνη είναι οι χαμηλότερες σε όλη την χώρα καθώς υπολείπονται τρία με τέσσερα λεπτά το κιλό άλλων περιοχών, με πλέον ευνοημένους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Είναι πλέον σε όλους σαφές ότι η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ, οδηγεί τα πράγματα σε ρήξη. Μια ρήξη την οποία επιδιώκει και μεθοδεύει συστηματικά. Οι προθέσεις της Διοίκησης μάλλον είναι ορατές και στον πλέον καλόπιστο! Θέλουν να απομυζήσουν και την τελευταία ικμάδα της εταιρείας και να αναχωρήσουν για άλλες... επενδύσεις. Άλλωστε, λεφτά δεν έβαλαν, έβγαλαν! Και μάλιστα πολλά, φεσώνοντας και όλο τον αγροτικό κόσμο της Ηπείρου.
Και όλα αυτά θέλουν να τα κάνουν, χρεώνοντας την ευθύνη για τη δική τους ανήθικη τακτική στους παραγωγούς. Θέλουν να δημιουργήσουν εξιλαστήρια θύματα, ώστε φεύγοντας να πουν... «εμείς δε φταίμε, εσείς μας διώξατε».

Το ερώτημα πλέον είναι, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, οι πολιτικοί μας ταγοί, που και τότε και τώρα θεωρούν ότι στο πτώμα της ΔΩΔΩΝΗ υπάρχει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης (που αφορά μόνο τους ίδιους και κανέναν άλλο), θα αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε η Ήπειρος να μη ζήσει την τραγωδία που διαφαίνεται;
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου