Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Να θυμάσαι πως, όταν μικρός με ρωτούσες "τι είναι αυτό", τότε εγώ .....

Με την καλημέρα του από το Άγιο όρος ο φίλος Σπύρος Θεοφιλάτος μας έστειλε μια  5λεπτη πολύ συγκινητική και συναισθηματική ταινιούλα μικρού μήκους  μέσα από την οποία αναδύονται οι σχέσεις γονιού και παιδιών , ειδικά όταν η νόσος της εποχής μας,  το αλτσχάιμερ,  δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις......
Μέσα σε αυτά τα πέντε λεπτά αναδύονται χιλιάδες σελίδες .
Είναι η ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντίνου Πιλάβιου What is that? (παραγωγής 2007) 



Αυτά τα άτομα , μπορεί να φαίνεται εκνευριστικό αρχικά. αλλά δεν το κάνουν ηθελημένα. Χρειάζονται πολύ αγάπη και υπομονή γιατί δυστυχώς είναι μια κατάσταση που δεν διορθώνεται.
Κουράγιο και υπομονή,   λέει ο Σπύρος,  σε αυτούς που έχουν στην οικογένειά τους μια τέτοια περίπτωση. Αυτή η αρρώστια υπάρχει για να δοκιμάσει τις αντοχές μας και τα νεύρα μας..

Ίσως η οπτική γωνία βάζει σε πρώτο πλάνο την ευθιξία και αφήνει πιο πίσω την ανθρωπιά. Πρέπει βέβαια να προστατεύουμε τον εαυτό μας απο ανθρώπους που θέλουν να μας φέρουν σε περίεργες δύσκολες και άβολες καταστάσεις, αλλά εδώ , στην ταινιούλα, μιλάμε για έναν γέρο, έναν πατέρα που τα έχει χάσει και είναι αβοήθητος σαν ένα μικρό παιδί.
Αγκαλιάστε και αγαπήστε τους δικούς σας σήμερα και μην το αφήνετε για αύριο,  ίσως θα είναι αργά. Γιατι ξέρετε ότι αυτό πονάει πιο πολύ από την απώλεια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου