Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙΘΟΡΕΑΣ: Τα προβλήματα στη λειτουργία της άρδευσης συνεχίζονται

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
          ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΙΘΟΡΕΑΣ

Σας γνωρίζουμε πως, τα προβλήματα στη λειτουργία της άρδευσης συνεχίζονται, παρότι τα είχαμε εντοπίσει  και αναφέρει με επιστολές προς τη Δημοτική Αρχή, εδώ και καιρό.
Δεν έχουμε  λάβει καμία απάντηση, της  επιστολή μας 8606/04-07-2012  και κανένα έγγραφο από αυτά που μας υποσχέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας έχει δοθεί ,καθώς όφειλαν.


Αποτέλεσμα: 
1)      Δεν έχουν οι υδρονομείς στα χέρια τους, κατάσταση με τους αρδευόμενους και με τους οφειλέτες παρελθόντων ετών ,ώστε να γίνεται σωστός προγραμματισμός και να τηρείται μια σειρά που να εξυπηρετούνται όλοι.
2)      Εξακολουθεί να υπάρχει πλήρη αναρχία στη διαδικασία της άρδευσης και η διαχείριση του νερού γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες, καθώς γίνεται  χρήση νερού από το συλλογικό δίκτυο του Δήμου, σε καλλιεργητές που δεν δικαιούνται, καθώς  έχουν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις πως δεν εξυπηρετούνται από το εν λόγω δίκτυο και έχουν λάβει τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από το Δήμο. Έτσι δυσχεραίνει το έργο των υδρονομέων και προκύπτουν πολλά προβλήματα στους καλλιεργητές.
3)      Εξακολουθούν να παρουσιάζονται διαφυγόντα  έσοδα άρδευσης.

ΥΔΡΕΥΣΗ

Παρά την έκκλησή μας  προς τον κ. Δήμαρχο για σοβαρό πρόβλημα στο δίκτυο από την πηγή Ποτιστήδες όπου δεν έρχεται καθόλου νερό και για την πηγή Τρύπη όπου τα νερά χάνονται στο ρέμα και εκεί λόγω βλάβης του δικτύου, τίποτα δεν έχει γίνει από πλευράς Δήμου.
Επίσης καμία ενέργεια από πλευράς Δήμου δεν έχει γίνει, για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη δεξαμενή ύδρευσης , σύμφωνα με επιστολή 4842/30-04-2012 του αρμόδιου υδραυλικού του Δήμου κ. Μπαλάκα Αρσένη. Στην επιστολή του τονίζει πως υπάρχει κίνδυνος δημόσιας υγείας .
Τέλος δεν επιτρέπεται τμήμα του χωριού μας να μένει επί 2 ημέρες χωρίς νερό και μάλιστα με δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω υψηλών θερμοκρασιών,  από βλάβη στο μοτέρ της γεώτρησης, γιατί δουλεύει χρόνια τώρα μέρα – νύχτα , χειμώνα – καλοκαίρι , με υψηλό κόστος για το Δήμο και γιατί δεν έχει φροντίσει ο Δήμος να μη λειτουργεί αυτό, όταν δεν χρειάζεται.
Οφείλουμε βέβαια να σας ενημερώσουμε πως η ανύπαρκτη συνεργασία και η μεγάλη δυσκολία στην επικοινωνία , τόσο ημών όσο και των δημοτών μας, με τον τοπικό Αντιδήμαρχο, μας απογοητεύει και μας προβληματίζει.
Επίσης κάθε σοβαρή πρότασή μας, προς τη Δημοτική Αρχή, προς επίλυση προβλημάτων, σαμποτάρεται. Και σαμποτάρεται γιατί έτσι προσπαθεί  να καλύψει την  αδυναμία της.
Διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά πως αυτή η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν δίνει λύσεις  αλλά δεν ακούει κιόλας και αφού δεν ακούει, δεν μπορεί και να γνωρίζει.
http://e-tithorea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου