Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΡΥΜΑΙΩΤΩΝ


Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρα συνάντησης 20:30
Θέατρο Ζήνα, Λ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα .....

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15 ευρώ (αρχική τιμή 20 ευρώ)
Τηλέφωνα κρατήσεων: 693 8169928 (Κατερίνα Μπασακάλη)
694 7281794 (Αθηνά Λουκοπούλου)
«ΠΡΟΣΟΧΗ ο φίλος ΔΑΓΚΩΝΕΙ», της Κάρολ Κριπ
Η ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Οι βλαβερές συνέπειες της φιλίας:
«Οι φίλοι δεν μειώνουν τα επίπεδα του στρες όπως κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν».
«Οι φίλοι δεν συγχωρούν»
«Οι φίλοι δεν μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά χειρότεροι».
«Οι φίλοι δεν μας προστατεύουν».
«Οι φίλοι δεν μας στηρίζουν σε κάθε δυσκολία».
Αν πιστεύετε κάτι αντίθετο, δείτε το «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» για να πεισθείτε.

Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία».
Πρόκειται για την παράσταση... «ύμνο» στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας.

Η υπόθεση: Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο ...φίλοι όπως πίστευαν.
Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς.Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα... πουν όλα κατά πρόσωπο...

Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη!
«ΜΑΡΙΚΑ», βασισμένο στη ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα συνάντησης 20:00
Θέατρο ΧΩΡΑ, Αμοργού 20, Κυψέλη

 ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 12 ευρώ (αρχική τιμή: 18 ευρώ) / (πλατεία)

Tηλέφωνο κρατήσεων 694 7281794 (Αθηνά Λουκοπούλου)
ΜΕΧΡΙ 01/02/2020

Η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας, μετά την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» και τις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», με ένα θίασο δέκα ταλαντούχων ηθοποιών, συναντούν επί σκηνής την ΜΑΡΙΚΑ και ταξιδεύουν στον πολυδιάσταστο και αντιφατικό κόσμο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Η ΜΑΡΙΚΑ είναι μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι μόνο ως μια σπάνια καλλιτέχνιδα αλλά και ως μια πανίσχυρη προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στο πολιτικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής της. Μια εποχής μακρινής, αλλά με πολλές συγγένειες με την σύγχρονη που ζούμε σήμερα.

Η Μαρίκα Κοτοπούλη, υπόδειγμα επιβίωσης, ενώ γεννήθηκε μέσα σε μεγάλη φτώχεια, κατάφερε να αποκτήσει μοναδική δόξα και χρήμα. Η ζωή της χαρακτηρίστηκε από ακραία πάθη, τρελούς έρωτες και θανάτους, που σημάδεψαν την εθνική μας ταυτότητα. Λατρεύτηκε σαν βασίλισσα και κυνηγήθηκε σαν χαμίνι του δρόμου. Πέρασε μέσα από τρεις πολέμους και στάθηκε όρθια, γιατί πάνω από το ταλέντο της θεατρικής της τέχνης, διέθετε το μοναδικό ταλέντο της ζωής. Η Μαρίκα ήθελε και ήξερε να ζει τη ζωή της απόλυτα και αντισυμβατικά. Ενώ ανήκε στο κατεστημένο, ήξερε να πηγαίνει κόντρα σ΄αυτό, όποτε η περίσταση και τα πιστεύω της το απαιτούσαν.

Το κείμενο του Πέτρου Ζούλια δημιουργήθηκε μετά από βαθιά έρευνα σε κείμενα, βιβλία, συνεντεύξεις και διηγήσεις γύρω από περιστατικά της επεισοδιακής ζωής της. Άλλοτε αστεία κι άλλοτε δραματικά, τα γεγονότα δημιουργούν μια σκηνική αφήγηση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος. Η παράσταση ξεκινά από αυτά που πράγματι συνέβησαν για να φύγει με τα φτερά της μυθοπλασίας σε μια σκηνική αναδημιουργία του πλούσιου υλικού της βιογραφίας της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Στην αρχή της παράστασης βρίσκουμε τη Μαρίκα το 1937, την εποχή που εγκαινιάζει το σημερινό θέατρο Ρεξ. Ύστερα γνωρίζουμε την τρομερή προσωπικότητα της «δασκάλας» , όταν το 1941 ιδρύει τη θεατρική της σχολή, μέσα στην καρδιά της Κατοχής για να φτάσουμε ως την αργή αλλά σταθερή πορεία της, προς το τέλος του έργου της, το 1954, τότε που φεύγει πια κι από τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου