Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ανοχύρωτα τα δάση στις πυρκαγιές

Στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε αεροσκάφη ενώ αναγκάζεται να κινείται με έναν γερασμένο στόλο αυτοκινήτων.Μικρότερα κονδύλια και λιγότερο προσωπικό δυσχεραίνουν την κατάσταση, συνθέτοντας ένα μείγμα που μπορεί να αποδειχθεί εκρηκτικό...


Απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων, ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, περιορισμένα εναέρια μέσα. Ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα είναι το Πυροσβεστικό Σώμα. Η οικονομική κρίση, οι καθυστερήσεις και οι? πολιτικές αμέλειες έχουν δημιουργήσει έναν εκρηκτικό συνδυασμό που, στο δύσκολο -λόγω καιρικών συνθηκών- καλοκαίρι που έρχεται, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Για το σοβαρό αυτό θέμα ενημέρωσε προχθές τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Λίγες μέρες νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, περιέγραψε την κατάσταση της Πυροσβεστικής με μελανά χρώματα.

Από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair σε επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν είναι παραπάνω από 14

«Δεν είμαστε σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, και το λέω κομψά, από πλευράς υποδομής για το καλοκαίρι που έρχεται» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. «Θεωρητικά, έχουμε 21 αεροσκάφη και τα 3 από αυτά είναι εκτός λειτουργίας, δηλαδή ξεκινάμε με 18, και αν δείτε τους πίνακες καθημερινής δυνατότητας χρήσης των αεροσκαφών θα δείτε ότι είναι μάλλον σε χαμηλά επίπεδα. Χθες, ας πούμε, είχαμε 10 διαθέσιμα αεροσκάφη, πριν δύο ημέρες είχαμε 11 και ανεβήκαμε στα 13-14».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου