Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΓΑΛΑΞΙΔΙ: Τί απαντούν Γαζή, Τζιβάρας, Νάκος για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στις βίλες Γουργουρή.

Παραίτηση της κας Γουργουρή ζητά ο πρώην Αντιδήμαρχος κος Β. Καραγιάννης.


Απάντηση Γαζή στο δημοσίευμά μας για το δρόμο που οδηγεί στις βίλες Γουργουρή: Ουδέποτε είχε δοθεί έγκριση από την Π.Ε. Φωκίδας ούτε ήταν ενήμερη για την ασφαλτόστρωση
 - Θα διερευνηθεί από  ΕΔΕ αν και πως χωρίς εντολή εργάστηκε υπάλληλος στο συγκεκριμένο έργο
- Αν το υλικό προέρχεται από τις πρόσφατες εργασίες ασφαλτόστρωσης της Ε.Ο 48 τότε ήταν ευθύνη του εργολάβου που θα πεταχτεί
Ουδέποτε είχε δοθεί έγκριση από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, και δεν ήταν  ενήμερη για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στις βίλες Γουργουρή απαντά με χτεσινή της ανακοίνωση η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή.
Στην ανακοίνωση ακόμη  ανακοινώνει ότι αν εργάστηκε υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας χωρίς εντολή της Υπηρεσίας, θα διερευνηθεί μετά από  Διοικητική Εξέταση και θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.
Επιπλέον σημειώνει ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση της εφημερίδας έστειλε στην περιοχή τον πολιτικό μηχανικό κο Ασημάκη Κόκκινο για αυτοψία από την οποία προκύπτει ότι πράγματι βρέθηκε αγροτικός δρόμος  μήκος 280 μέτρων και πλάτους 3,5 μέτρων στον οποίο έγινε απόθεση υλικού .
Ιδιαιτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο της απάντησης που τονίζει ότι το ίδιο χρονικό διάστημα με την εναπόθεση στον αγροτικό δρόμο ήταν σε εξέλιξη  το έργο «Αποκατάσταση Οδοστρώματος της υπ’ αρίθμ. 48 Ε.Ο. κατά τμήματα» καθώς και το έργο «Αποκατάσταση Ζημιών του ασφαλτικού οδοστρώματος του Εθνικού Δικτύου Π.Ε. Φωκίδας» σημειώνοντας ότι αν το υλικό προέρχεται από αυτό το έργο τότε είναι ευθύνη του εργολάβου σε ποιό σημείο θα πεταχτούν (σσ εννοείται έξω από το σώμα της Ε.Ο), όπως αναγράφεται στο τιμολόγιο του έργου.
Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση της κας Γαζή:
Κε Διευθυντά,
Με αφορμή το δημοσίευμα σας στο φύλλο 1724 – 07/06/2013 της εφημερίδας σας με τίτλο «Προκλητικό έργο στο Γαλαξίδι» και τα ερωτήματα που υποβάλατε στην Περιφερειακή Ενότητα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:
Ουδέποτε είχε δοθεί έγκριση από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, και φυσικά δεν ήμουν ενήμερη, να χρησιμοποιηθεί υλικό από έργα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας που είναι σε εξέλιξη για οποιοδήποτε σκοπό, εκτός των συγκεκριμένων εργασιών που είχαν προβλεφθεί στη μελέτη του έργου.
Εάν εργάστηκε υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας χωρίς εντολή της Υπηρεσίας, θα διερευνηθεί μετά από Διοικητική Εξέταση και θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.
Φυσικά, ουδεμία δαπάνη για εργασίες που είναι εκτός των προκαθορισμένων από τη μελέτη του έργου καλύπτονται από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Σε εντολή μου για αυτοψία στην περιοχή, ο επιβλέπων του έργου Ασημάκης Κόκκινος (Πολιτικός Μηχανικός), μετά από προφορική εντολή του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Συγκοινωνιακών Έργων και μετά από επιτόπια αυτοψία του αναφέρει τα εξής:
1)Στην περιοχή βρέθηκε αγροτικός δρόμος στον οποίο έχει γίνει απόθεση και διάστρωση προϊόντων εκσκαφής-φρεζαρίσματος ασφαλτικού οδοστρώματος. Κρίνω ότι το υλικό αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ασφαλτόμιγμα, ασφαλτικό υλικό, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως “3A” χωρίς τα απαραίτητα εργαστηριακά αποτελέσματα κατάταξης υλικού. Επίσης δε γνωρίζω ποιος εκτέλεσε τις ανωτέρω εργασίες διάστρωσης και χρονικά πότε έγιναν.
2)Ο δρόμος αυτός έχει μήκος περίπου 280μέτρα, πλάτος 3.5μέτρα και το υλικό εκτιμάται ότι έχει ύψος 10~15εκατοστα διάστρωση ανάλογα την οριζοντιογραφία της οδού.
3)Στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου-Σερνικακίου-Χρισού-Ιτέας ,τις προηγούμενες ημέρες, εκτελέστηκαν εργασίες εκσκαφής-φρεζαρίσματος ασφαλτικού οδοστρώματος στα πλαίσια εκτέλεσης των έργων «Αποκατάσταση Οδοστρώματος της υπ’ αρίθμ. 48 Ε.Ο. κατά τμήματα» καθώς και του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών του ασφαλτικού οδοστρώματος του Εθνικού Δικτύου Π.Ε. Φωκίδας», στα οποία ήμουν και επιβλέποντας μηχανικός.
4)Σύμφωνα με το τιμολόγιο της μελέτης (άρθρο Δ-2 εκσκαφή-φρεζάρισμα ασφαλτικού οδοστρώματος) των δύο ανωτέρω έργων, προβλέπεται ότι στην τιμή της εργασίας περιλαμβάνεται «…η επιμελής συγκέντρωση, φόρτωση, μεταφορά και απόθεση όλων των προϊόντων εκσκαφής σε οποιαδήποτε απόσταση απαιτηθεί μακριά από το σώμα της οδού..».
5)Εάν τα υλικά αυτά, προέρχονται από το παραπάνω έργο, κάτι το οποίο δεν γνωρίζω, η απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής-φρεζαρίσματος ασφαλτικού οδοστρώματος σύμφωνα  και με το τιμολόγιο του έργου, γίνεται με ευθύνη του εργολάβου σε τοποθεσία δικής του επιλογής και η υπηρεσία δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη ή ανάμιξη σε αυτό.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δημήτρης Τζιβάρας: «Οποιοδήποτε έργο είναι παράνομο αν δεν έχει αποφάσεις Δημοτικού – Τοπικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής»
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Προοπτική» επεσήμανε πως οποιοδήποτε έργο είναι παράνομο, αν δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις, από το Τοπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την Οικονομική Επιτροπή.
 «Δεν ξοδεύεται ούτε ένα πενηνταράκι από το Δήμο, αν δεν υπάρχουν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή. Όταν δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από εκεί και πέρα είναι θέμα Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής για το που θα δοθεί προτεραιότητα. Είναι παράνομο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν αποφάσεις αλλά και αν το φέρουν εκ των υστέρων για έγκριση. Επίσης για τις συγκεκριμένες στρώσεις  χρειάζεται και μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου», ανέφερε ο κ. Τζιβάρας.
==================================================
Ο κ. Βασίλης Καραγιάννης τοποθετείται για το έργο στο Γαλαξίδι
Ζητεί την παραίτηση της κ. Γουργουρή
-Ξεκαθαρίζει δε, ότι δεν το λέει για προσωπικές σκοπιμότητες, αλλά γιατί τίθενται θέματα ευθιξίας και εντιμότητας.
Την παραίτηση της Αντιδημάρχου Γαλαξιδίου κ. Μάρως Γουργουρή ζητεί ο προκάτοχός της και μέλος της δημοτικής παράταξης Φουσέκη, κ. Βασίλης Καραγιάννης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας.
Κληθείς από την εφημερίδα μας να καταθέσει την άποψή του, υποστήριξε:
«Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία και ερώτηση σας για την άποψή μου, όσον αφορά το σημερινό σας ρεπορτάζ στο Φύλλο 1724 στην πρώτη σελίδα και 8-9-10 «Προκλητικό έργο στο Γαλαξίδι», έχω να δηλώσω τα εξής:
- Με ποια κριτήρια έκρινε η κ. Αντιδήμαρχος ότι «περίσσεψε το υλικό όταν ξεκίνησαν οι εργασίες πρώτα σε αυτό το κομμάτι των περίπου 250-300 μέτρων όταν στην εκτός σχεδίου ζώνη της Τοπική Κοινότητας Γαλαξιδίου υπάρχουν δεκάδες δρόμοι σε άσχημη κατάσταση;
- Γιατί ο δρόμος που οδηγεί προς την Εστία Άγιος Νικόλαος και εξυπηρετεί δεκάδες βίλες αλλά και την Εστία, ήρθε σε δεύτερη μοίρα όταν στο κομμάτι που έπεσε πρώτα το υλικό δεν υπάρχουν 15 βίλες παρά στο τέλος του δρόμου είναι η διασταύρωση του συγκροτήματος της κ. Αντιδημάρχου;
- Γιατί δεν ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλαξιδίου Γιώργος Νάκος και ο υπεύθυνος Τοπικός Σύμβουλος για την πόλη Σπύρος Μπαρλιακός;
- Με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει και αλλάζει τις εντολές του καθ’ ύλη αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ευσταθίου Μαντζώρου και ανατρέπει το «έργο»;
- Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη σε περίπτωση ενός ατυχήματος – δυστυχήματος του συνεργείου σε σημείο όπου δεν έχει εγκριθεί ή διαταχθεί κάποιο έργο;
- Ποιος έδωσε εντολή σε έργο  της Περιφερειακής Ενότητας που έχει αναλάβει εργολάβος να πάει το μηχάνημα του δήμου –και μάλιστα με οδηγό της περιφέρειας. Το γνώριζαν άραγε η Αντιπεριφερειάρχης και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος;
- Ποια είναι η απάντηση του καθ’ ύλη αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ευστάθιο Μαντζώρο, που όπως σας δήλωσε δεν γνώριζε κι «έπεσε από τα σύννεφα»;
- Η περιφέρεια γνώριζε ότι με το φερτό υλικό του έργου θα γίνουν παράλληλες εργασίες στο δήμο και με ποια σειρά;
-Η δαπάνη καλύπτεται από το δήμο ή την περιφέρεια;
- Ήταν τουλάχιστον ενήμερος ο Δήμαρχος για την αλλαγή αυτή;
- Με την κίνησή της αυτή η αντιδήμαρχος, που όπως σας δήλωσε, περίσσευε το υλικό, εκθέτει σε μεμπτό βαθμό, τόσο τους Τοπικούς Άρχοντες της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου, αφού δεν τους ενημέρωσε και περισσότερο το Δήμαρχο Δελφών Νίκο Φουσέκη, θα έπρεπε να τον προστατεύει από τέτοιου είδους πράξεις, αφού τους συνδέει μακρά και στενή φιλία.
- Κι επειδή κάποιοι μπορεί να χαρακτηρίσουν την δήλωσή μου σκληρή ή επιπόλαιη θα σας ρώταγα αν στη δική μου θητεία ως Αντιδήμαρχος (2011-2012) στη Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου έκανα εγώ αυτές τις παραβάσεις έναντι συναδέλφων – υπηρεσιών και αρχών ποια θα ήταν η αντίδραση της κυρίας νυν Αντιδημάρχου Μάρω Γουργουρή.
- Στα δύο χρόνια αντιδημαρχίας (2011-2012) τόσο εγώ, όσο και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Νάκος και περισσότερο ο Τοπικός Σύμβουλος Σπύρος Μπαρλιακός, σε καθημερινή βάση συνεισφέραμε με δικές μας δαπάνες, προκειμένου να καλυφθούν στην αρχή οι βασικές ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας (χαρτί – μελάνια – φακέλους – μικροεδκηλώσεις και καύσιμα ακόμα) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καθημερινότητα της πόλης χωρίς να ζημιώσουμε το Δήμο ούτε με μια «λάμπα» έξω από τις κατοικίες μας.
Τελειώνοντας ως ελάχιστο ίχνος ευθιξίας κι εντιμότητας απέναντι στους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου και του Δήμου Δελφών που την εξέλεξαν, αλλά και του Δημάρχου Νίκου Φουσέκη που την τοποθέτησε κι εμπιστεύτηκε στη θέση της Αντιδημάρχου. Θεωρώ αναγκαία την άμεση παραίτηση της από την θέση της Αντιδημάρχου. Επειδή δε, η άποψή μου μπορεί να παρεξηγηθεί και να θεωρηθεί από κάποιους κακόβουλους ότι ζητάω την παραίτηση της για να ξαναπάρω «θέσεις», σας διαβεβαιώνω ότι ούτε ο Δήμαρχος θα το πράξει ούτε εγώ θα δεχθώ… Υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι εξίσου άξιοι και έντιμοι.
==================================================
  Γιώργος Νάκος: «Δηλώνω άγνοια για το συγκεκριμένο έργο» 
«Ανέγνωσα το δημοσίευμα σας και δηλώνω ότι για τη συγκεκριμένη αναφορά, δεν έχει ληφθεί απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο Γαλαξιδίου. Είμαι υποχρεωμένος για την αντικειμενική τοποθέτηση των πραγμάτων να αναφέρω ότι για τα 2,5 χρόνια που διατελώ Πρόεδρος του Τοπικού, ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση, γιατί δεν καταρτίστηκαν Τεχνικά Προγράμματα για την εκτέλεση συναφών έργων. Ο λόγος φυσικά βρίσκεται στο κλείσιμο του Καποδιστριακού Δήμου με μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που δεν επέτρεπε να χορηγηθεί ΣΑΤΑ. Συνεπώς όλα τα μικροέργα που εκτελέστηκαν μέχρι σήμερα, με συντονιστή τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στηρίζονται σε προφορικά και γραπτά αιτήματα πολιτών ή φορέων. Όλα τα αιτήματα για μικροπαρεμβάσεις σε οδοστρώματα και αγροτικούς δρόμους ομαδοποιούνται και σε κάθε περίπτωση που εξασφαλίζεται μηχάνημα, αδρανές υλικό, 3Α και ασφαλτικό, ικανοποιούνται αδιακρίτως. Σαφώς δεν αναφέρομαι σε οργανωμένα έργα οδοποιίας που προϋποθέτουν αποφάσεις Τοπικού Συμβουλίου, Δημοτικού Συμβουλίου, αδειοδοτήσεις έργων, ΜΠΕ κλπ.
  Είναι εξάλλου υποχρέωση μας, όλες οι προαναφερθείσες μικροπαρμεβάσεις να γίνονται στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των πολιτών, για αποφυγή ατυχημάτων και για να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δρόμους, οχημάτων ιδιωτών, ασθενοφόρων και μηχανημάτων πολιτικής προστασίας», ανέφερε ο κ. Νάκος.
 Στην ερώτησή μας πως κρίνει την στάση της κα Γουργουρή ο κ. Πρόεδρος τόνισε τα εξής: «Η κα Αντιδήμαρχος εκτελεί άριστα τα καθήκοντά της, συνεργαζόμενη άψογα μαζί μου. Για το επίμαχο θέμα όμως, ουδεμία ανταλλαγή απόψεων είχα μαζί της, προ και μετά την εκτέλεση του έργου. Το δε περιστατικό το πληροφορήθηκα σήμερα, από την εφημερίδα σας».
 Απαντώντας στην ερώτησή μας, σχετικά με το ποια κριτήρια χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση ανάλογων μικροέργων, ο κ. Πρόεδρος ανέφερε: «Θεωρώ ότι το κυρίαρχο κριτήριο που πρέπει να πρωτεύει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι η εξυπηρέτηση των αιτούντων που διαμένουν σε περιοχές που αντιμετωπίζονται προβλήματα ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη πρόσβαση οχημάτων στις κατοικίες.  Τονίζω όμως ότι όλες οι διαδικασίες στηρίζονται σε προφορικά αιτήματα, τα οποία πολλές φορές ικανοποιούνται ακόμα και σε μία μέρα. Για το συγκεκριμένο έργο όμως, δηλώνω για μια ακόμη φορά άγνοια».
==================================================
  
ΠΗΓΗ: www.orafol.gr
ΑΠΟ : http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου