Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στη δικτατορία του ...Ελντοράντο!


Πλήρης καταπάτηση κάθε συνταγματικού δικαιώματος  και κάθε ίχνους νομιμότητας από το παρακράτος των μεγαλοεργολάβων στην Ιερισσό!...
Για επίδειξη αυταρχισμού που θυμίζει άλλες εποχές, κατηγορούν τις αστυνομικές αρχές οι κάτοικοι στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου σημειώθηκαν τα χαράματα σημειώθηκαν νέα επεισόδια μετά τη σύλληψη δύο ατόμων, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός». Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν λίγο μετά τις 03.15 τα ξημερώματα στις κατοικίες δύο κατοίκων της Ιερισσού, τους οποίους κατηγορούν για τον εμπρησμό του εργοταξίου της «Ελλ. Χρυσός», την ώρα που βρίσκονταν μέσα μαζί με τις οικογένειες τους. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, «οι δυο κάτοικοι Ιερισσού συνελήφθησαν με γκαγκστερικό τρόπο από την αστυνομία, η οποία διέρρηξε και έσπασε τις πόρτες των σπιτιών τους μέσα στη μαύρη νύχτα και τους άρπαξαν μπροστά στα παιδιά τους. Σύμφωνα με μέλη των οικογενειών, ούτε καν χτύπησαν την πόρτα, αλλά την διέρρηξαν σαν κοινοί κλέφτες».
«Μπαρούτι» μυρίζει ξανά η κατάσταση στις Σκουριές της Χαλκιδικής, έπειτα από τα νέα σημερινά επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στην Ιερισσό.  Τα ξημερώματα της Τετάρτης αστυνομικοί εισέβαλαν σε δυο σπίτια και συνέλαβαν δυο οικογενειάρχες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές ΧαλκιδικήςΗ αστυνομία υποστηρίζει πως εκτελούσε εντάλματα σύλληψης και πως παρών στις συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα ήταν και εισαγγελέας. Πριν από δύο εβδομάδες η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά είκοσι ατόμων για την συγκεκριμένη επίθεση. Η δίωξη αφορούσε συνολικά επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα. Μεταξύ των κατηγοριών είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και του εμπρησμού. Οι κατηγορίες δεν ήταν προσωποποιημένες, έργο το οποίο επρόκειτο να αναλάβει ο ανακριτής. Σύμφωνα με το δικηγόρο των δύο συλληφθέντων, οι ίδιοι είχαν δηλώσει στην Αστυνομία ότι είναι πρόθυμοι να εμφανιστούν όποτε τους ζητηθεί.
Από την πλευρά του σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Παρθένης, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί εκτελούσαν εντάλματα σύλληψης παρουσία εισαγγελέα και ότι εισήλθαν στα σπίτια των συλληφθέντων μετά από την άρνηση εκείνων να τους ανοίξουν. "Δεν ήταν βίαιη είσοδος αλλά εκτέλεση εντάλματος σύλληψης" είπε ο κ.Παρθένης και συμπλήρωσε ότι τα εντάλματα αφορούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Σε ό,τι αφορά την ώρα που επελέγη για να γίνει η εκτέλεση των ενταλμάτων, δήλωσε ότι εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος (;) χρόνος.
Η πλευρά των κατοίκων, όμως, περιγράφει αλλιώς τα γεγονότα και μιλά για αρπαγή των δυο ανδρών. Σύμφωνα με τους κατοίκους λοιπόν, στις 3 τα ξημερώματα πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε δυο σπίτια και συνέλαβαν τους δυο άνδρες μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι του ενός συλληφθέντα, σπάζοντας την πόρτα με λοστό, αλλά ο άνδρας τους άκουσε και άνοιξε την πόρτα. Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με κλωτσιά και συνέλαβαν και τον δεύτερο άνδρα μπροστά στην οικογένειά του. Η σύζυγος ενός εκ των συλληφθέντων μάλιστα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε ότι ο άντρας της συνελήφθη με τις πυτζάμες, από 6 κουκουλοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι χωρίς προειδοποίηση. 
Αμέσως στο χωριό σήμανε συναγερμός, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες του χωριού και οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που μάλλον είχε εγκαταλειφθεί από νωρίς, προκαλώντας φθορές. Στη συνέχεια, ως αντίποινα, κάτοικοι έκαψαν έπιπλα και αρχεία του Α.Τ. της περιοχής. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός συγκεντρώθηκαν έξω Α.Τ. Αρναίας προκειμένου να το προστατέψουν κατόπιν εντολής του κ.Πάχτα.(!!!)
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου αλλά, με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, και μετά από αίτημα της Αστυνομίας, η ανάκρισή τους θα γίνει τελικά στη Θεσσαλονίκη, «για αποφυγή επεισοδίων». Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατευθύνθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω περιοχών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαδηλώσει στο κέντρο της πόλης καταγγέλλοντας την αστυνομική βια και την κρατική τρομοκρατία.
«Ο νόμος θα εφαρμοστεί», διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδιας δικαιολογώντας πλήρως την πρακτική της αστυνομίας. «Εκρίθη και αν θέλετε την άποψή μου μάλλον καλώς εκρίθη ότι αν αυτό το ένταλμα εκτελείτο χθες το απόγευμα, δεδομένης της πιθανολογούμενης και προφανούς εκ του αποτελέσματος αντίδρασης των κατοίκων, θα γινόταν μακελειό. Κρίθηκε λοιπόν ότι το σωστό είναι να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι και ορθώς αιφνιδιάστηκαν», ανέφερε ο κ. Δένδιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. 
Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εάν οποιαδήποτε κοινότητα, χωριό ή κωμόπολη στην Ελλάδα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και να εφαρμόσει δικό του Σύνταγμα, δικό του δίκαιο και τον αυτοδικαίως κανόνα ζωής αυτό δεν πρόκειται να περάσει».
Προφανώς ο κ. Δένδιας την ...είδε νέος Ιούλιος Καίσαρας! Αναμενόμενο γαρ...
Θυμάται όμως άραγε ο κ. Δένδιας τι τέλος είχε τελικά ο Καίσαρας, ακριβώς επειδή μετεξελίχθηκε σε δικτάτορα; Μπορεί οι γαλάτες να μην κατόρθωσαν να τον νικήσουν- τα κατάφερε όμως ο ...Βρούτος! 
http://konstantinosdavanelos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου