Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ


Ύστερα από την καταγγελία των κάτοικων της περιοχής το http://polydrososparnassou.blogspot.gr δημοσιοποιεί φωτογραφίες από το χώρο των σφαγείων στην Πολύδροσο που έχουν μετατραπεί σε ανεπίσημη  χωματερή ......

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται μαρτυρούν την θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος .
Πέρα από τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο περιβάλλον, κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και  για τη δημόσια υγεία.
Ο Δήμαρχος Δελφών σε ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες, προφανώς για να δικαιολογήσει την αύξηση για την καθαριότητα αναφέρει:
Στις πόλεις μας και στα χωριά μας έχουμε πλέον κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στην αποκομιδή απορριμμάτων από τους πράσινους και μπλε κάδους.
(Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Δελφών προς τους δημότες  8/5/2017)


Δυστυχώς οι κάτοικοι δεν διαπιστώνουν βελτίωση.
Προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα χρονίζουν,  κυρίως στα χωριά.
Πολλοί κάδοι δεν έχουν καπάκια και δεν πλένονται  με αποτέλεσμα δυσοσμία και ειδικά το καλοκαίρι να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας
Παράλληλα με τις σωστές προτροπές σας προς τους δημότες  κ. Δήμαρχε, να κάνετε αυτό που έχετε υποχρέωση και που ο κάθε δημότης περιμένει, πληρώνοντας κάθε μήνα τα τέλη που του αναλογούν.
Το Τοπικό Συμβούλιο Πολυδρόσου από τις 6 Ιουνίου του 2015 σχεδόν πριν 2 χρόνια, με την αριθ. 8/2005 απόφασή του ζητά από τον Δήμο Δελφών το πλύσιμο των κάδων διότι
 ΄΄ εγκυμονούν κίνδυνοι υγείας για τους κατοίκους΄΄.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016  πριν 8 μήνες με την αριθ. 26/2016 απόφασή του ενημερώνει και ζητά από τον  Δήμο Δελφών΄΄  στο χώρο των σφαγείων έχει γεμίσει με σκουπίδια και με ογκώδη αντικείμενα που εναποθέτουν οι πολίτες της ΔΕ Παρνασσού και χρειάζεται η άμεση αποκατάσταση και φόρτωσης των σκουπιδιών του χώρου διότι εγκυμονούν κίνδυνοι για την εν λόγω περιοχή΄΄.

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΤΚ Πολυδρόσου στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ
Δείτε της εικόνες: 








Πρόβλημα με σκουπίδια και στο ποτάμι

Το πανέμορφο ποτάμι πηγή ζωής της περιοχής μας, σε εικόνες όπως θα  θέλαμε να είναι. Οι πηγές του σε ένα πανέμορφο τοπίο που φροντίζουν για την καθαριότητα εθελοντές της Πολυδρόσου, αλλά δυστυχώς μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω αρχίζει η τραγική πραγματικότητα της σύγχρονης εποχής μας .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου