Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ (21 ΜΑΡΤΗ)

Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τους πολέμους και τη φτώχεια, τα μαζικά κύματα
των προσφύγων και μεταναστών....


Το ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες, στους μετανάστες εργάτες που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και βιώνουν διπλή καταπίεση, καθώς και στους Έλληνες εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τα τελευταία χρόνια και γίνονται, και αυτοί, θύματα διακρίσεων. Απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους που, εδώ και μήνες, εκδηλώνουν τη συγκινητική αλληλεγγύη τους απέναντι στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ, οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κατά του ρατσισμού, είναι οι ίδιοι που αναπαράγουν το σύγχρονο, ραφιναρισμένο και ύπουλο ρατσισμό, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι ΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που άναψαν τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που εξόπλισαν και χρηματοδότησαν δολοφονικές οργανώσεις, όπως το "Ισλαμικό Κράτος", αφού άνοιξαν, για λίγο, τις πόρτες της ΕΕ δηλώνοντας ότι "οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι", τώρα, κλείνουν τη στρόφιγγα, διαλέγοντας τους απολύτως αναγκαίους για τα μονοπώλιά τους. Τους υπόλοιπους, δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία, τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα, τους "επιστρέφουν» πίσω -λες και είναι "ανεπίδοτα γράμματα"- στην κόλαση του πολέμου και της φτώχειας. Σήμερα, "βαφτίζουν" τους Αφγανούς, ακόμη και τους Σύρους πρόσφυγες πολέμου, οικονομικούς μετανάστες, σπέρνουν τη διχόνοια σε πρόσφυγες διαφορετικών εθνικοτήτων, φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν, χωρίς να ντρέπονται, ότι θα "επιστρέφονται" στη δήθεν "ασφαλή τρίτη χώρα" Τουρκία, ακόμη και άνθρωποι που χρειάζονται διεθνή προστασία. Ετοιμάζουν μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων, καταπατώντας βάναυσα τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, ό,τι θετικό έχει απομείνει από το διεθνές Δίκαιο, που είχε δημιουργηθεί με την αποφασιστική συμβολή των σοσιαλιστικών χωρών.
Κυβέρνηση και ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της "εθνικής γραμμής" για το Προσφυγικό, έχουν επιδοθεί σε ένα άθλιο αλισβερίσι με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας. Σφραγίζουν το Αιγαίο για τους πρόσφυγες και το παραδίδουν στο ΝΑΤΟ και τους συνοριακούς ελέγχους της ΕΕ, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά: Να διαφεντεύει το ΝΑΤΟ και ο Frontex στα "γκριζαρισμένα" ελληνικά σύνορα. Υποστηρίζουν, χωρίς να ντρέπονται, ότι δήθεν θέλουν να προστατεύσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες από τους πνιγμούς και από τα νύχια των δουλεμπόρων, όταν γνωρίζουν ότι τα μέτρα καταστολής στα σύνορα, ο εγκλωβισμός στην Ελλάδα και σ' άλλες χώρες χωρίς τη θέλησή τους, φουντώνουν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και αυξάνουν το μακάβριο αριθμό των θανάτων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους πολέμους τους, που έχει υπογράψει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες - μετανάστες, έχει το απύθμενο θράσος να ταυτίζει τη γνήσια αλληλεγγύη του λαού μας με την πολιτική της. Από το ένα μέρος "πουλάει" ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες - μετανάστες για εσωτερική κατανάλωση και, από την άλλη, αφήνει εκτεθειμένους ανήμπορους ανθρώπους, εγκύους, μωρά παιδιά στην Ειδομένη, στον Πειραιά και το Ελληνικό, μέσα στις λάσπες, στο κρύο, στις αρρώστιες, έκθετους στα δουλεμπορικά κυκλώματα και τις δυνάμεις καταστολής άλλων χωρών.
Στην ΕΕ, όχι μόνο τα ρατσιστικά κρούσματα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται με επικίνδυνους ρυθμούς, αλλά ο ρατσισμός τείνει να γίνει επίσημη πολιτική της ΕΕ και κρατών - μελών, βούτυρο στο ψωμί αντιδραστικών και φασιστικών οργανώσεων που ενισχύονται, επιδεικνύοντας το αντιλαϊκό, αποκρουστικό τους πρόσωπο. Αποδεικνύεται ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι η μήτρα του ρατσισμού, του φασισμού και του ναζισμού.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να απομονώσει τους φασίστες και ναζιστές, τη Χρυσή Αυγή, που εκμεταλλεύονται τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, για να διαδώσουν τις αποκρουστικές θεωρίες τους.
Να παλέψει ενάντια στις αποφάσεις κυβέρνησης και ΕΕ, ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ και των μηχανισμών της ΕΕ στα σύνορα, που οδηγούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και στο μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
Για την απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
Για να σταματήσει το αίσχος του Πειραιά, του Ελληνικού, της Ειδομένης και να υπάρξουν ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων ΜΚΟ - επιχειρήσεων ή ύποπτων ΜΚΟ.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό:
Καλεί τους Έλληνες εργαζόμενους, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τους πολέμους και τη φτώχεια, τα μαζικά κύματα των προσφύγων και μεταναστών.




ΑΘΗΝΑ 20/3/2016                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου