Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κλιμάκιο τεχνικών της Π.Ε. Φωκίδας επισκέφτηκε την Τολοφώνα για εκτίμηση των καταστροφών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Άμφισσα, 29 Μαρτίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Κλιμάκιο τεχνικών της Π.Ε. Φωκίδας επισκέφτηκε την Τολοφώνα για εκτίμηση των καταστροφών
Στις 26/03/2013 κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας μετέβη στον Παραλιακό οικισμό της Τολοφώνας...
μετά την έντονη θαλασσοταραχή της προηγούμενης ημέρας και διαπίστωσε τις βλάβες που έχει υποστεί τόσο το οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου Ερατεινής – Τολοφώνας, όσο και ο παραλιακός πεζόδρομος.
            Τα φαινόμενα αυτά της καταστροφής, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των τεχνικών της Περιφερειακής Ενότητας , δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά και από το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια ο χείμαρρος Τολοφώνας έχει εκτραπεί στον χείμαρρο Ερατεινής και δεν εκβάλει πλέον στην περιοχή,  με αποτέλεσμα να μην εμπλουτίζεται με υλικό και να μειώνεται σταδιακά η παραλιακή ζώνη.
            Προκειμένου το φαινόμενο αυτό να μειωθεί, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας εκπονεί ήδη μελέτη με τίτλο: «Αλλοιούμενες ακτές παραλίας Τολοφώνας», η οποία ευρίσκεται στο στάδιο της περιβαλλοντικής έγκρισης από την αρμόδια Υπηρεσία του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Ε.Υ.Π.Ε.) προϋπολογισμού 50.000,00€.
            Μετά δε, τις καταστροφικές συνέπειες, υπεβλήθη αίτημα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης – Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να ενταχθεί η μελέτη και το έργο σε πρόγραμμα της Περιφέρειας.
       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

1 σχόλιο:

  1. Υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φωκίδας, στις 26-3-2013 ζητά απο τον προϊστάμενο του Γραφείου Κίνησης, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προκειμένου να πάει για αυτοψία. Η μεταξύ τους στιχομυθία απο αυτόπτη μάρτυρα :
    - Πού θέλεις να πάς;
    - Στην Τολοφώνα.
    - Μόνον ένα αυτοκίνητο έχει βενζίνη και φτάνει ίσα-ίσα να πάς και να έρθεις μέχρι το Γαλαξίδι.
    Κι ο άλλος έφυγε για να δεί τι θα κάνει.
    Το βαρύγδουπο Δελτίο Τύπου μήπως είναι για να δημιουργεί εντυπώσεις και μόνο στους ... "ιθαγενείς";...

    ΑπάντησηΔιαγραφή