Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας ευχαριστεί θερμά τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Τσιμπούκα, τον Πρόεδρο του Τμήματος της Άμφισσας κ. Χρήστο Παπαδά και τα μέλη ΔΕΠ καθηγητές κ. Σπυρίδωνα Ντούρμα, κ. Αικατερίνη Γιαλιτάκη, κ. Μαρίνα–Σελήνη Κατσαΐτη,.....
κ. Αιμιλία Βλάμη και κ. Δημήτριο Τσιώτα, για την ειλικρινή και μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει έως τώρα, ώστε το Πανεπιστήμιο στην Άμφισσα να εδραιωθεί και να διακριθεί στον επιστημονικό τομέα.Το κοινό μας όραμα, για μια υψηλού επιπέδου Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς και με αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας, όπως είναι η ιστορία της, με τους Δελφούς, την Άμφισσα και το Γαλαξίδι, με τους πανέμορφους και επιβλητικούς ορεινούς όγκους που την περιβάλλουν και τα χωριά της, τον αρχαιότερο παραδοσιακό ελαιώνα αλλά και την τοπική εμπορική παράδοση, πιστεύουμε ότι αποτελούν εχέγγυο βιωσιμότητας και συνεργειών, ώστε να εξασφαλίσουν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μια εξέχουσα θέση διεθνώς στον τομέα του.
Οι διαχρονικοί υπονομευτές της Δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου της Άμφισσας, κάτω από την πίεση της τοπικής κοινωνίας, εμφανίζονται ξανά με το προσωπείο του αρωγού και για άλλη μια φορά επιχειρούν να παραπλανήσουν την τοπική κοινωνία, χωρίς ουσιαστικά να έχουν συμβάλει στη στήριξη του Πανεπιστημίου, έπονται της προσπάθειας που έχει σαν κύριους εκφραστές την Ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και την τοπική κοινωνία για τη διάσωσή του.
Το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της λειτουργίας του, θα μπορούσε να αναπτύξει συνέργειες και δεσμούς με την τοπική κοινωνία, με τη δημιουργία τμημάτων δια βίου μάθησης, για πτυχιούχους ή μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα έχουν άμεση σχέση με την ιστορική, εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής. Ειδικά στην περιοχή, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προγράμματα επιμόρφωσης και πιστοποίησης στην ελαιουργία, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, την ζωική παραγωγή και την τυποποίηση προϊόντων της, αντικείμενα στα οποία υπάρχει μεγάλη ενασχόληση στην περιοχή και θα φέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στη Φωκίδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης, ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ. Την επαγγελματική τους κατοχύρωση οι απόφοιτοι, αυτονόητα την δικαιούνται βάσει του προγράμματος σπουδών του Τμήματος και της ισχύουσας νομοθεσίας. Μια απλή ματιά στην ιστοσελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι αρκετή για να γίνει αντιληπτό ότι τέτοιο ζήτημα δεν υπήρχε ούτε θα μπορούσε να τεθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας, είναι αντίθετος στην πρόταση των τοπικών στελεχών της ΝΔ ώστε να συστεγαστούν τα ΔΙΕΚ στον χώρο του Πανεπιστημίου, διότι πιστεύουμε, ότι η Πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να εξελίσσεται χωρίς να αλλοτριωθεί, δημιουργικά, ελεύθερα και αυτόνομα κι εφεξής καλό θα ήταν ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ να μην επιχειρήσει να διαστρεβλώσει ξανά τον τρόπο που ιδρύθηκαν τα Πανεπιστημιακά τμήματα της Άμφισσας, εφόσον έχει ενημερωθεί από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Πρύτανη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας, καλεί τον κ. βουλευτή του τόπου μας, αν εντέλει έχει κάποια εποικοδομητική πρόταση για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, να την φέρει σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, αντί να «κρύβεται» σε 4 τοίχους και τηλεδιασκέψεις. Ας έρθει επιτέλους να μας εξηγήσει ποιος είναι ο υπεύθυνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα στην Άμφισσα.
Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.