Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνάντηση Περιβαλλοντικών Συλλόγων πόλεων, των βορείων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου


Πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα το Σάββατο 21-4-2012 η απο καιρού προγραμματισθείσα συνάντηση Περιβαλλοντικών Συλλόγων πόλεων, των βορείων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου. Τον συντονισμό και την οργάνωση είχαν αναλάβει ο Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ'' και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κορινθιακού η ''ΑΛΚΥΩΝ''.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα κατά περιοχές, ακούστηκαν απόψεις και εξελίξεις για τις δράσεις οι οποίες είχαν αναληφθεί απο τους Συλλόγους, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και βεβαίως προτάσεις για τις επόμενες είτε  κοινές  είτε μονομερείς  ενέργειες, με σκοπό πάντα την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου.  Διαπιστώθηκε από όλους η απουσία της αρωγής του Ελληνικού Δημοσίου απο οποιανδήποτε περιβαλλοντική δράση και βεβαίως η απαθής έως και μεροληπτική στάση Υπηρεσιακών Παραγόντων και Αρμοδίων έναντι των πάσης φύσεως παραβάσεων και παραβιάσεων της Νομοθεσίας και των Συμβάσεων για το περιβάλλον.
Η συνάντηση κατεγράφει  (video) από  Γερμανικό  τηλεοπτικό συνεργείο και θα αποτελέσει τμήμα ενός ντοκυματέρ με θέμα την ρύπανση των  βόρειων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου.
Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 10-5-2012 στο Ευγενίδειο Ίδρυμαστην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το 10ον Πανελλήνιο Συμπόσιο  Ωκεανογραφίας και Αλιείας του ΕΛΚΕΘΕ...  Εκεί θα  αναπτύξουν τις απόψεις τους και τα  περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες,  7 Σύλλογοι απο πόλεις πέριξ του Κορινθιακού Κόλπου, με ακροατήριο Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και  άλλους Επιστήμονες ειδικευμένους σε θέματα  Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.  Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται και ο Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ''. Επίσης εντός των επομένων ημερών, αναμένεται η  οριστικοποίηση  συνάντησης  Συλλόγων,  με καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Ιτέα, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας θαλασσίου πάρκου στον κόλπο της Ιτέας.
Από εφημερίδα ΦΩΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου