Την ώρα που οι πανηγυρισμοί για εσωτερική κατανάλωση βρίσκονται στο απόγειό τους επειδή η Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και από τη χωματερή μας έριξε στον σκουπιδοτενεκέ και που η μισή κυβέρνηση.... βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου υπογράφοντας διακρατικές συμφωνίες για επενδύσεις που μόνο στα λόγια μέχρι τώρα έχουμε δει, η πραγματικότητα για το μέλλον της οικονομίας και της Ελλάδας περιγράφεται με τον χειρότερο τρόπο στην έκθεση τηςΚομισιόν.
Δύο λέξεις είναι κυρίαρχες στην πολυσέλιδη έκθεση: Φτώχεια και ανεργία. Μπορεί οι καθαρά οικονομοτεχνικές προβλέψεις να βλέπουν αχτίδες ανάκαμψης για το 2014 και οι τεχνοκράτες να κάνουν λόγο για βελτίωση των δημόσιων οικονομικών ωστόσο η ανάκαμψη του λαού και του ελληνικού νοικοκυριού θα αργήσει πολύ να έρθει. Σύμφωνα με την έκθεση η ανεργία δεν πρόκειται να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο το 2013 οπότε θα φτάσει το 27%, ενώ δεν θα πέσει κάτω από το 20% αν δεν περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα.
Οι προβλέψεις λένε 26% το 2014 και 21% το 2016. Η Ελλάδα λένε οι ειδικοί θα μπει σε ένα άλλο οικονομικό μοντέλο, αυτό της ανάκαμψης χωρίς θέσεις εργασίας (Jobless Recovery). Πρόκειται για ένα μοντέλο σύμφωνα με το οποίο μια χώρα σε ύφεση αρχίζει να ανακάμπτει οικονομικά αλλά τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά. Κάτι τέτοιο συνέβη στις ΗΠΑ στις αρχές του 1990 που αν και τεχνικά η ύφεση στο πρώτο τρίμηνο το 1991 τερματίστηκε, η ανεργία άρχισε να σταθεροποιείται δύο χρόνια αργότερα.
Έρχεται νέο «ψαλίδι» στον κατώτατο μισθό
Το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα όμως δεν τελειώνει μόνο με την ανεργία καθώς το σενάριο των μισθών πείνας ολοένα και παίρνει σάρκα και οστά. Μέσα στην έκθεση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρο πως ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. Όπως αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά, πριν από τα τέλη Μαΐου δηλαδή τις επόμενες 15 μέρες θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα πλαίσιο για τη μελλοντική ρύθμιση του νόμου για τον κατώτατο μισθό που να συμβαδίζει με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Σε συνέχεια, λένε οι δανειστές μας, των μεταρρυθμίσεων του 2012 οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να βελτιώσουν την εργασιακή νομοθεσία.
Αυτό περιλαμβάνει τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων για τις ενημερώσεις του κατώτατου μισθού που θα υπερισχύει όταν το τρέχον πάγωμα λήξει. Και φυσικά οι «ενημερώσεις» αυτές κάθε άλλο παρά προς τα πάνω θα είναι αφού σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως η μείωση του κόστους εργασίας συνδέεται άμεσα με την αύξηση της απασχόλησης.
Οι Έλληνες οι πιο φτωχοί Ευρωπαίοι
Συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία για τη φτώχεια, με την Ελλάδα να ξεπερνά το μέσο όρο της Ε.Ε . Σύμφωνα με την Κομισιόν κάποιες κατηγορίες νοικοκυριών βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο και αντιμέτωπα άμεσα με το φάσμα της φτώχειας. Αυτά είναι κυρίως τα νοικοκυριά που βασίζονται σε έναν ενεργά οικονομικό πολίτη ο οποίος είναι άνεργος και οι οικογένειες με παιδιά. Επισημαίνεται δε πως τα οικογενειακά επιδόματα αφορούν στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους ενώ οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά ή μονογονεϊκές οικογένειες να μαστίζονται οικονομικά.
Έλενα Σιάνου
Να θυμάστε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δίκτυο της μυστικής τους κοινωνίας στο υψηλότερο επίπεδό της διδάσκει στους μυημένους της, από την μια γενιά στην άλλη το πώς οι άνθρωποι παράγουν πραγματικότητες και πώς αυτοί διαδρούν
με αυτές τις πραγματικότητες και πώς αυτές οι πραγματικότητες επιδρούν σ’ αυτούς.
πχ, οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι δημιουργούν πραγματικότητα, δηλαδή υλικά γεγονότα. Όταν εστιάζουν δυναμικά την σκέψη τους σε κάτι, αυτό το κάτι έρχεται και υλοποιείται στο υλικό πεδίο!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι εξουσιαστές είναι να δώσουν το κατάλληλο ερέθισμα, μέσω τεχνητών γεγονότων όπως η οικονομική κρίση ή τηλετρομοκρατία, ώστε όλοι να εστιάσουν την σκέψη τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα! Αυτό θα έρθει στην υλική πραγματικότητα. Αυτοί το ξέρουν! Ο κόσμος όχι. Είναι όπως όταν ρίχνουμε στο στρείδι τον κόκκο της άμμου κι αυτό φτιάχνει το μαργαριτάρι μετά μόνο του! Κι εμείς μετά συλλέγουμε τη σοδειά. Το ίδιο κάνουν κι αυτοί! Μόνο που η σοδειά τους είμαστε εμείς! )
Και φυσικά όλο αυτό έχει συστηματικά αποκρυφθεί από τους ανθρώπους. Γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για αυτούς τους ελάχιστους να κρατήσουν τον έλεγχο των 7 δισεκατομμυρίων. Κι αυτό το πράγμα έχει βαθειές ρίζες στο παρελθόν της γήινης ιστορίας, δηλαδή δεν γίνεται τώρα μόνο, ξεκινά από πολύ παλιά!
Όταν εστιάζεις την προσοχή σου σε κάτι, αποσυνδέεται η συνειδητότητά σου από τις εξωτερικές επιδράσεις και διευρύνεται, έτσι έχεις ευρύτερη αντίληψη. Για αυτό μας βομβαρδίζουν με έναν συνεχή ορυμαγδό εξωτερικών γεγονότων κι ερεθισμάτων που πάντα βασίζονται στις πέντε αισθήσεις.
Για να μην έχουμε τον χρόνο να κρατήσουμε ανοιχτή την συνειδητή επαφή κι επικοινωνία ανάμεσα στο μέρος που λαμβάνει την εμπειρία –εμείς στη γήινη υπόστασή μας- και στην δίχως όρια συνειδητότητα που είναι ο πραγματικός μας εαυτός.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Κι αυτό το δίκτυο των χειραγωγών που έχουν πλήρη γνώση της πραγματικότητος έχει δημιουργήσει μια συγκεκριμένη δομή συστήματος που μοναδικό της στόχο έχει να κρατά την ανθρωπότητα διαχωρισμένη και αποκομμένη από τον πραγματική δίχως όρια εαυτό της. Δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να αφυπνιστούμε και να δούμε τις άπειρες δυνατότητες και ικανότητές μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι είναι τόσο λίγοι αυτοί, που για να μας ελέγξουν πρέπει να στρατολογήσουν άλλους, μέλη από τον ίδιο τον πληθυσμό-στόχο στους οποίους αναθέτουν να επιβάλουν δια της βίας τις εντολές και τη βούλησή τους στους υπολοίπους! (πχ οι πολιτικοί, οι κυβερνήτες είναι στρατολογημένοι είτε συνειδητά είτε όχι, για να επιβάλλουν τις εντολές. Το ζούμε στην Ελλάδα)
Ο κόσμος που το κάνει αυτό, δεν το κάνει πάντα συνειδητά (επειδή υπάρχουν διάφορα επίπεδα), το κάνει για να κερδίσει τα προς το ζειν για την οικογένεια χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι συνεισφέρει σ’ αυτήν την πυραμιδοειδή κατανομή της εξουσίας!
Αυτό το καταφέρνουν δια του διαχωρισμού και της τμηματοποίησης (compartmentalisation) που εμποδίζει τους ανθρώπους να αποκτήσουν αντίληψη του πώς συνεισφέρουν ο καθένας στην γενικότερη εικόνα χτίζοντας μόνοι τους τα τείχη της σκλαβιάς τους.
Μ’ αυτόν τον τρόπο οι λίγοι ελέγχουν τους πολλούς.
Σιγά –σιγά όμως οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται και να βλέπουν.
Κι η ατζέντα των επικυριαρχών λέει το εξής: Όταν είναι λίγοι και θέλουν να ελέγξουν τους πολλούς, πρέπει να δημιουργήσουν μια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Πρέπει να υπάρχει ΕΝΑ κέντρο λήψεως αποφάσεων.
Γιατί αν τα κέντρα των αποφάσεων είναι πολλά (τότε ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτόν του μόνος του, αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του και τότε) πάει ο πολυπόθητος έλεγχος των ολίγων επί των πολλών.
Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι στήνεται μια φυλακή, αλλά ακόμα κοιτάζει. Είναι σαν να στεκόμαστε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και να κοιτάζουμε όλο αυτό που ξετυλίγεται και να λέμε «δεν στο είπα ότι αυτό θα κάνουν; Νατό το κάνουν!»
ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Το επόμενο στάδιο είναι να πάψουμε να στεκόμαστε και να κοιτάμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντί να ασχολούμαστε πλέον με το ποια θα είναι η δική τους επόμενη κίνηση θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ποια θα είναι η δική μας επόμενη κίνηση. Έχουμε ένα 3% το πολύ 4% που ελέγχει 7 δισεκατομμύρια ανθρώπων.
Αυτό το κάνουν μυστικά, όχι πια βέβαια αλλά το έκαναν ως τώρα.
Ο κόσμος δεν επαναστατεί αν δεν καταλάβει ότι είναι υποδουλωμένος.
Οι περισσότεροι περνάνε από την ζωή και μαζεύουν εικόνες κι όχι την ουσία της δεν βλέπουν τις λεπτομέρειες. Και νομίζουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατία και μετά εξισώνουμε την δημοκρατία με την ελευθερία.
Οι «δημοκρατίες» που βιώνουμε στην παρούσα φάση δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκλεγμένες δικτατορίες!
Πρέπει να πάψουμε να δίνουμε την δύναμή μας. Η κορυφή της πυραμίδας στέκεται στη θέση της μόνο επειδή όλοι εμείς κρατάμε την βάση! Τρέφονται από τους αγώνες μας, από την δουλειά μας, από τους φόβους μας, τρέφονται από την ασθένειά μας (γιατί το φαρμακευτικό καρτέλ θέλει να είμαστε άρρωστοι για να το ταϊζουμε) κι εμείς καθόμαστε και κρατάμε την βάση. Μην φύγουμε και διαλυθεί η πυραμίδα τους! Αυτό μόνο τους τρομοκρατεί.
Η αφύπνιση φέρνει επαναδιάταξη της δυναμικής του πλανήτη. Επί αιώνες η ελίτ έπαιζε παιχνίδια νοητικού ελέγχου πάνω στους ανθρώπους για να τους πείσει ότι αυτοί οι λίγοι είναι οι δυνατοί.
Τα καθεστώτα είναι προσωπεία της ίδιας δυνάμεως. Δείτε δυο «άκρα» τον κομμουνισμό και τον φασισμό. Νομίζουμε ότι ο ένας είναι στο ένα άκρο αριστερά κι ό άλλος στο άλλο άκρο δεξιά. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ! Είναι και τα δύο τους μια συγκεντρωτική εξουσία στα χέρια των ολίγων που την επιβάλουν στους πολλούς μέσω στρατιωτικής και νομοθετικής επιβολής.
Όταν το σύστημα κινδυνεύει δεν το ενδιαφέρει σε ποιο μέρος του θα στραφεί ο κόσμος, αρκεί να πάει και να πέσει πάλι πάνω σε έναν δικόν τους άνθρωπο. Αυτό που τους τρομάζει είναι μήπως «δούμε» όλους τους παίκτες τους !