Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Συλλαλητήριο 8 Μάρτη, ώρα 19.00, Πλ. Πάρκου, Λαμία

159 χρόνια πριν, στις 8 Μάρτη 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, που δεν τους άφηνε χρόνο να δουν τα παιδιά τους.  .....

Σήμερα, 8 Μάρτη 2016, οι συσπειρώσεις του ταξικού κινήματος και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ακολουθούμε το αγωνιστικό τους παράδειγμα. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις της για να φέρουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Η σφοδρή επίθεση που δεχόμαστε η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, στοχεύει στην πολύπλευρη αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσής μας και στην αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων από τις προηγούμενες γενιές. 
Σήμερα, τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα μας δίνουν τη δυνατότητα να ζούμε όλες και όλοι μια αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, της Παιδείας, της Υγείας της Πρόνοιας. Όμως, σε αυτό μπαίνει εμπόδιο η εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου η οποία χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων.
Εργαζόμενη, άνεργη, αγρότισσα, αυτοαπασχολούμενη, νέα γυναίκα, ως κοινωνική συμμαχία έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τις κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις για να συνδυαστεί η μητρότητα με την εργασία. Για να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος με το παιδί και την οικογένεια. Για να ενισχυθούν και αναπτυχθούν οι κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τη φροντίδα των παιδιών, των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων. Για να μην εξαρτάται η απόφαση δημιουργίας οικογένειας από οικονομικούς παράγοντες.
Αυτά δε λύνονται ατομικά. Εξαρτώνται από τη δική μας αγωνιστική συμμετοχή και προετοιμασία για τους "...σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".
ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΛΑΜΙΑ          1/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου