Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πύρινος εφιάλτης στη Φθιώτιδα σε δύσβατη περιοχή στη Λοκρίδα, μεταξύ Αγ. Κωνσταντίνου και Αρκίτσας

Ο πύρινος εφιάλτης επισκέφθηκε και τη Φθιώτιδα. Από τις 10:00΄ το βράδυ οι φλόγες ξεπήδησαν και εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή στη Λοκρίδα, μεταξύ Αγ. Κωνσταντίνου και Αρκίτσας, στην περιοχή "Μαμάκα", πάνω από το 155ο χλμ της εθνικής οδού.
 Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα δύο χιλιόμετρα και στο διάβα του αποτεφρώνει όμορφες πευκόφυτες δασικές εκτάσεις.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και τους όμορους νομούς. Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματικά άνιση μάχη με τις φλόγες, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.
Το κύριο μέλημά τους είναι να μην απειληθούν σπίτια γενικά κατοικημένες περιοχές. Έτσι λοιπόν το ένα αντιπυρικό μέτωπο που στήθηκε είναι από την πλευρά της Αταλάντης, για να μην απειληθεί το χωριό Γουλέμι και το άλλο είναι από την πλευρά της εθνικής, ώστε η φωτιά να μην κατέβει προς τα κάτω, όπου υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια στην περιοχή "Μαμάκα".
Η νύχτα θα είναι μακρυά και δύσκολη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ριχτούν στη μάχη και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου