Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Tου Ορέστη Τσάρκου

*ΒΟΡΕΙΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΣ. Ο ΣΑΒΑΣ  ΣΙΑΤΡΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ  ΤΟ  ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΤΟΥ  ΣΤΟΥΣ  ΤΑΦΟΥΣ 
ΤΩΝ  ΠΕΣΟΝΤΩΝ !

*Deutsche Bank  .  ΜΙΛΑΕΙ  ΓΙΑ  ΠΟΛΥ  ΜΕΓΑΛΟ  ΚΟΥΡΕΜΑ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝ  ΧΡΕΟΥΣ.

*WS Journal. ΠΟΣΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΑΦΗΣΕΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ  ΜΟΝΙΜΗ
ΔΙΑΜΟΝΗ  Η  Ε.Ε ?

*HOT DOG. ΠΟΙΟΝ  ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΑ  ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ ?

*ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ  Η  ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ. ΒΑΡΙΑ  Η  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ !

ΚΑΙ  ΔΥΟ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
*Η  ΜΟΝΑΧΙΚΗ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ  3  ΑΝΘΡΩΠΩΝ  ΣΤΟΥΣ  ΑΡΚΙΟΥΣ!!!!!


*Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝ  ΤΑΙΝΙΑ  ΚΙΝΟΥΜ  ΣΧΕΔΙΩΝ  ΜΕ  ΘΕΜΑ  " Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ"......

Το Βίντεο από την Β. ΗΠΕΙΡΟ που ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!! Ο Σάββας Σιάτρας “ράγισε” καρδιές…το μοιρολόι του στους τάφους των ηρώων..


Σύσσωμη η Ελληνική Εθνική μειονότητα στην Αλβανία τίμησε και φέτος  τις εκδηλώσεις  για τους πεσόντες του έπους του ΄40,…στα χωριά Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου  και στην Κλεισούρα  Πρεμετής, όπου υπάρχουν στρατιωτικά κοιμητήρια
Συγγενείς  και φίλοι  ταξίδεψαν απο διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς και απο κάθε ελληνική μειονοτική περιοχή προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες  ..
Ανάμεσά τους και ο μεγάλος τραγουδιστής της λαϊκής μας παράδοσης, ο Σάββας Σιάτρας, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, τραγούδησε  ένα μοιρολόι   ανάμεσα στους τάφους  των πεσόντων, στο στρατιωτικό κοιμητήριο στους Βουλιαράτες ..


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

**************

Κούρεμα χρέους 200 δισ. ευρώ «βλέπει» η Deutsche Bank

Ψαλίδι


Με τους δανειστές να κλιμακώνουν τις πιέσεις και να στέλνουν τελεσίγραφα προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα σκληρά μνημονιακά προαπαιτούμενα προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, το Βερολίνο ανοίγει τον διάλογο του… κουρέματος.
Αναπόφευκτο θεωρούν οι αναλυτές της Deutsche Bank ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Bild που επικαλείται απόρρητο έγγραφο του οργανισμού. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη το εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank το οποίο έχει στη διάθεσή της, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισ. ευρώ.
«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», γράφει η Bild. Το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας φέρεται να αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισ. ευρώ χρέους». Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης.


******************************

ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

WS Journal: Η Ευρώπη θέλει να «χώσει» 100.000 πρόσφυγες σε Ελλάδα και Βαλκάνια


«Η Ελλάδα πρόκειται να γίνει το χωνευτήρι της Ευρώπης, σε μια ύστατη προσπάθεια να ελεγχθεί το αυξανόμενο κύμα μεταναστών και προσφύγων που εισέρχεται στην ήπειρο». Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό που γράφει η Wall Street Journal;
Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για μια πρόκληση που έχει μπροστά της η Ευρώπη να αντιμετωπίσει και τα σχέδιά της γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να βρουν ένα καταφύγιο για 100.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2015 – για τους μισούς από αυτούς έχει ήδη βρεθεί και θα είναι η Ελλάδα, ενώ αρκετοί θα κατανεμηθούν στα Σκόπια, τη Σερβία και την Κροατία.


******************************

 HOT DOC : Σαββαΐδου και στο βάθος Κόκκαλης και σιωπή…


Στο τεύχος 87, το HOT DOC αποκαλύπτει ποια είναι η εταιρία το πρόστιμο της οποίας - ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ - «πάγωσε» με απόφασή της η πρώην γ.γ Δημοσίων Εσόδων.
Η Κατερίνα Σαββαΐδου που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία φαίνεται πως δεν «εξυπηρέτησε» μια απλή εταιρία που εμπλέκεται σε σκάνδαλο τοκογλυφίας, αλλά μια εταιρία πίσω από την οποία «κρύβεται» ο Σωκράτης Κόκκαλης.

*****************************

Ποινική δίωξη για κακούργημα στην Κατερίνα Σαββαΐδου

Για κακούργημα


Κατηγορούμενη για κακούργημα είναι η πρώην γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Πιο συγκεκριμένα διώκεται για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

************

Η μοναχική παρέλαση δύο μαθητών στους ακριτικούς Αρκιούς [Φωτογραφίες]


Μπορεί στο σχολείο των Αρκιών, στο ακριτικό νησάκι των Δωδεκανήσων, να είναι μόλις δύο μαθητές, όμως γιόρτασαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου όπως οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα.
Τα δύο παιδιά του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου των Αρκιών και ο δάσκαλός τους Τάσος Ζιάσκας παρέλασαν κανονικά και έκαναν τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού να τους χειροκροτήσουν.
Η μοναχική αλλά και περήφανη παρέλαση των μαθητών και του δασκάλου προκάλεσε ενθουσιασμό και συγκίνηση στους κατοίκους και τους χρήστες του διαδικτύου που έσπευσαν να επικροτήσουν την κίνησή τους. «Τι κι αν είναι δύο οι μαθητές!! Μπράβο δάσκαλε!!», είναι ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Facebook. 






*************************

Η πρώτη Ελληνική Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: «Ο Ντούτσε αφηγείται…» [video]

Η πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων γυρίστηκε από τον σκιτσογράφο Σταμάτη Πολενάκη (1908-1997) με τίτλο «Ο Ντούτσε αφηγείται…» ...

Η επτάλεπτη ταινία «τύπου Μίκυ-Μάους», όπως αναφέρει στο ζενερίκ ο δημιουργός της, σατιρίζει την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940 και ειδικά τον Μουσολίνι, ο οποίος αφηγείται τα κατορθώματά του, αλλά η πραγματικότητα συνεχώς τον διαψεύδει.

Ο Σταμάτης Πολενάκης, από τους κορυφαίους έλληνες σκιτσογράφους του 20ου αιώνα και πρωτοπόρος του κινούμενου σχεδίου στη χώρα μας, ξεκίνησε να σχεδιάζει τα σκίτσα της ταινίας το 1942 στην πατρίδα του, τη Σίφνο, όπου είχε καταφύγει κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Δούλευε κάτω από την μπότα του Ιταλού κατακτητή, με κίνδυνο να συλληφθεί.


Μετά την απελευθέρωση, με τη βοήθεια των κινηματογραφιστών Πρόδρομου Μεραβίδη και Θανάση Παπαδούκα, ολοκλήρωσε την ταινία, που έγραψε ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων, που γυρίστηκε στη χώρα μας.
Τη μουσική της επιμελήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Πόγγης, ενώ την ορχήστρα διηύθυνε ο μαέστρος Μηνάς Πορτοκάλης.
Η ταινία χάθηκε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου και μόλις το 1980 βρέθηκε ένα αρνητικό της και αποκαταστάθηκε.

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου