Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τα δελφίνια που έχασαν το ένστικτο της τροφής

Λόγω της μακρόχρονης αιχμαλωσίας τους

Αυτά τα δελφίνια προετοιμάζονται για μια νέα ζωή στον ανοιχτό ωκεανό, ύστερα από αρκετά χρόνια αιχμαλωσίας.

Δύο δελφίνια, ονόματι Τομ και Μίσα, έχουν χάσει το ένστικτό τους για την αναζήτηση τροφής, καθώς κρατούνταν αιχμάλωτα σε άθλιες συνθήκες για περισσότερο από έξι χρόνια και τώρα εκπαιδεύονται για να επανακτήσουν το βασικό τους ένστικτο.

Σ’ αυτή τη προσπάθεια έχει συμβάλει σημαντικά ο εμπειρογνώμων στα κητώδη ψάρια, Jeff Foster, ο οποίος μάλιστα είχε περιθάλψει το αστέρι της ταινίας «Free Willy», τη φάλαινα ονόματι Keiko. 

«Ο Τομ και η Μίσα έχουν περάσει πολλά χρόνια στην αιχμαλωσία και έχουν χάσει πολλά από τα φυσικά τους ένστικτα. Το έργο μας είναι μοναδικό και πρωτοποριακό. Εάν τα καταφέρουμε, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο χώρο της απελευθέρωσης», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Τομ και η Μίσα διασώθηκαν πριν από δύο χρόνια από μια βρετανική οργάνωση ονόματι «Born Free», όταν έλαβε κατηγορίες σχετικά με τη κατασκευή μιας πισίνας σε τουρκικό θέρετρο, η οποία φημολογούταν ότι θα αιχμαλώτιζε τα δελφίνια για τουριστικούς σκοπούς.

Η οργάνωση εντόπισε τα δελφίνια, τα οποία φυλάσσονταν σε ακατάλληλες και ρυπασμένες συνθήκες, αφού είχαν μεταφερθεί ως εκεί με φορτηγό, χωρίς καμία προδιαγραφόμενη υποδομή.

Τα δελφίνια ζουν πλέον στο κέντρο διάσωσης και λαμβάνουν τη πλήρη φροντίδα από τους εμπειρογνώμονες. Οι τελευταίοι ελπίζουν να εκπαιδεύσουν τα θηλαστικά κατάλληλα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιστρέψουν στο φυσικό τους βιότοπο. Στις πισίνες έχουν εγκατασταθεί υποβρύχιες κάμερες, οι οποίες παρακολουθούν συνεχώς τη πρόοδο των δελφινιών.

Προτού απελευθερωθούν, η Μίσα και ο Τομ θα εφοδιαστούν με ένα ειδικό δορυφορικό τσιπάκι, το οποίο θα επιτρέπει στους εμπειρογνώμονες να παρακολουθούν την υγεία και την ευημερία τους στα βάθη των ωκεανών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου