Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση του καιρου την ερχόμενη Δευτέρα.Χιονοπτώσεις την Τρίτη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας


 Πώς θα κυλήσει ο καιρός μετά τις 15 Δεκεμβρίου!? Ενημερώθηκε Σαββατο 8/12 17:00

Την Κυριακή αρχικά αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού όμως προς το μεσημερι και μέτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ...
σε όλα σχεδον τα χιονοδρομικά με ισχυρούς αρχικά νοτιάδες που βαθμιαία στα χιονοδρομικά της Μακεδονίας θα στραφούν σε παγερούς βοριάδες με βαθμιαία ενίσχυση μέχρι το βράδυ και στα υπόλοιπα χιονοδρομικά μετατρέποντας για λίγο τις βροχές σε χιονια και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας. 
(Προσοχή! Στα πεδινά της ανατολικής Μακεδονίας οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται τοπικά να είναι πιο πυκνές και να κρατήσουν μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας.) Σταδιακά παντως ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα. 
Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρος την Δευτέρα με τσουχτερό κρύο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ενώ από την Τρίτη 11/12 νέες αξιόλογες χιονοπτώσεις αναμένονται στα χιονοδρομικά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου και μέχρι το μεσημερι πολύ πιθανώς και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης. 
(Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία παρ'όλαυτα μεταξύ του προγνωστικού μοντέλου του Snowreport team το οποίο προβλέπει χιονοπτώσεις το πρωί της Τρίτης κατά μέσο όρο ακόμα και πάνω από τα 150 μέτρα στη βόρεια Ελλάδα και του snow-forecast.com το οποίο προβλέπει τις χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται σε πολύ μεγαλύτερα υψομετρα την ίδια χρονική περίοδο)(δείτε τους προγνωστικούς χάρτες)! 
Μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων την Τετάρτη αναμένεται νέα αλλαγή του καιρού με χιονοπτώσεις σε όλα σχεδόν τα χιονοδρομικά αλλά και πολύ πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της βορειας Ελλάδας με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά κυριως κατα τη διάρκεια της Πέμπτης! 

Βάσει των προγνώσεων πολλαπλού δείγματος (ensemble), ο καιρός θα πρέπει "μαλακώσει" αρκετά μετά τις 15 Δεκεμβρίου και για μία περίπου εβδομάδα στη χώρα μας ενώ υπάρχουν ενδείξεις για επιστροφή των χιονοπτώσεων στα χιονοδρομικά μας πριν απο την περίοδο των Χριστουγέννων! Για ότι νεότερο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση! 
SNOWREPORT TEAM 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου