Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ημερίδα για επιδοτούμενο πρόγραμμα από το Επιμελητήριο Φωκίδας

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (παράρτημα Ανατολικής Στερεάς)  και το Επιμελητήριο Φωκίδας, συνδιοργανώνουν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δελφών (πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα)  ημερίδα για το επιδοτούμενο Πρόγραμμα του Μέτρου 123Β «Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων» του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Το Πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως ξυλουργούς, πατωματζήδες, κατασκευαστές επίπλων, μονάδες επεξεργασίας ξύλου, εμπόρους ξυλείας με παράλληλη δραστηριότητα την επεξεργασία της, υλοτόμους και υλοτομικούς/δασικούς συνεταιρισμούς, στοχεύει δε, στην ίδρυση και στον εκσυγχρονισμό των πολύ μικρών μονάδων μεταποίησης καθώς και στη βελτίωση της εμπορίας των δασοκομικών προϊόντων. Το ποσοστό επιδότησης φτάνει έως το 65% του προϋπολογισμού, ανάλογα με τον τύπο του επενδυτικού σχεδίου και την περιφέρεια εγκατάστασης, ενώ προβλέπεται και χορήγηση προκαταβολής ίσης με το 50% της επιδότησης που θα εγκριθεί.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:

• Προμήθεια εξοπλισμού, όπως υλοτομικά εργαλεία και μηχανήματα, εργαλεία, αποφλοίωσης και τεμαχισμού, εργαλεία αποκομιδής, φόρτωσης και μεταφοράς δασικών προϊόντων.
• Έργα υποδομής, όπως οι χώροι αποθήκευσης δασικών προϊόντων και υλικών υλοτομίας, η προστατευτική επεξεργασία – ξήρανση στρογγυλής ξυλείας, η δημιουργία και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών επιχειρήσεων πρώτης επεξεργασίας ξύλου.
• Κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων.
• Προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού,
τεχνολογικού εξοπλισμού και λογισμικών.
• Εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού.
• Αγορά ειδικού τύπου οχημάτων, (φορτωτές, πλατφόρμες) αναγκαίων για τη μεταφορά του βασικού πρωτογενούς προϊόντος.
•   Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
• Γενικά έξοδα, όπως αμοιβές μηχανικών για τις μελέτες, συμβούλων, δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας και άδειες ανέγερσης κτιρίων και μέχρι ορίου 12% του συνόλου.
•   Απόκτηση πιστοποιητικών ποιότητας από αρμόδιους οργανισμούς.
• Ίδρυση μονάδων για αξιοποίηση υπολειμμάτων ξυλείας σαν εναλλακτική μορφή ενέργειας μόνο για ιδία χρήση.
• Αγορά Ηλεκτρονικών υπολογιστών (software και hardware) και σχετικού εξοπλισμού για σύνδεση με ευρυζωνικές υποδομές διαδικτύου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια του συγκεκριμένου Προγράμματος είναι η 19/10/2012.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (ετήσιος κύκλος εργασιών ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκ. € και απασχολούν λιγότερους από δέκα εργαζόμενους), υφιστάμενες, ή νέες (να μην είναι υπό σύσταση) με νομική μορφή Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ε.Ε., Ο.Ε., Συνεταιρισμοί, αλλά και ατομικές επιχειρήσεις.
 amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου