Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου σήμερα, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Αγία Αικατερίνη τη Μεγαλομάρτυρα.....

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Σαμοθράκη: Τεράστιες οι οικονομικές επιπτώσεις από τον 10ήμερο αποκλεισμό-Στο 90% οι ακυρώσεις

Τεράστιες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις στη Σαμοθράκη, από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού και την ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών,....
με την κυβέρνηση να παρακολουθεί αμέτοχη και άπρακτη τα γεγονότα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Επικρατείας και όχι τον πρωθυπουργό που συνεχίζει τις διακοπές του!
Τουρίστες, Ελληνες και ξένοι αναρωτιούνται αν υπάρχει κυβένηση στην Ελλάδα για να επιληφθεί του έματος που δυσφημεί τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας μας.
Στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία έχουν βγει ειδικές ανακοινώσεις να μην επισκεφθούν τη Σαμοθράκη» ένωέκκληση για βοήθεια και λύση απηύθυνε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών της Σαμοθράκης, Γ. Γλήνιας
 «Ζητάμε άμεση αποκατάσταση της συγκοινωνίας, ζητάμε την Πολιτεία και το υπουργείο Τουρισμού δίπλα μας σήμερα, για να μπορέσουμε να προβάλουμε ξανά το νησί, διότι κανονικά η Σαμοθράκη έχει άλλες 40 μέρες σεζόν μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη, που από ό,τι φαίνεται χάνεται και το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τις συνέπειες των προβλημάτων ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.
   «Εχθές, κάνοντας μια βόλτα σχεδόν σε όλα τα χωριά, είδα τα σκυθρωπά πρόσωπα των επαγγελματιών που παλεύουν όλο τον χρόνο, γιατί έχουμε έναν μεγάλο χειμώνα και μια πολύ μικρή σεζόν. Παρόλα αυτά επιμένουμε λίγο- λίγο σε όλα τα Βαλκάνια, γυρνώντας με ιδίους πόρους, να διαφημίσουμε, να προβάλουμε το νησί μας και μέσα σε μία εβδομάδα βλέπουμε να καταρρέουν όλα, να δυσφημίζεται το νησί μας.
Στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία έχουν βγει ειδικές ανακοινώσεις να μην επισκεφθούν τη Σαμοθράκη, τις έχουμε στα χέρια μας. Όλο αυτό είναι τόσο λυπηρό για το νησί μου και τον επαγγελματικό κόσμο, που πραγματικά δεν ξέρουμε πώς θα μπορέσουμε να το διορθώσουμε και ζούμε βέβαια κι αυτή τη στιγμή, μεσούσης της σεζόν, μια κατάσταση σαν να είναι τέλος Σεπτεμβρίου, όπου το οικονομικό πλήγμα που δέχεται αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι διαστάσεις του», εξήγησε ο κ. Γλήνιας.
Τόνισε, δε, ότι το αίτημα προς την Πολιτεία αφορά τη μόνιμη αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, «δεν είναι μόνο να περάσει ένα πλοίο και να έχουμε συγκοινωνία, πρέπει να είναι διαθέσιμη η πληροφορία για τη συγκοινωνία στις ιστοσελίδες, να μπορεί κάποιος να την αναζητήσει».
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό των ακυρώσεων στις κρατήσεις διαμονής στο νησί, ο κ. Γλήνιας διευκρίνισε: «Όλος ο κόσμος που ήταν να φύγει και έφυγε τελικά με καθυστέρηση ήταν οι επισκέπτες προ του Δεκαπενταύγουστου, που έπρεπε να φύγουν για να έλθουν αυτοί του Δεκαπενταύγουστου.
Αυτοί οι άνθρωποι με όποια ταλαιπωρία έφυγαν, ενώ οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου δεν ήλθαν ποτέ και λογικό είναι, γιατί 3-4 μέρες δεν μπορεί να περιμένει κανείς πλοίο πάνω στο λιμάνι, ούτε και οι πιο υπομονετικοί. Λίγοι, πολύ λίγοι έφτασαν, οι ακυρώσεις είναι 70-80-90%, γίνεται κάτι που δεν το πιστεύουμε πραγματικά και χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη οι επαγγελματίες του νησιού προσπαθούμε να δούμε τι κάνουμε από σήμερα κιόλας καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί το νησί».
Με επιστολή του στο e-evros.gr ταξιδιώτης που παραμένει εγκλωβισμένος στη Σαμοθράκη παρουσιάζει το απίστευτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες, καθώς πολλοί, πέραν των αυξημένων εξόδων διαμονής, αντιμετωπίζουν πια σοβαρό πρόβλημα με την εργασία τους καθώς για πολλούς έχει ολοκληρωθεί η άδειά τους, ωστόσο δεν μπορούν να φύγουν από το νησί.
Γράφει ο εν λόγω ταξιδιώτης:
«Εκατοντάδες κόσμου συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από την όλη κατάσταση, να επιβαρυνόμαστε οικονομικά περαιτέρω διαμονή και διατροφή στο νησί πέραν τον προγραμματισμενων διακοπων μας, να αναγκαζόμαστε να κοιμόμαστε στα αυτοκίνητά μας ή και σε σκηνές ή και απλά στην ύπαιθρο. Υπάρχει δε κόσμος που πρέπει να επιστρέψει στον τόπο κατοικίας του για εργασία, και όχι απλά χάνει μεροκάματα, αλλά επιβαρύνεται επιπλέον έξοδα για τα οποίο άγνωστο εάν θα αποζημιωθεί απο κάποιον. Υπάρχει κοσμος που εχει αγορασμενα εισιτηρια αεροπορικα κλπ , κρατησεις ξενοδοχειων σε αλλους προορισμους που ζημιώνεται γιατι αναγκαζεται να τα ακυρωσει.
Σε μια χωρα της ΕΕ το 2019 είναι αδιανόητο να μην μπορεί να αποκατασταθεί  από την πρώτη κιόλας μέρα η ακτοπλοϊκή γραμμη Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης με την ναυλωση ενός κατάλληλου για τις συνθήκες πλοίου οχηματαγωγου-επιβατικου.
Τη στιγμή που οι πλοιοκτητες κάθε χρόνο επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για δρομολόγια σε νησια οπως η Σαμοθράκη με λεφτά δηλαδή δικά μας που έχουμε χρυσοπληρώσει μέσω της δυσβάσταχτης φορολογίας, βλέπουμε ότι όταν απλά δεν τους συμφέρει βγάζουν την ουρά τους από έξω και οι μόνοι που την πληρώνουν και πάλι είναι οι πολίτες.»
Τουρίστες από το εξωτερικό που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Σαμοθράκη αναρωτιούνται αν υπάρχει «κάποια κυβερνητική αρχή που να ενδιαφερθεί για τους εγκλωβισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.