Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΦΩΚΙΔΑ : Oι τελευταίες εξελίξεις στα ψηφοδέλτια των κομμάτων .


Άρθρο της δημοσιογράφου Πένυς Τσακίρη στο ΦΩΚΙΔΑ TV, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στη Φωκίδα.
Παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Τάκης Μανανάς
Στα ίχνη του ο Χρήστος Tσιλίκης...
Αγωνία επικρατεί στα κομματικά επιτελεία τα τελευταία 24ωρα.Κάτι που η τρόϊκα έχει ρίξει τις μάσκες, κάτι που ο καιρός προγραμματίστηκε να βαρύνει την Αναστάσιμη ατμόσφαιρα, κάτι που τα χρέη συνοδεύουν την οικονομική καθίζηση των νοικοκυριών, κάτι που τα γιαουρτώματα και οι δημόσιες αποδοκιμασίες πληθαίνουν…τα πράγματα δεν δείχνουν αισιόδοξα για τους υποψηφίους. Ούτε για όσους ανακοινώθηκαν ούτε για όσους αναμένεται να ανακοινωθούν.Ένα είναι βέβαιο: τα αντιμνημονιακά κόμματα επικρατούν ολοένα και περισσότερο, όσο κατακάθεται η σκόνη από την σχεδιασμένη κατάρρευση του μεταπολιτευτικού συστήματος της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις «απελευθερώνονται» διαρκώς αποκαλύπτοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά στα δύο άλλοτε μεγάλα κόμματα.Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν κραδασμούς να συνταράσσουν το ήδη γνωστό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα, στο οποίο ηγείται; η νυν βουλευτής Αφροδίτη Παπαθανάση.

Πέραν των πιέσεων που – όπως αποκάλυψε στην εκπομπή μας ο ίδιος - δέχθηκε για να είναι υποψήφιος, ο κ. Χρήστος Τσιλίκης, Αντιδήμαρχος Δωρίδας, ένας σοβαρός και αξιοπρεπής εκπαιδευτικός, ακούγεται ότι αντιδρά, με αποτέλεσμα να τον κρατούν «με τα δόντια» οι «αρμόδιοι» για την στήριξη και την πορεία του κόμματος στην Φωκίδα. Οι οποίοι στην περιοχή έχουν να αντιμετωπίσουν τον πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα, τον κ. Νίκο Πέτρου, υποψήφιο του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας.
Σχετικά μάλιστα με τον κ. Τάκη Μανανά, ο οποίος θα συγκέντρωνε την «αιρετική» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ της Φωκίδας, ως πρώην ειδικός σύμβουλος του Δημήτρη Θάνου στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας,   έχει υποβάλλει την παραίτησή του από το Μ. Σάββατο!Ο κ. Μανανάς είχε δηλώσει στην εκπομπή μας ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο στο οποίο θα βρίσκεται η βουλευτής Αφροδίτη Παπαθανάση, ενώ είχε εκφράσει τον διακαή του πόθο να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή ο κ. Θάνος.Στην άλλη όχθη, της γαλάζιας λίμνης, προσπαθούν να καθυστερήσουν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, ώσπου να ολοκληρωθεί η λίστα των υποψηφίων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Τελικά οριστικά εκτός ψηφοδελτίου μένει  ο δήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης, ενώ ο επικεφαλής Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Παπαθανασίου  οργανώνει τον προεκλογικό του αγώνα στην συντομώτερη μεταπολιτευτικά προεκλογική περίοδο που είδε η Ελλάδα.
Αυτό αποδίδεται από την Συγγρού στο γεγονός ότι ακόμη και αν η Ν.Δ. χάσει την έδρα στην Φωκίδα, με τον ισχύοντα εκλογικό Νόμο – που δεν καταγράφει ξεχωριστά τις μονοεδρικές, όπως άλλοτε – θα την κερδίσει κάπου αλλού.
Η Ασπασία Μανδρέκα αυτή την φορά κέρδισε με το σπαθί της την υποψηφιότητά της μέσα σε ένα κλίμα ευνοϊκό για όλους τους παλιούς ανθρώπους του προέδρου ενώ η κ.  Ιωάννα Γκελεστάθη και  ο κ. Μπάμπης Κόκκινος τοποθετήθηκαν όλως αιφνιδίως στην Εθνική Επιτροπή Εκλογών του κόμματος. Βέβαια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς μας είπε ότι ακόμη όλα είναι ανοικτά.
Εμείς αυτό που βλέπουμε ανοικτό, είναι οι ισορροπίες από τις οι οποίες προκύπτει ότι ο βουλευτής στην Φωκίδα θα προκύψει με διαφορά λίγων ψήφων.Συνεπώς δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις στο αποτέλεσμα της κάλπης.
Ο κ. Τάσος Φλώρος κέρδισε την τρίτη θέση ως εκ Δωρίδος υποψήφιος μετά από παρέμβαση του κ. Παπαθανασίου στον Αντώνη Σαμαρά. Αναμένονται οι αντιδράσεις του κ Σπύρου Τρίψα και του κ. Πάνου Ευσταθίου.
Άλλωστε αναμένεται δυνατά να παίξει και η Χρυσή Αυγή με υποψήφιο τον δικηγόρο κ. Ευθύμιο Λέκκο, ενώ στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια δεν  αναμένονται εκπλήξεις.
Με την ΔΗΜΑΡ μας έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο κ. Αντώνης Ιωάννου, πρώην Αντιδήμαρχος Άμφισσας και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Φωκίδα, και στο ΚΚΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας  κ. Γιώργος Ιωσηφίδης μάλλον θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όπως αναμενόταν συγκεντρώνει το ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου, για το οποίο – εκτός των μυστικών και ευφυών επαφών που έχει προσωπικά ο ίδιος, ακούγεται το όνομα του Προέδρου της ΕΠΣ κ. Γιάννη Καλύβα.
Ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αποδεικνύει ότι ξέρει τι κάνει και οι κινήσεις και οι προσεγγίσεις του εκφράζουν την δυναμική του κόμματος  που κυριολεκτικά ξεπέρασε τα πολιτικά και δημοσκοπικά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου