Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Πότε θα καταλάβουμε ότι δεν είναι αστείο το μίσος για τους συνανθρώπους μας με διαφορετική θρησκεία,χρώμα και φυλή


Σοκαρισμένοι Έλληνες πολιτικοί για τον ακροδεξιό δολοφόνο στη Νέα Ζηλανδία, πολιτικοί που έχουν υιοθετήσει φράσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες. όπως "να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη", "δεν...έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία" μας παίρνουν τις δουλειές κ.λ.π.....

Αλήθεια πόσοι απ' αυτούς τους "σοκαρισμένους" υιοθετούν την παρακάτω δήλωση που έκανε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας; Πόσο την υιοθετούν όχι μόνο για τη Νέα Ζηλανδία, που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά και για τους ανθρώπους που ζουν δίπλα τους;

«Πολλοί από τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σε αυτή την επίθεση μπορεί να είναι μετανάστες, ή ακόμη και πρόσφυγες. Διάλεξαν να κάνουν τη Νέα Ζηλανδία τη δική τους πατρίδα και είναι η δική τους πατρίδα. Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εμείς. Εκείνος ο οποίος διέπραξε αυτή την πράξη δεν είναι ένας από μας» ( Τζασίντα Αρντερν)

Ας προσέξουμε όσα γράφει  ο μακελάρης στην 28η σελίδα του παραληρηματικού του μανιφέστο, όπου απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει  μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία»  
Ο δολοφόνος είχε γράψει πάνω σε ένα από τα όπλα του τη λέξη "τουρκοφάγος".

Το πιθανότερο είναι ότι δεν ήξερε καν τι σημαίνει. Την αλίευσε ενδεχομένως από κάποιο ελληνικό -ή κάποιο αγγλόφωνο με τη συμμετοχή Ελλήνων- ακροδεξιό site, με το οποίο μοιραζόταν το ίδιο μίσος, την ίδια μισάνθρωπη παράνοια.

Στον πυρήνα της σκέψης όλων τους είναι το "ο "άλλος" είναι πάντα εχθρός". Δεν θα γίνουν όλοι δολοφόνοι, δεν θα γίνουν καν οι περισσότεροι. Θα δημιουργήσουν και θα θρέψουν όμως το μίσος που θα κάνει κάποιον απ' αυτούς δολοφόνο. Ο δολοφόνος μπορεί να είναι "μεμονωμένο" περιστατικό, το μίσος όμως που τον δημιούργησε δεν είναι.

Ν.Σ.

4 σχόλια:

  1. 'Oταν σκοτώνουν οι λευκοί ακροδεξιοί χριστιανοί μερικές δεκάδες νοματαίους, μας λένε ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα. Μόνο οι λευκοί άνδρες με φασιστικές απόψεις και χριστιανικό θρήσκευμα έχουν ψυχολογικά προβλήματα.Ειδικά στις ΗΠΑ Οι άλλοι άνθρωποι από άλλες θρησκείες τα έχουν όλοι λυμένα τα ψυχολογικά τους. Δεν διάβασα ποτέ για κάποιον μουσουλμάνο βομβιστή πως είχε ψυχολογικά προβλήματα. 'Aπειρες δικαιολογίες για τους λευκούς φασίστες. Άπειρες δικαιολογίες και για τους ζάπλουτους. Καμία για τους φτωχούς. Και το μίσος που σπέρνουν οι ισχυροί, θεριεύει. Αλλά σπέρνουν το μίσος στην κοινωνία -με απίστευτα λόγια μισαλλοδοξίας- και μετά απορούν για αυτούς που πήραν στα σοβαρά τα λόγια τους και πήγαν και ξεπάστρεψαν καμιά πενηνταριά ανθρώπους. Ούτε χριστιανισμός, ούτε Ισλάμ, ούτε τίποτα. Μια είναι η «θρησκεία» και είναι η θρησκεία άνθρωπος. Όλοι μια φυλή, όλοι αδέρφια.
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.... ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ,ΟΥΤΕ ΧΩΡΕΣ,ΟΥΤΕ ΙΔΟΚΤΗΣΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!

      Διαγραφή
    2. Α ΜΠΡΑΒΟ...ΤΩΡΑ..ΣΩΣΤΑ ΟΜΙΛΕΙΣ . ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ..ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ? Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ . ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ .

      Διαγραφή
  2. Ο πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που κατάφερε να σταματήσει τον μακελάρη με ένα …POS!
    Όταν ο ένοπλος ναζί έκανε την εμφάνισή του στο τέμενος, σκοτώνοντας όποιον έβρισκε στο διάβα του, ο Αμπντούλ Αζίλ δεν κρύφτηκε. Άρπαξε το πρώτο πράγμα που βρήκε μπροστά του, ένα τερματικό POS και έτρεξε έξω, φωνάζοντάς στον δράστη: «Έλα εδώ!». Ο 48χρονος Αζίζ χαρακτηρίστηκε ήρωας στη Νέα Ζηλανδία καθώς φαίνεται ότι απέτρεψε μια μεγαλύτερη σφαγή αφού κυνήγησε τον Μπρέντον Τάραντ, αναγκάζοντάς τον να υποχωρήσει και να προσπαθήσει να φύγει με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ο Αζίζ, οι τέσσερις γιοι του οποίου βρίσκονταν μέσα στο τέμενος, μαζί με δεκάδες άλλους πιστούς, λέει ότι το ίδιο πράγμα θα έκανε ο καθένας. Ο Τάραντ σκότωσε 41 ανθρώπους στο τέμενος Αλ Νουρ, κατόπιν πήγε με το αυτοκίνητό του στο τέμενος Λίνγουντ, που απέχει 5 χιλιόμετρα και σκότωσε άλλους επτά. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο. Ο Λατίφ Αλάμπι, ο ιμάμης του τέμενους Λίνγουντ, τόνισε ότι οι νεκροί θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν δεν είχε επέμβει ο Αζίζ. Όπως είπε, ο ίδιος άκουσε μια φωνή έξω από το τέμενος λίγα λεπτά πριν από τις 14.00. Σταμάτησε την προσευχή και κοίταξε από το παράθυρο. Εκεί, είδε έναν άνδρα ντυμένο με μαύρη στολή στρατιωτικού τύπου και κράνος, να κρατάει ένα μεγάλο όπλο. Αρχικά, νόμιζε ότι ήταν αστυνομικός. Μετά, διέκρινε δύο πτώματα και άκουσε τον ένοπλο να φωνάζει αισχρολογίες. «Κατάλαβα ότι ήταν κάτι άλλο. Ήταν ένας δολοφόνος», είπε. Αμέσως κάλεσε τους περίπου 80 πιστούς να πέσουν στο πάτωμα. Εκείνοι δίστασαν. Ακούστηκε ένας πυροβολισμός, ένα τζάμι έσπασε και ένας άνθρωπος σωριάστηκε. Τότε αντιλήφθηκαν και οι υπόλοιποι τι συνέβαινε. «Και μετά εμφανίστηκε αυτός ο αδελφός (ο Αζίζ). Τον κυνήγησε και κατάφερε να τον εξουδετερώσει. Διαφορετικά, αν είχε μπει μέσα στο τέμενος, τότε μάλλον θα είχαμε πεθάνει όλοι», πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή