Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση - Τι έγινε σαν σήμερα

                                           Πολύδροσος 8-5-2012 στις 08¨15 από webcamera
 
Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1821: Η Μάχη της Γραβιάς. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος νικά τις τουρκικές δυνάμεις υπό τον Ομέρ Βρυώνη. Επαναστατικές κινήσεις γίνονται και στην Εύβοια.
1831: Καταστέλλεται το στρατιωτικό κίνημα υπό τον ταγματάρχη Δημήτριο Τσάμη Καρατάσο κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
1838: Ο 28χρονος Φρεντερίκ Σοπέν ερωτεύεται την 34χρονη συγγραφέα Γεωργία Σάνδη στο σπίτι του Μαρκήσιου ντε Κιστίν στο Παρίσι. «Έμεινα έκπληκτη για το πώς αυτό το μικρό πλάσμα επέδρασε πάνω μου… Εάν είχα ίχνος υπερηφάνειας θα ένοιωθα ταπεινωμένη, που άφησα να παρασυρθώ από το συναίσθημα» θα γράψει αργότερα η Σάνδη. Θα χωρίσουν το 1847.
1886: Το φαρμακείο Τζέικομπς στην Ατλάντα της Τζόρτζια πουλάει το πρώτο μπουκάλι Coca Cola ως σιρόπι για φαρμακευτικούς λόγους. Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση, το μετέπειτα διάσημο αναψυκτικό περιέχει και ποσότητα κοκαΐνης.
1936: Ο Μάης του '36 στη Θεσσαλονίκη. Σε διαδήλωση καπνεργατών σκοτώνονται 12 και τραυματίζονται 282 διαδηλωτές εργάτες.
1980: O Γεώργιος Ράλλης εκλέγεται νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με 88 ψήφους, έναντι 84 του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο κερκυραίος πολιτικός θα διαδεχτεί στην πρωθυπουργία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
 
Είπαν 
«Ένα καλό βιβλίο είναι ένας καλός φίλος.»
Ζακ - Ανρί Μπερναρντέν ντε Σεν Πιερ
 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr
 
Ο Καιρός

Αρχίζει για τη χώρα παρατεταμένη περίοδος αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.



Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καιρού του Μαΐου, που θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες, είναι η εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές. Τα παραπάνω φαινόμενα συχνά προκαλούν καταστροφές στις καλλιέργειες και θεωρούνται κακός οιωνός: «Στον καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει», «Όταν έπρεπε δεν έβρεχε κι ο Μάης χαλαζώνει», «Μάης άβροχος, χρονιά ευτυχισμένη» κλπ. Ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε στο χαλάζι που αποτελεί τον εφιάλτη των αγροτών. Σε πολλά μέρη τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο που γιορτάζεται στις 8 Μαΐου τον αποκαλούν Βροχάρη ή Χαλαζιά επειδή επικράτησε η δοξασία ότι ο συγκεκριμένος Άγιος στέλνει το χαλάζι και καταστρέφει τα σπαρτά. Σε πολλές αγροτικές περιοχές οι κάτοικοι έχουν αργία την ημέρα της γιορτής του Αγίου όχι μόνο για να τον τιμήσουν αλλά και για να τον καλοπιάσουν. Την ίδια στάση κρατούν και την επόμενη ημέρα (9/5) γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου για τον οποίο λένε ότι: «Γυρίζει με το χαλάζι στον κόρφο του». Είναι χαρακτηριστική η παροιμία που λέγεται στην Ήπειρο: «Αϊ-Γιάννης το πήζει κι ο Αϊ-Χριστόφορος το ρίχνει». Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.
12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR Αύριο   7-ημέρες
Τοπική ώρα       Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
12:00 Συννεφιά 19 oC 52% Δ με 13 km/h
(3 Bf)
15:00 Ασθενής βροχή 17 oC 63% ΔΝΔ με 8 km/h
(2 Bf)
18:00 Συννεφιά 19 oC 54% ΝΝΔ με 10 km/h
(2 Bf)
21:00 Συννεφιά 15 oC 66% ΝΔ με 6 km/h
(2 Bf)
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου