Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΙΤΕΑ: Εγκληματική η ανικανότητα τους! - ΦΩΤΟ


Οι νεροποντές πρέπει να φέρνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα;;;
Μετά τα βουλωμένα φρεάτια της παραλίας και την κόκκινη λάσπη στην περιοχή Λαρνάκι που μολύνει τη θάλασσα, τώρα η βροχή, μας υπενθυμίζει άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα.
Πριν από ενάμισι χρόνο... σε δημοσίευμα μας ΕΔΩ αναφερθήκαμε σε εγκαταλειμμένα και επικίνδυνα σπίτια που υπάρχουν στην Ιτέα. Σήμερα το πρωί διαπιστώσαμε πως στην παραλιακή Λεωφόρο της πόλης μας, κατέρρευσε ένα μπαλκόνι. Φυσικό ήταν μιας και κανένας αρμόδιος (ιδιοκτήτης Πολεοδομία* Δημοτική Αρχή κλπ) ΔΕΝασχολήθηκε έως τώρα με το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτηρίων. Κανένα προειδοποιητικό και κανένα προπάντων προστατευτικό μέτρο.
Σήμερα θα δημοσιεύσουμε ξανά φωτογραφίες από τα επικίνδυνα αυτά κτήρια [1] και θα περιμένουμε αποτελέσματα από τους αρμοδίους (λέμε τώρα) για τις ενέργειες τους και αν δεν γνωρίζουν που είναι αυτά τα κτήρια, ας επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους τα δείξουμε.
Αν η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, έχει κοινοποιήσει έγγραφα ή τις θέσεις τις στις αρμόδιες υπηρεσίες, λίγο ενδιαφέρει τους κατοίκους. Όλους, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των ενεργειών, για τη ασφάλεια μας.

Από έγκυρη πηγή, πληροφορηθήκαμε πως η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, από το 2011 έχει αποστείλει 3 έγγραφα επισημαίνοντας τα κτήρια που αντιμετωπίζουν στατικό πρόβλημα στην πόλη μας. Συστάθηκε επιτροπή πριν από ένα χρόνο περίπου για τον έλεγχο των κτηρίων και παρ ότι η Δημοτική Ενότητα Ιτέας απέστειλε άλλα 2 έγγραφα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα έλεγχος!
Κλείνοντας το θέμα επισημαίνουμε ότι αφενός μεν, εάν υπήρχε θανατηφόρο ατύχημα, κάποιος θα έμπαινε φυλακή βάσει Νόμου, αλλά και κάποιοι είναι υπεύθυνοι, να μας προστατεύουν προληπτικά. Το ποιοί είναι αυτοί θα συζητηθεί και θα μαθευτεί ακόμα και σε αυτούς που δεν τους είναι αυτονόητο.
----------------------
[1] Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙV > Κεφάλαιο-Β > Αρθρον-423  (Αρθ-2 ΠΔ-13/22-4-29) 
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 
2. Σε κάθε περίπτωση αρμόδια για την άσκηση του ελέγχου ως προς τον υφιστάμενο κίνδυνο κατασκευών είναι η πολεοδομική υπηρεσία, στην οποία και πρέπει να παραπέμπεται κάθε σχετική καταγγελία ή αίτηση, η δε αστυνομική αρχή οφείλει να επιβάλλει την εκτέλεση αυτών που αποφασίζονται από την πολεοδομική υπηρεσία κατά το παρόν κεφάλαιο.
[2] Να μη ξεχάσουμε και το σπίτι, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο. Εκτός και αν το σέβονται διότι μέσα κατοικούν φαντάσματα του κόμματος που αναφέρεται στην πρόσοψη του κτηρίου!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου