Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής των Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο Απελλής" στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας ", στις 22 Οκτώβρη 2018.....
Πλήθος φιλότεχνων στο σπίτι της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου, που έχει γίνει Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Καλλιθέας, όπου 35 εικαστικοί εκθέτουν τα έργα τους έως και τις 30 Οκτωβρίου.
Ανάμεσα στο πλήθος των φιλότεχνων επισκεπτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδρόσου. Η Αλεξάνδρα Παπαθανασίου Πρόεδρος και η Γ. Γραμματέας Ελένη Τζιβάρα, αλλά και η ζωγράφος Μαρία Αντωνίου, τιμώντας με την παρουσία τους, τη Ζωγράφο και Λογοτέχνη Νότα Κυμοθόη.
Η Νότα Κυμοθόη με το έργο της "Βυθισμένοι Πολιτισμοί", δίνει ένα μεγάλο μήνυμα στους επισκέπτες, τονίζοντας πως τα αρχαία ελληνικά αγάλματα που είναι στο βυθό των θαλασσών έχουν ενέργεια. Κι αυτή η δύναμή τους θα φανερώσει αλήθειες πολλές, γιατί η σιωπή τους αργά, αλλά σταθερά θα φανερώσει όλο το μεγαλείο της γνώσης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η θάλασσα έχει εδώ κι έναν ακόμα συμβολισμό σε αυτό το έργο της Νότας Κυμοθόη. Ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο αγαπημένος της Σοφίας Λασκαρίδου, η ψυχή του οποίου μιλάει γι΄αυτήν τη δύναμη του ελληνισμού σε μια μεταβατική περίοδο εκείνης της εποχής για την τέχνη αφ΄ ενός, αλλά και για τις όλες αλλαγές που ήρθαν. Η Σοφία Λασκαρίδου, η πρώτη γυναίκα που μπήκε μέσα στην ανδροκρατούμενη Σχολή Καλών Τεχνών και όλα τα μηνύματα που μας φέρνει μέχρι και τις ημέρες μας, είναι πολλαπλά. Το Φως, ως ενέργεια, μέσα από αυτό το έργο της Νότας Κυμοθόη, ξεπετάγεται μέσα από τα βυθισμένα κορμιά των αγαλμάτων, για να φανερώσει αυτό, οπού βύθισε η τέχνη στη χώρα μας, μιμούμενη άλλες χώρες κι άλλα ξενόφερτα καλλιτεχνικά ρεύματα.
Με το έργο της "Κορίτσι Φθινοπώρου" μικτής τεχνικής η Νότα Κυμοθόη, θέλει να περάσει το μήνυμα ενός μπερδεμένου τρόπου έκφρασης της εποχής, όπου η τέχνη διαβαίνει και μέσα από την αφθονία έκφρασής της με πολλαπλά μέσα και τρόπους ακόμα δεν υπάρχει εκείνο το στέρεο έκφρασης στο οποίο μας οδηγεί αυτή η εποχή που ζούμε.
Η Νότα Κυμοθόη τιμήθηκε από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος "Ο Απελλής" με Αναμνηστικό Δίπλωμα για τη συμμετοχή της σε αυτήν την έκθεση.
Ευχαριστεί όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πολυδρόσου αλλά και τον ιστότοπο αυτόν, ευελπιστώντας, πως το σπίτι του Μαρέ θα γίνει ένας πολιτιστικός φάρος κάποτε στην Πολύδροσο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.