Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλείνει η ΕΡΤ με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης

"Λουκέτο" στην ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης.  Οξύτατες αντιδράσεις από εργαζόμενους και κόμματα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η ΕΡΤ κλείνει και μάλιστα τη θέση της ΕΡΤ λαμβάνει ένας νέος δημόσιος αλλά όχι κρατικός οργανισμός.....

"Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Σταματούν οι μεταδόσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ", τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

"Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο οργανισμό. Ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. "Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν κανονικά και οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κύβος ερρίφθη και, όπως όλα δείχνουν, η ΕΡΤ
θα είναι αυτή που θα «δώσει» αρκετούς από τους πρώτους 2.000 υπαλλήλους που θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία μίας...
νέας εταιρείας που θα τη διαδεχθεί, στο πρότυπο της Ολυμπιακής, καταλήγει η κυβέρνηση.

Πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη υπογραφεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ρυθμίζεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, όταν κλείσει, θα περάσουν στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος και θα κάνει τη διαχείριση εφεξής.

Η πράξη αναφέρεται, γενικώς, στις ΔΕΚΟ ωστόσο αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης η αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα γενική συνέλευση στην Αγία Παρασκευή και προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων και την εκπομπή «απεργιακού» προγράμματος.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου