Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις προκαλεί παρέμβαση Λοβέρδου για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Αθήνα
Στην αδυναμία της υπηρεσιακής κυβέρνησης να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις αποδίδει ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες καρκινοπαθείς, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν τα πολύτιμα για τη ζωή τους φάρμακα.........


Ο κ. Λοβέρδος, με δήλωσή του την Κυριακή, τόνισε ότι το πρόβλημα λύνεται και ζήτησε να υπάρξει σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις «εδώ και τώρα».

«Αν υπήρχε κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. Απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα. Το πρόβλημα λύνεται!» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΝ στη δήλωση του κ. Λοβέρδου.

«Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε 'ακυβερνησία'. Οι πάντες, όμως, σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ» ανέφερε το τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ.

«Αυτή την ώρα είναι απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα» κατέληξε ο ΣΥΝ.

Σκληρή επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου εξαπέλυσε και ο πρόεδρο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, κάνοντας λόγο για «απύθμενο θράσος»του τέως υπουργού.
«Ενώ ως υπουργός Υγείας ενέχεται στο έγκλημα κατά της ζωής των καρκινοπαθών, υποδύεται τώρα τον ιατροδικαστή και μάλιστα ζητά να διενεργήσει ο ίδιος νεκροψία στο θύμα του! Γιατροί και ασθενείς έχουν ιδίαν αντίληψη για το πρωτόγνωρο διαλυτικό μένος με το οποίο λειτούργησε ο κ. Λοβέρδος εναντίον της δημόσιας υγείας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου