Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Υπάρχει σεβασμός στη δεοντολογία και την ανθρωπιά?

Το μοιρολόι της Βασιλείας Κατσίφα, της μητέρας του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε από τα πυρά των αλβανικών εδικών δυνάμεων, προβλήθηκε και αναμεταδόθηκε από τα Μέσα ως...

δήλωση της τραγικής γυναίκας, στον Αντένα, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Να πεις δημοσιογραφική επιτυχία το γεγονός ότι «μίλησε» στο τηλεοπτικό κανάλι; Αν ήταν δηλώσεις, απλώς το δέχεσαι, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για «επιτυχία» (με την ένδειξη στην κάρτα «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ») σε τόσο δραματικές ώρες. Αλλά δεν ήταν δηλώσεις, ήταν ένα μοιρολόι εσωτερικού πόνου σε ζωντανή μετάδοση. Ήταν μια προσωπική στιγμή, μια ιδιωτική στιγμή, που μπορεί? τεχνηέντως να παραβιάστηκε.

-Ήξερε η γυναίκα ότι ακουγόταν live σε όλη την Ελλάδα;
-Ήταν σε κατάσταση να το καταλάβει τι της ζήτησαν και τι ακριβώς έκανε;
-Κρατούσε η ίδια το τηλέφωνο, συνειδητά τουλάχιστον;

Αυτό που φάνηκε καθαρά ήταν ότι με το που άνοιξε η γραμμή μοιρολογούσε και δεν άκουγε. Τίποτα δεν άκουγε. Και δεν απαντούσε:

«Τι έγινε κυρία Κατσίφα;»,
«Καλημέρα κυρία Κατσίφα» (άκου «καλημέρα» σε μια τέτοια στιγμή),
«Κυρία Βασιλεία, μας ακούτε;»

Ρωτούσαν –απεγνωσμένα για να γίνει διάλογος!– από τη Αθήνα ο Γιώργος Παπαδάκης και συμπαρουσιαστής του. Και κάποια στιγμή η γυναίκα ακούστηκε να λέει «δεν αντέχω κορίτσι μου» και το τηλεφώνημα διακόπηκε. Μαζί και η δημόσια ακρόαση του μοιρολογιού.

Αναρωτιόμαστε αν για την καταγραφή του ξεπεράστηκαν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας –ακόμα και της ανθρωπιάς γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα,  να θρηνεί κατά μόνας και όχι εις επήκοον εκατοντάδων χιλιάδων .

Για την αντιγραφή  από το nonews
Ν.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Και αφού πέρασε μια μέρα και άφησαν να κοπάσει το μοιρολόι της μάνας,επανήλθαν σήμερα που μπόρεσε να αρθρώσει μερικές κουβέντες.Για το παλικάρι που έχασε ,όπως κάθε μάνα είναι ότι χειρότερο.
    Μέσα στα λόγια όμως του πόνου βγήκαν στον αέρα απόψεις που δίνουν αφορμή στα ακραία στοιχεία της Αλβανίας αλλά και της Ελλάδας να το εκμεταλλευτούν ,όπως {το παλικάρι μου ήθελε να πάρουμε την Β. ήπειρο ,αγωνιζόταν για την λευτεριά της} κ.α.Τι ακριβώς στο βωμό της τηλεθέασης πρόσφερε στα εθνικά θέματα το ρεπορτάζ?Νερό στο μύλο συγκεκριμένων πολιτικών κινήσεων και νομιμοποίηση της πράξης από την τοπική αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή