Απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες του χώρου
Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους παραγωγούς που επιθυμούν να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους στην αγορά αλλά και τον καταναλωτή ή τον επαγγελματία που επιθυμεί... να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές χωρίς την παρουσία μεσολαβητών, κάνει εδώ και λίγες μέρες τα πρώτα της βήματα στο Διαδίκτυο.
Η ιστοσελίδα www.agrellas.com αποτελεί ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για όλους τους ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής, έχοντας μάλιστα σαν κύριο στόχο «να βοηθήσει ειδικά όσους προσπαθούν να βρουν τρόπους να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό ή να δημιουργήσουν ένα νέο δικό τους προϊόν», λέει ο κ. Δημήτρης Αθανασίου, ιδρυτής της συγκεκριμένης πλατφόρμας.
«Αυτό που μας έδωσε το κίνητρο και γέννησε την ιδέα ήταν μια απόπειρα εξαγωγής ελαιόλαδου στην Ιαπωνία, που είχαμε κάνει στο παρελθόν. Διαπιστώσαμε πόσο δύσκολο είναι και πόσο κοστίζει σε χρήμα και χρόνο. Το περιβάλλον είναι σχεδόν εχθρικό για όποιον θέλει να στείλει το προϊόν του στο εξωτερικό και δεν έχει κάποιον καλό συνεργάτη ή είναι σχετικά άπειρος. Σκεφτήκαμε λοιπόν πόσο θα θέλαμε να υπήρχε ένα εργαλείο που να μπορούσε να το κάνει πιο εύκολο», λέει ο κ. Αθανασίου.
Στην ιστοσελίδα agrellas.com ο χρήστης καλείται απλά να δημιουργήσει ένα λογαριασμό χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Από εκεί και πέρα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες του. Να αναζητήσει αγοραστές για τα προϊόντα του, να βρει προμηθευτές για την επιχείρηση του, να βρει συνεργάτες σε περίπτωση που θέλει να τυποποιήσει το προϊόν του( labeling, εμφιαλωτήρια, οργανισμοί πιστοποίησης κοκ), ακόμα και να αναζητήσει χρηματοδότες, μεταφορικές εταιρίες και εκτελωνιστές.
«Ο χρήστης έρχεται σε επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους και μόνος του κανονίζει την τιμή, τον τρόπο παράδοσης, το μέσο μεταφοράς κτλ. Φυσικά χωρίς προμήθειες και δική μας παρέμβαση. Στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στο χρήστη να επικοινωνήσει μόνος του χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων», λέει ο κ. Αθανασίου.
Αν και πλέον όλο και περισσότερος κόσμος εντάσσει την τεχνολογία στις επαγγελματικές του δραστηριότητες εντούτοις, ειδικά οι αγρότες/ παραγωγοί δεν είναι πάντα εύκολο να πειστούν.
«Είναι δύσκολο για μερικούς να αντιληφθούν τις δυνατότητες ενός τέτοιου εργαλείου γιατί είναι κάτι νέο και έξω από τα καθιερωμένα μέσα προώθησης των προϊόντων τους. Υπάρχει καχυποψία και λόγω κρίσης αλλά και γιατί είναι κάτι ξένο προς αυτούς. Εμείς από την πλευρά μας μέσα από τη διαρκή υποστήριξη και ενημέρωση, προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο πως υπάρχει (χάρη στο Ίντερνετ) ένας ακόμη τρόπος να κινηθείς και να πουλήσεις αυτό που παράγεις. Οι νέοι είναι πιο εξοικειωμένοι με το Ίντερνετ και είναι πιο δεκτικοί τουλάχιστον στο να το δοκιμάσουν» λέει ο κ. Αθανασίου. «Και άλλωστε πιστεύω πως η παρουσία στο Διαδίκτυο είναι απαραίτητη , αν οι παραγωγοί έχουν σαν στόχο να εξάγουν τα προϊόντα τους, κάτι που πρέπει να είναι προτεραιότητα τους. Η Ελλάδα είναι τυχερή γιατί λόγω εδάφους και κλίματος παράγει κάποια μοναδικά προϊόντα., όπως το λάδι αλλά και τη μαστίχα, πολλά φρούτα, βότανα κρασιά και ποτά. Τα προϊόντα αυτά έχουν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη και σίγουρα μπορούν να πουληθούν σε καλύτερες τιμές απ' ότι στην αγορά του εσωτερικού».
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου «το βασικό είναι οι χρήστες που θα χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες και να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν που να αναδεικνύει την προέλευσή του και την ποιότητά του. Αλλιώς πουλάς χύμα λάδι και αλλιώς ένα μπουκάλι με χαρακτήρα που τονίζει την προέλευσή του και τα χαρακτηριστικά του».
Αναδημοσίευση από :http://aliartos-boiotias.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.