Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα 18???

Το είδαμε κι αυτό!Άκουσον άκουσον: Τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα 18!......................

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής , αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο ''Νέα Ελληνική Γραμματική'' για την Ε' και ΣΤ'  δημοτικού.

Εμείς ψάξαμε το βιβλίο της Γραματικής για να... μετρήσουμε φωνήεντα και σύμφωνα και η σελίδα στην οποία αναφέρεται η καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, είναι η ακόλουθη:


Ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου.  Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος ''ου'', όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα ''η'' και ''υ''!
Και κάτι ακόμα. Οι μαθητές που θα διαβάσουν το βιβλίο, θα μάθουν επίσης ότι η ελληνική γλώσσα έχει 18 σύμφωνα, ανάμεσα στο οποία το "ντ", το "μπ" και το "γκ". Ανάμεσα στα σύμφωνα όμως δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη του "ξ" και του "ψ".
Εμείς  ρωτάμε  τους αρμόδιους στο υπουργείο Παιδείας, τι ακριβώς συμβαίνει με όσα διαβάσαμε στο βιβλίο της Νέας Ελληνικής Γραμματείας της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού; Πρόκειται για μπέρδεμα,για παράλειψη, για τυπογραφικό λάθος ή για νεοτερισμό;
 enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου