Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ & ROCK


Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας την Κυριακή 14.04.2013 το δεύτερο στη σειρά, μετά το αφιέρωμα....
στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, θεματικό αφιέρωμα της τοπικής Μουσικής Σχολής ΚΕΦΟΥ, αυτή τη φορά στο ROCK.
Θα σκεφτόταν ίσως εύκολα κάποιος για την εκδήλωση το: <οι παλιοί να θυμηθούν και οι νέοι για να μάθουν,> αλλά αποδείχτηκε ότι οι νέοι ήξεραν και πολύ καλά μάλιστα, γι αυτό και έπαιξαν σωστά με γνήσιο κέφι, τέμπο και διάθεση επί ένα περίπου 2ωρο, προς μεγάλη απόλαυση και των ίδιων αλλά και των «παλιότερων» σίγουρα.
Παράλληλα και μεταξύ των τραγουδιών υπήρχαν και με την βοήθεια βιντεοπροβολέα, σύντομα αλλά εμπεριστατωμένα οπτικοακουστικά σχόλια για τα κομμάτια αλλά και για τον κοινωνικοοικονομικό περίγυρο της εποχής που γράφτηκε το κάθε τραγούδι, με αποτέλεσμα οι θεατές – ακροατές που προέρχονταν τόσο από την Αμφίκλεια όσο και από την ευρύτερη περιοχή, να συμμετέχουν με ολοκληρωμένο τρόπο στην εκδήλωση.
Εξαιρετικές από κάθε πλευρά η προσπάθειες της Μουσικής Σχολής ΚΕΦΟΥ, όλων όσων συμμετείχαν και ιδιαίτερα των παιδιών, τα οποία παράλληλα με τις Σχολικές και λοιπές υποχρεώσεις τους βρήκαν διάθεση και χρόνο για την παραγωγή μιας τέτοιας απαιτητικής εκδήλωσης. Είμαστε σε αναμονή πλέον και του τρίτου ενδιαφέροντος θεματικού μουσικού αφιερώματος στον ίδιο χώρο, σχετικό με την λεγόμενη <κλασσική μουσική>.
Παράλληλα με την εκδήλωση και διακριτικά, η ομάδα αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας ξεκίνησε την δράση της με την λειτουργία του «Περιπτέρου Αλληλεγγύης» με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τους έχοντες ανάγκη ανάλογης στήριξης, όπου και εδώ η ανταπόκριση και η προσφορά του κόσμου ήταν πρωτοφανής, παρά τον ελάχιστο χρόνο ενημέρωσης.
Θετικές εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν ενεργά και σθεναρά από όλους και αν μη τι άλλο σηματοδοτούν την έντονη διάθεση της τοπικής τουλάχιστον κοινωνίας, για μια δημιουργική φυγή προς τα εμπρός.
Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου