Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Στα αζήτητα και πάλι η Περιφέρεια Στερεάς... για την πρόσληψη ατόμων

Ξεκινά στις 1-7-2013 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία 1.000 νέων θέσεων ....

εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

i. Ως άτομα μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι :
•       κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υπόδειξή τους δεν είχαν απασχοληθεί σε κανονικά αμειβομένη θέση με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή
•       είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή
•       είναι άνω των 50 ετών, ή
•       είναι αρχηγοί μονογονεϊκών  οικογενειών.

ii. Ως άτομα πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.
 Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τα άτομα, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους i) δώδεκα (12) μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε μειονεκτική θέση σύμφωνα με το εδ. α του άρθρου 40.3 του Καν.800/2008,  και ii. από  12 έως 24 μήνες για τα άτομα  που θα προσληφθούν και ανήκουν σε πολύ μειονεκτική θέση, σύμφωνα με το εδ. β του άρθρου 40.3 του Καν.800/2008 και το  ν. 3614/2007.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο 50% τoυ συνόλου των i. ακαθάριστων πραγματικών μηνιαίων αποδοχών (καθαρές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου) και ii. των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), με ανώτερο ποσό τα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως, κατ΄ ανώτατο όριο.

Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ.4 του  Κανονισμού (ΕΚ) αριθ.800/2008 της Επιτροπής της 6ης Αυγούστου 2008, να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με το μέσο όρο των δώδεκα (12) τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της.

Ως αριθμός εργαζόμενων, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.13 του  Κανονισμού (ΕΚ) αριθ.800/2008 της Επιτροπής της 6ης Αυγούστου 2008, νοείται ο αριθμός των ετήσιων μονάδων εργασίας (ΕΜΕ), δηλαδή ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των δώδεκα (12) τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής αίτησής της επιχείρησης. Η μερική και η εποχική απασχόληση υπολογίζονται στην καθαρή αύξηση και ισοδυναμούν με κλάσμα ετησίων μονάδων εργασίας.

Μία Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) αντιστοιχεί σε μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης λαμβάνεται υπόψη :
•       Ο αριθμός των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης κατά τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης (ημερομηνία υποβολής) και
•       Ο αριθμός των Ετήσιων Μονάδων  Εργασίας (Ε.Μ.Ε).

Εφόσον διαπιστωθεί η δυνατότητα υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος το προσωπικό για το οποίο έχει δεσμευτεί σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα, δηλαδή τις ΕΜΕ ή τον αριθμό των απασχολουμένων  αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, κατά την αίτηση, αναλόγως ποιο είναι το μεγαλύτερο.

Ως μείωση προσωπικού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική, η μείωση του χρόνου απασχόλησης, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Τα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Οι ενισχύσεις για την απασχόληση που προβλέπονται στο ανωτέρω πρόγραμμα χορηγούνται βάσει του άρθρου 40 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 800/2008 της Επιτροπής 6ης Αυγούστου 2008 για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την κοινή αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 87 και 88 της Συνθήκης (Γενικός Κανονισμός Απαλλαγής κατά κατηγορία) και δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως ανά επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι στον ως άνω έλεγχο ορίων μεμονωμένων κοινοποιήσεων αθροίζονται και οι ενισχύσεις που έχει λάβει η επιχειρηματική μονάδα στο σύνολο της.
 Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3,  Άξονες Προτεραιότητας 7, 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι 11 περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
--Άξονας Προτεραιότητας  7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
--Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Πού είναι κύριοι Δημαρχε, Περιφερειάρχα και Βουλευτές η Περιφέρεια Στερεάς; Μήπως στη Στερεά Ελλάδα δεν υπάρχουν άνεργοι; χα χα χα

Άνεργος

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου