Περιλαμβάνονται η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας και στο 5x5, στην περιοχή Προοδευτικής, και η βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στο Γαλαξείδι......
Ο τίτλος του πρώτου θέματος που εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας είναι "Λήψη απόφασης ένταξης έργων της 4ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τελικού αποδέκτη «Δήμος Δελφών»" και αφορά την αποδοχή ένταξης στο Leader δύο έργων που αφορούν αθλητικές υποδομές. Την "Αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και το γήπεδο 5x% στην περιοχή Προοδευτικής στην Άμφισσα" και τη "Βελτίωση υφιστάμενων χώρων άθλησης Δ.Ε. Γαλαξειδίου". Τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο μέτρο Leader μετά από αίτηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κατά την περίοδο αιτήσεων για την τέταρτη πρόσκληση που είχε γίνει από την Αναπτυξιακή Φωκική.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε αρχικά καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων το τέλος Μαΐου 2014 και σχεδιασμό για διάθεση του 70% σχεδόν των κονδυλίων σε ιδιωτικούς φορείς. Το μειωμένο ενδιαφέρον όμως οδήγησε σε δύο παρατάσεις και σε διάθεση του συντριπτικά μεγαλύτερου ποσού σε δημόσιες επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και οι δύο παραπάνω. Μάλιστα, τόσο για το γήπεδο Γαλαξειδίου όσο και για το αντίστοιχο της ΕΠΣ στην Άμφισσα είχαν δωθεί προεκλογικές υποσχέσεις. Για το μεν πρώτο ότι θα ενταχθεί μαζί με το κλειστό της Ιτέας στο leader, για το δε δεύτερο μετά από διαμαρτυρία των ποδοσφαιρικών σωματείων της Άμφισσας κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Φυσικά, κανείς δεν θα μπορούσε να είναι αντίθετος με αυτές τις παρεμβάσεις, ειδικά όσοι ασχολούνται λίγο περισσότερο με τον ερασιτεχνικό αθλτισμό που γνωρίζουν ότι πλέον το ενωσιακό γήπεδο της Άμφισσας είναι επικίνδυνο λόγω φθοράς του συνθετικού χλοοτάπητα, έχουν μάλιστα γίνει και αρκετοί λιγότερο ή περισσότερο σοβαροί τραυματισμοί. Επίσης, σε ότι αφορά το Γαλαξείδι η ανυπαρξία έστω και συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ήταν μία από τις αιτίες αποχώρησης της τοπικής ομάδας από τις διοργανώσεις της ΕΠΣ. Αυτό που προκαλεί όμως το κοινό αίσθημα και προξενεί εύλογα απορίες είναι το προϋπολογιζόμενο κόστος για τις δύο παρεμβάσεις.
Έκαστο έργο κοστολογείται στα 369.000ευρώ!! Και αν για το Γαλαξείδι απαιτούνται και κάποιες επιπλέον εργασίες -χωματουργικά, υποστηρικτικά, στραγγιστικά- για το γήπεδο της Άμφισσας δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από την προμήθεια και την τοποθέτηση του χλοοτάπητα. Φυσικά η εισήγηση αναφέρει μόνο τις ονομασίες των έργων και τον προϋπολογισμό χωρίς λεπτομέρειες περί των εργασιών που θα παραγματοποιηθούν, αλλά μία πρόχειρη σύγκριση με παρόμοια έργα έχει παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για παράδειγμα το Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας στο οποίο έγινε η ίδια εργασία με αυτό που θα γίνει στην Προοδευτική (αντικατάσταση χλοοτάπητα), με τη διαφορά ότι αφορούσε φυσικό χλοοτάπητα ο οποίος είναι πιο οικονομικός στην φάση της εγκατάστασής του, το οποίο κόστισε 12.000ευρώ. Ή αυτό της Κέρκυρας το οποίο ανακατασκευάστηκε σχεδόν εκ βάθρων (χλοοτάπητας, αρδευτικά-στραγγιστικά, κερκίδα, αποδητύρια κ.λ.π.) με κόστος λιγότερο από 500.000ευρώ.
Τα ερωτήματα που γεννώνται, λοιπόν, είναι αρκετά σχετικά με το ύψος που προϋπολογίστηκε, με το πώς και πού θα διατεθεί, πώς το ενέκρινε η ΑΝΦΩ, αφήνοντας μάλιστα άλλα έργα εκτός λόγω έλλειψης πόρων, κ.α. Εκτός εάν γίνει κάτι περισσότερο από αντικατάσταση του τάπητα.
Εν αναμονή απαντήσεων στο αυριανό Δημοτικό Συμβουλίο!
amfissaface.gr
Ρε εδώ ο κόσμος δεν εχει φαι και αυτοί κοιταν την μπαλα....τι καταντια ειναι αυτη
ΑπάντησηΔιαγραφή