Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΟΧΙ στον χώρο της εκκλησίας μας - Μεγάλη αναστάτωση και πάλι στην κοινωνία της Πολυδρόσου.

Εντελώς ξαφνικά οι κάτοικοι της Πολυδρόσου αντίκρυσαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου πολιούχο της Κοινότητας Πολυδρόσου το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην είσοδο σχεδόν της κεντρικής εκκλησίας.....

Ναι….. ο Άγιος Φανούριος στην είσοδο του ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το επιχείρημα όπως ενημερωθήκαμε είναι η δημιουργία ενός χώρου που οι περαστικοί όταν είναι κλειστός ο Ναός να έχουν την δυνατότητα να ανάβουν ένα κερί.

Δεν είμαστε ειδικοί αλλά νομίζουμε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο προθάλαμος της κεντρικής εισόδου με κλείδωμα της εσωτερικής πόρτας.

Θα μπορούσε βέβαια να ερωτηθεί κάποιος αρχιτέκτονας τηρώντας τα νόμιμα.

Σύμφωνα με την νομοθεσία όπως ενημερωθήκαμε ¨ Η ανέγερση προσκτίσματος επιτρέπεται μόνο σε Ιερούς Ναούς, που ανήκουν σε εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα του Ν. 590/1977 (Α΄ 146) και εφόσον αποτελούν ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο με τον Ιερό Ναό και εξυπηρετούν τον Ιερό Ναό.

Η «Ναοδομία» δεν θα ελέγχει μόνο τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε Ναού, αν είναι βασιλική, με τρούλο ή χωρίς ή αν το σχέδιο του Ναού είναι όπως προβλέπεται στους ιερούς κανόνες, αλλά και κάθε τι το οποίο έχει να κάνει με την εκκλησιαστική τέχνη.

Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει απόφαση του εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Πολυδρόσου.

Αρκεί αυτό όμως ;

Υπάρχουν οι αναγκαίες εγκρίσεις ;

Οι κάτοικοι συμφωνούν ;

Πιστεύουμε πως θα έπρεπε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι πριν και να είχε αποφευχθούν και πάλι εντάσεις μεταξύ των κατοίκων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Ιερέας θα ανακοινώσει, πως προβλέπεται η εγκατάσταση και θα ζητήσει μέσω υπογραφών την έγκριση ή την απόρριψη της εγκατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο.

Θα προσθέταμε εμείς ότι θα πρέπει να τηρηθούν και οι νόμιμες διαδικασίες σε περίπτωση έγκρισης για να μην αλλάξει η αισθητική εικόνα του Ιερού Ναού.

 

9 σχόλια:

  1. Συν χωριανοί, δεν καταλάβατε τι σημαίνει ανάπτυξη. Η εκκλησία το γνωρίζει χρόνια τώρα. Ένα επί πλέον σημείο εκδήλωσης πίστης με την κατάθεση οβολου, με Φανούροπίτες, και όλα τα σχετικά, δυνατά μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περαστικοί λέει όταν ο Ναός είναι κλειστά να ανάβουμε ένα κερί. Έχετε μετρήσει ποσοι Ναοί και παρεκκλήσια υπάρχουν εδώ γύρω για ένα κερί, Εξ άλλου ο Κύριος Ημών βρίσκεται παντού και μας προστατεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατέρα Κωνσταντίνε, με όλο το σεβασμό που σου τρέφω, πάρε σε παρακαλώ αυτό το χαρτοκιβώτιο μπροστά από το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑ της Εκκλησίας μας. (Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θα το περάσει κανείς για χημική τουαλέτα και θα μπει να κάνει την ανάγκη του).
    Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μην επαναλαμβάνομαι το ανάρτησα και στο προφίλ μου,αυτό το προκάτ παρεκκλήσι είναι εκτός τόπου,και την όποια απόφαση,απ' όπου και αν πάρθηκε είναι τελείως αυταρχική απ' την στιγμή που δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού.Ενα τέτοιο κατασκεύασμα αλλοιώνει την υπέροχη όψη της ιστορικής εκκλησίας μας..Αν είναι να διχάζεται ο κόσμος με μάζεμα υπογραφών....τι να πω.. εντελώς παράλογο για το 2023 και εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.Ολα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η γνώμη ενός αρχιτέκτονα και δεν αποφάσιζε ο καθένας κατά το δοκούν Με απόλυτο σεβασμό στην πίστη των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φταίει ο Πάτερ, Κροάτες χούλιγκαν το έκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην φύγει τίποτα, ο Άγιος Φανούριος έκανε το θαύμα του. Το μπλοκ γνώρισε παλιές καλές εποχές με τα πολλά. σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. 1. Φέρων οργανισμός: Στρατζαριστή λαμαρινοσωλήνα 2 mm. 2.Τοίχοι: Από βαμμένο νοβοπάν. 3. Εξώθυρα: Από γαλβανισμένο τενεκέ. 4. Οπλισμός: Ανοξύδωτο μπαλόσυρμα. 5.Θεμελίωση: 4 τσιμεντόλιθοι απ' τον Ζαχαρία. ΧΡΗΣΗ. Εισπρακτική-Εμπορική. (Προσεχώς θα διατίθενται κομποσκοίνια, κηραλοιφές και επιστολές του Χριστού).
    ΥΓ: Πίσω από το αυθαίρετο προκάτ κατασκεύασμα διακρίνεται μια τρίμετρη ραμποτέ σανίδα. Άγνωστη η χρήση της. (Βρεγμένη θα ήταν χρησιμότερη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγιε φανουριε εξαφανισετο τωρααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θρησκεία με εκκλησία μία διαχρονική συμβατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή