Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα στο χώρο της Ορεινής Διάσωσης θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, στο οποίο θα συμμετέχουν ομιλητές από τη Γαλλία, την Ελβετία, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα...

την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ασφαλιστικής εταιρείας Interlife, στη Θέρμη (14ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου) και κατά τη διάρκεια του θα γίνουν εισηγήσεις και ομιλίες για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της ορεινής διάσωσης.
Οι ασκήσεις - επιδείξεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στο Ρετζίκι και στο Χορτιάτη, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν προσυνεδριακές δραστηριότητες που θα αφορούν πρακτικές εκπαιδεύσεις των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει κόσμο από όλη την ορειβατική κοινότητα, από το χώρο της διάσωσης, αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού. Κάθε χρόνο στο συνέδριο παρευρίσκονται 300 περίπου σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.
Φέτος, οι key note speakers που θα συμμετέχουν θα είναι στελέχη Γαλλικών (P.G.H.M.) και Ελβετικών (Air Zermatt) διασωστικών ομάδων, που θα μεταφέρουν τις πολύτιμες εμπειρίες και τη γνώση που έχουν αποκομίσει από τη διαχρονική δράση τους στις Άλπεις. Επίσης, για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα θα δοθεί η ευκαιρία στους σύνεδρους να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία, καθώς συγγενείς θυμάτων, αλλά και ορειβάτες που αγνοούνταν και διασώθηκαν, θα μοιραστούν μαζί τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από αφηγήσεις πραγματικών ιστοριών.

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου μια ξεχωριστή συνάντηση θα λάβει χώρα στο καταφύγιο του Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης, στον Χορτιάτη. Πρόκειται για την ιστορική συνάντηση, μετά από 34 χρόνια των ορειβατών, των διασωστών, που είχαν εμπλακεί στο τραγικό δυστύχημα στον Όλυμπο το 1979. Πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης γι’ αυτούς που φύγανε, αλλά και μια συνάντηση που σκοπό έχει να μάθουν οι σημερινοί ορειβάτες και διασώστες τι συνέβαινε εκείνη την περίοδο. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα μιλήσουν παλιοί ορειβάτες και διασώστες, αναφέροντας τις εμπειρίες τους από το παρελθόν, ενώ όσοι παραβρεθούν θα μπορούν να συμμετέχουν δυναμικά στη συζήτηση με ερωτήσεις, απομυζώντας την εμπειρία και το συναίσθημα των ατόμων που έζησαν κάτι τόσο τραγικό.
Η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σας καλεί να συμμετέχετε στο Συνέδριο, δηλώνοντας συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 310649 ή στέλνοντας e-mail στο inform@hrt.org.gr.

Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη της Ε.Ο.Δ. είναι 8 ευρώ και 15 ευρώ για τα μη μέλη.
Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται το μεσημεριανό γεύμα του Σαββάτου και βεβαίωση συμμετοχής.

Δήλωση συμμετοχής στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου