Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου.15 Φεβρουαρίου.


Τις επόμενες  ημέρες είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Ας κάνουμε φέτος μία κίνηση ανθρωπιάς. Αντί για να ξοδέψουμε χρήματα  στις 14/2, για  Βαλεντίνους και Βαλεντίνες, ας βοηθήσουμε τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην βοήθεια αυτών των παιδιών......

Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο η αγάπη στον σύντροφό μας θα εκτιμηθεί περισσότερο!
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (International Confederation Of Childhood Cancer Parent Organizations - ICCCPO), με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου. 
250.000 Παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.
Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.
Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί αρκετά νωρίς και το παιδί υποβληθεί στα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι, γι’ αυτό, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός, ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά υπάρχει, έτσι ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του παιδιού τους.
Ν.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Σχόλια δεν υπάρχουν για σοβαρές αναρτήσεις.Συμφωνούμε ή όχι?.Μάλλον η κουλτούρα μας προτιμάει τα δώρα και τα ρόζ μπαλόνια.Ο παιδικός καρκίνος σιγά μην τύχει σε εμάς.Γιατί να βοηθήσουμε?Πιο σημαντικές είναι οι αναρτήσεις του πρώην να σχολιάσουμε και κουτσομπολέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή