Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Άγριο κύκλωμα εκβιαστών στο Facebook !!

Σε κόλαση έχει μετατραπεί η ζωή Ελληνίδων από κύκλωμα εκβιαστών το οποίο δραστηριοποιείται στο Internet. Μάλιστα, για την υπόθεση η εταιρεία του Facebook έστειλε μυστική επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία ενημερώνει για τη δράση της αδίστακτης ομάδας.......

Η σύλληψη στην Καλαμάτα ενός 24χρονου ήταν μόνο η αρχή.. Πρόκειται για έναν 24χρονο αρτοποιό ο οποίος εκβίαζε μέσω του Διαδικτύου μία 14χρονη μαθήτρια. Ο δράστης τις είχε υποκλέψει φωτογραφίες από το προσωπικό της προφίλ στις οποίες είχε κάνει μονταζ ώστε να φαίνεται η κοπέλα σε προκλητικές στάσεις. Έπειτα εκβιάζοντάς την, της έλεγε πως αν δεν του δώσει το κινητό της θα τις δημοσιοποιήσει. Εκείνη έντρομη, έδωσε το νούμερο. Τότε ο 24χρονος την ανάγκαζε να κάνουν τηλεφωνικό σεξ. Τελικά, τη λύση έδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πέρασε χειροπέδες στον νεαρό αρτοποιό.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του Facebook πρόσφατα έστειλε επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ενημέρωνε για περίεργες κινήσεις ομάδας που διατηρεί συγκεκριμένο προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχει πολλές αναφορές από χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει μια τεράστια έρευνα, ώστε να «καθαρίσει» την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τους κακοήθεις τύπους, οι οποίοι έχουν αναγάγει το «Cyber-bullying» σε επάγγελμα!

ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Οι άνθρωποι αυτοί στέλνουν αιτήματα φιλίας σε γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, και στη συνέχεια, αφού έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους, κάνουν μοντάζ στις φωτογραφίες τους και τις παρουσιάζουν σε άσεμνες πόζες ή σε σεξουαλική δραστηριότητα. Μετά, στέλνουν αυτές τις «πειραγμένες» φωτογραφίες στις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ζητούν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.

Τιε εκβιάζουν μάλιστα ότι θα δημοσιοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι νεαρές κοπέλες να υποκύπτουν στον εκβιασμό.

Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες έχουν στα χέρια τους τούς αριθμούς, παίρνουν τηλέφωνο τα θύματά τους και τα υποχρεώνουν να κάνουν μαζί τους… τηλεφωνικό σεξ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν απαίτηση ακόμα και να συναντηθούν με τα θύματά τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ. εάν αυτές οι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Τρεις ομάδες

Ηδη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις ομαδικές σελίδες (προφίλ) στο Facebook και τις έχουν «κατεβάσει», καθώς το περιεχόμενο ήταν υβριστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.

Στις συγκεκριμένες σελίδες οι χρήστες τους αναρτούσαν φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, τα οποία είχαν πέσει θύματα αυτών των ασυνείδητων τύπων, και οι «θαυμαστές» της σελίδας τους έκαναν υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες -τις πιο πολλές φορές μονταρισμένες- των ανυποψίαστων γυναικών.

Το πρόβλημα ήταν πως αυτές τις φωτογραφίες τις έβλεπαν γνωστοί και γνωστές των γυναικών που είχαν πέσει θύματα του «Cyber-bullying», με αποτέλεσμα ακόμα και ο κοινωνικός περίγυρός τους να τις κοιτά περίεργα και να πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τον εφιάλτη που άρχισαν να βιώνουν στα καλά καθούμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι ειδικοί ερευνητές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει ήδη επισταμένες έρευνες για την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε πολλές περιοχές της επαρχίας και όχι μόνο στον νομό Αττικής.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου