Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα


Καταγγελία για ανεξέλεγκτη ρίψη βοθρολυμάτων στο λιμάνι της Ιτέας Φωκίδας, κάνει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της περιοχής Galaxias fm στο zougla.gr. .....

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του σταθμού έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο τα οποία δείχνουν αγωγούς μέσα από τους οποίους εκβάλλονται λύματα εντός του λιμανιού.  



Αξίζει να σημειωθεί πως βρισκόμαστε πριν από την καλοκαιρινή περίοδο ενώ σε λίγα μέτρα από το σημείο όπου εκβάλουν τα λύματα υπάρχουν επιχειρήσεις με ξαπλώστρες και παραλίες όπου κόσμος προτιμά να κάνει μπάνιο. 



Ο αγωγός ρίχνει τα λύματα στο λιμάνι
Ο αγωγός ρίχνει τα λύματα στο λιμάνι

Η μόλυνση των θαλασσών της Ιτέας αλλά και του Γαλαξιδίου έχει απασχολήσει στο παρελθόν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα με πολλές καταγγελίες πολιτών και φορέων. Αν και αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει παντού στην περιοχή, είναι προφανές πως η δημοσιοποίηση τέτοιων γεγονότων προφανώς και αποτρέπει τους λουόμενους να προτιμήσουν τις κοντινές στο λιμάνι παραλίες για το μπάνιο τους ή γενικώς να αποφύγουν τελείως την περιοχή και να αναζητήσουν καθαρότερα μέρη. 


Το zougla.gr, επικοινώνησε με τον Χάρη Μαρκάτο, διευθυντή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος κατήγγειλε την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου Δελφών για το συγκεκριμένο θέμα. 
Όπως αποκαλύπτει, «ακόμα και σήμερα που μιλάμε, τα λύματα συνεχίζουν να πέφτουν στο λιμάνι. Έχουμε Μάιο και τα παιδιά μας αρχίζουν τα μπάνια. Η περιοχή όλη βρωμάει λόγω προβλήματος του βιολογικού καθαρισμού. Κανείς δεν ενημερώνει τους πολίτες. Δημοσιοποίησα το θέμα γιατί ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει για την υγεία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου