Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ....

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Λουκάς Ιωαν. Θάνος: Ο Γιατρός που άλλαξε την ιστορία και τα δεδομένα της Ακτινολογίας στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Σε Ειδική Εκδήλωση - Παρουσίαση που έγινε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, τιμήθηκε και βραβεύτηκε,  για το Επιστημονικό έργο  και την Κοινωνική του Προσφορά, ο συγχωριανός και φίλος Λουκάς Ιωαν. Θάνος Συντονιστής και Διευθυντής Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας.....

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Κος Σωκράτης Μητσιάδης.

Για τον Λουκά Θάνο μίλησε η Διευθύντρια Ακτινολογικού του "ΣΩΤΗΡΙΑ"  κα. Σάντυ Ταβερναράκη.

«Να ευχαριστήσω τον. Δημακάκο για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει δυο γιατρούς που για λόγους που γνωρίζουμε πολύ καλά έχουν αφήσει εποχή στο νοσοκομείο μας.

Για εμένα προσωπικά, αλλά και για όλο το τμήμα μας είναι μια συγκινητική στιγμή να βραβεύουμε τον συντονιστή και Διευθυντή του τμήματός μας από το 2006 έως το 2023.

Το έργο και η προσφορά του κ. Θάνου δεν μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί με λίγες κουβέντες αλλά ούτε και χωράει στη σελίδα παρουσίασης.

Σκεφτόμουνα αν ήθελα να βάλω ένα τίτλο ή μια επικεφαλίδα στην πορεία του κ. Θάνου στο νοσοκομείο μας, ο τίτλος αυτός θα ήταν ότι ο κ. Θάνος είναι αυτός που ήρθε στο ΣΩΤΗΡΙΑ και άλλαξε  για πάντα την ιστορία της ακτινολογίας του νοσοκομείου και τα μέχρι τότε δεδομένα και τους λόγους τους ξέρουμε καλά και εμείς οι ακτινολόγοι αλλά και όλοι όσοι είχατε την χαρά και την τύχη να συνεργαστείτε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.



Ο κ. Θάνος γεννήθηκε σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό την Πολύδροσο, που είναι στους πρόποδες του Παρνασσού.

Η αγάπη του για την Ιατρική τον οδήγησε στη Ρώμη όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο Ιατρικής “ La Sapiensa” και με άριστα πήρε το πτυχίο της Ιατρικής.

Έκανε ειδικότητα στο 401 νοσοκομείο και στο ΛΑΪΚΟ νοσοκομείο.

Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής το 1988 και το 1999 έγινε Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δούλεψε ως καθηγητής Τεχνολόγων – Ακτινολόγων στη ΣΒΙΕ.

Στη συνέχεια δούλεψε ως Επιμελητής Β΄ στο ΚΑΤ και μετά ξεκίνησε την πορεία του στο ΕΣΥ, ως Επιμελητής Α΄ στο Ακτινολογικό τμήμα « Κοργιαλένειο Μπενάκειο»  στο Ερυθρό Σταυρό, υπεύθυνος του αξονικού τομογράφου, ένας σταθμός θεωρώ για την καριέρα του συγκεκριμένου νοσοκομείου και καθιερώθηκε στον χώρο της Ακτινολογίας και της Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Ο επόμενος σταθμός του κ. Θάνου, ήταν να γίνει Συντονιστής – Διευθυντής σε ένα πολύ μεγάλο νοσοκομείο της χώρας, που με την παρουσία του το έκανε ακόμη μεγαλύτερο. Έτσι από το 2006 έως το 2023 ήταν Συντονιστής – Διευθυντής του τμήματος Ιατρικής Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» στην Αθήνα.

Και βέβαια μετά την συνταξιοδότησή του δεν αποσύρθηκε, συνέχισε το έργο του στο ιδιωτικό τομέα ως Διευθυντής Απεικονιστικών Τμημάτων στο ΙΑΣΩ – Γενική Κλινική.

Από το 2006 που ήρθε ο κ. Θάνος στο νοσοκομείο σηματοδοτήθηκε μια νέα εποχή για το νοσοκομείο και αυτό γιατί μετέτρεψε το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα σε τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Εισήγαγε πρωτοποριακές μεθόδους και τεχνικές Επεμβατικής Ακτινολογίας οι οποίες μέχρι και σήμερα στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι δεδομένες και με τις μεθόδους αυτές άλλαξε για πάντα την διαχείριση των ασθενών από την διάγνωση μέχρι και την θεραπεία, όχι μόνο του νοσοκομείου μας αλλά και ασθενών όλης της χώρας που ερχόντουσαν ειδικά για τον κ. Θάνο στο τμήμα μας,



Ο κ. Θάνος έκανε το ακτινολογικό τμήμα, αλλά και γενικά  το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» πόλο έλξης όχι μόνον ασθενών από όλη την Ελλάδα, αλλά και γιατρών ακτινολόγων.

Ενέπνευσε, δίδαξε, καθοδήγησε γενιές και γενιές ακτινολόγων.

Ανάμεσα σε αυτές και εμάς που βλέπετε εδώ πέρα που έχει αφήσει πίσω στο τμήμα….συγγνώμη…έχω συγκινηθεί λίγο…που μας καθόρισε και επαγγελματικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που εργαζόμαστε σε ένα τμήμα το οποίο έχει πολύ υψηλά ανεβασμένο τον πήχη που ο ίδιος έθεσε.

Το επιστημονικό έργο του κ. Θάνου και αυτό εξαιρετικό.

Είναι σπάνιο, αξιοζήλευτο και πραγματικά λίγοι Συντονιστές – Διευθυντές του ΕΣΥ έχουν τέτοιο πλούσιο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο.

Αξίζει να πούμε ότι ήταν από τους πρώτους ακτινολόγους που έλαβε τον τίτλο της επεμβατικής ακτινολογίας και το Ευρωπαϊκό πτυχίο, αλλά στη συνέχεια και την εξειδίκευση στη χώρα μας.

Μέλος πολλών διεθνών και Ελληνικών επιστημονικών εταιρειών.

Τεράστιος αριθμός σε συνέδρια με ανακοινώσεις, διαλέξεις, προεδρεία, εργασίες και δημοσιεύσεις……..»

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.