Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΞΥΛΙΚΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΞΥΛΙΚΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής 26.07.2013 στους Ξυλικούς Φθιώτιδας [πολιούχος]...
το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ναού, οργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων οι οποίες κορυφώθηκαν το βράδυ της γιορτής στην πλατεία του χωριού. Η τοπική κοινωνία στήριξε πρακτικά και ουσιαστικά την γιορτή φροντίζοντας και για την κατασκευή και διάθεση των παραδοσιακών εδεσμάτων, προσφορά στους πολλούς καλεσμένους επίσημους και μη, που παραβρέθηκαν.  
Τα χορευτικά συγκροτήματα από την Αμφίκλεια, την Ελάτεια και την Τιθορέα (Βελίτσα) έδωσαν τον τόνο της γιορτής και αποτέλεσαν τους προπομπούς για τα παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε και στο οποίο έντονη ήταν και η Δαδιώτικη παρουσία.
Η όλη ατμόσφαιρα της γιορτής μέσα στους δύσκολους και περίεργους καιρούς που βιώνουμε έδειχνε επί πλέον την ανάγκη και την προσπάθεια αυτοοργάνωσης των τοπικών κοινωνιών [μαγείρεμα και προσφορά εδεσμάτων, λαχειοφόρος με προσφερόμενα δώρα όπως, τράγο, γίδες, πέρδικες κλπ], αλλά και την διάθεση του κόσμου να ξεφύγει έστω και για λίγο, από τις κάθε είδους κοινωνικές και οικονομικές μυλόπετρες που τον συνθλίβουν καθημερινά. Και του χρόνου.   
Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια





























Δείτε το χορευτικό της «ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ» να χορεύει Ικαριώτικο στην γιορτή των Ξυλικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου