Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Τρίτη 26 Νοεμβρίου σήμερα,γιορτάζουν τα ονόματα: Στυλιανός, Στέργιος, Στέλιος, Στεργιανή, Στυλιανή, Στέλλα, Νίκων.....Η κηδεία του Θανάση Περέτη σήμερα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην Αμφίκλεια.....

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

«Έφυγε» σε ηλικία 63 ετών… Ο Νίκος

Στη θλίψη βυθίστηκε η Πολύδροσος, στην είδηση της ξαφνικής απώλειας του Νίκου Αργυρίου.....

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 11:00 στον ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου Πολυδρόσου η κηδεία του Νίκου Αργυρίου

Ο Νίκος, πολύ γνωστός επιχειρηματίας από την Πολύδροσο που τα κρασιά του οποίου έχουν κατακτήσει Ελλάδα κι εξωτερικό, «έφυγε» το απόγευμα του Σαββάτου στα 63 του χρόνια, μετά από μετεγχειρητικές επιπλοκές σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο Νίκος Αργυρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολύδροσο Παρνασσού.

Πατέρας του ο Θανάσης -Γέρος- και η Μητέρα του Πηνειώ.

Παντρεύτηκε την Φανή και απέκτησαν το Θανάση και την Δέσποινα.

Από το 1982 οι δραστηριότητές του αφορούσαν στην καλλιέργεια καπνού αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων και αυτό δείχνει την σχέση του με τη γη.

Παράλληλα εργαζόταν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μέχρι το 1989.

Η αγάπη του Νίκου για το καλό κρασί και η γνώση του για την αγροτική παραγωγή δημιούργησαν τους πρώτους αμπελώνες το 1998. Το οινοποιείο Αργυρίου δημιουργήθηκε το 2002, όποτε έγινε και η πρώτη οινοποίηση του λευκός και ερυθρός «Έρωχος».

Το 1997 ξεκίνησε την αναβίωση της ποικιλίας Μαυρούδι Αράχωβας με λίγα στρέμματα αρχικά στην Αράχωβα. 

Τέσσερα χρόνια αργότερα (2001) έφτιαξε το πρώτο οινοποιείο στην Πολύδροσο, έχοντας επεκτείνει τον αμπελώνα στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού σε δύο κομμάτια στις θέσεις Μπράλος και Ανάμερο.

Αυτό του επέτρεψε να εμπλουτίσει την παραγωγή σε ποικιλίες, φτάνοντας να κατακτήσει την ελληνική αγορά και να διεκδικήσει μερίδιο στη διεθνή αγορά.

Στην απόφαση αυτή συνέβαλαν κατά ένα μεγάλο βαθμό οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής του Παρνασσού, ιδανικές για την καλλιέργεια όχι μόνο Ελληνικών αλλά και διεθνών ποικιλιών που φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Νίκος Αργυρίου νοιαζόταν για το κοινό καλό, για το χωριό του για την τοπική κοινωνία Δυστυχώς το χωριό μας η Σουβάλα έγινε πιο φτωχό. 

Δεν θα σε ξεχάσουμε Νίκο 

Αιώνια σου η μνήμη.


 

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ28 Ιανουαρίου 2024 στις 11:31 π.μ.

    Αιωνία σου η μνήμη Νίκο. Να είν΄ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.