Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Λετονία: Σώθηκαν οι 200 άνθρωποι που βρέθηκαν πάνω σε κινούμενο πάγο


Τεράστια επιχείρηση διάσωσης στη Λετονία μετά από κομμάτι πάγου το οποίο κόπηκε στα δυο στην ακτή.
Σύμφωνα...
με το RT, πάνω από 200 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, παρασύρθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα στις ακτές της Λετονίας, επάνω σε δύο κομμάτια πάγου.
Ειδικότερα, 200 άνθρωποι παρασύρθηκαν σε κομμάτι πάγου στην παραλία Vakarbulli ενώ άλλοι 39 βρέθηκαν σε άλλο κομμάτι πάγου στην κοντινή παραλία Majori. Όπως αναφέρουν οι αρχές, τα 200 άτομα έχουν περισυλλέγει σώα, και η επιχείρηση διάσωσης οδεύει προς το τέλος της.
Αρχικά, ο αριθμός των ατόμων είχε προσδιοριστεί στους 545, με τους 500 να βρίσκονται στο ένα κομμάτι πάγου και άλλους 45 στο άλλο, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του RT, ο αριθμός των ατόμων προσδιορίστηκε προς τα κάτω.
"Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά έχουν σταλεί ομάδες ιατρών, για την περίπτωση που κάποιος έχει ανάγκη βοήθεια, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα πάνω στον πάγο", διευκρίνισε η εκπρόσωπος των πυροσβεστών, Βικτόρια Σεμπέλε.
"Λίγο μετά τις 17:00 διασώθηκαν και τα περί 20 άτομα που απέμειναν να διασωθούν από τα σωστικά συνεργεία", κατέληξε η ίδια, επισημαίνοντας ότι "φαίνεται πως όλοι είναι ψαράδες".
Οι υπηρεσίες της χώρας τέθηκαν σε συναγερμό ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερα και πλοία του ναυτικού. Οι κακές καιρικές συνθήκες και τα μεγάλα κύματα δυσχέραινε το έργο των σωστικών συνεργείων.
Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Λετονίας προειδοποίησε τους πολίτες να μην περπατούν επάνω στον πάγο.


*Οι φωτογραφίες είναι από τον χρήστη του Twitter @skrabans
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου