ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας-Θρησκευμάτων-Πολιτισμού-Αθλητισμού στην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

Απάντηση στην επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας  κας Γαζή, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την κατάργηση οργανικών θέσεων στα σχολεία της Φωκίδας

Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στις 9 Απριλίου 2013, σχετικά με τις καταργήσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία της Φωκίδας, το Υπουργείο απάντησε τα εξής:

«Στο Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) εμφανίζονται σχολικές μονάδες που η οργανικότητά τους δεν δικαιολογείται από το μαθητικό δυναμικό που δηλώνουν. Για το λόγο αυτό εστάλη το αρίθμ. 44506/Δ4/02 – 04 – 2013 έγγραφο στους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως φυσικοί προϊστάμενοι των σχολείων και όντες πιο κοντά στις σχολικές μονάδες και βιώνοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για το εάν είναι δικαιολογημένη η οργανικότητα κάθε σχολικής μονάδας.
            Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε με το εν λόγω έγγραφο από τους περιφερειακούς Διευθυντές να προτείνουν την κατάργηση οργανικών θέσεων ή των υποβιβασμό ή κατάργηση σχολικών μονάδων.
            Αναφορικά με την οργανικότητα των σχολικών μονάδων του νομού Φωκίδας, αλλά και γενικότερα των σχολικών μονάδων όλης της επικράτειας, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία όλων των απαραίτητων στοιχείων και ιδιαίτερων συνθηκών που θα συντελέσουν στην τελική διαμόρφωση του σχολικού χάρτη της χώρας για το σχολικό έτος 2013 – 2014.»

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.