Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς έλεγε στους αστυνομικούς «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι»

Με την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής.....

Το δικαστήριο, πριν αρχίσει η δεύτερη κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, αποφάσισε ότι όλα τα cd και τα dvd θα εξεταστούν και θα ακουστούν κατά τη διάρκεια των αναγνώσεων εγγράφων και όχι σε αυτό το χρονικό σημείο.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα επέμεινε να επιρρίπτει ευθύνες στο πώς κινήθηκε η Αστυνομία την ημέρα της δολοφονίας του παιδιού της, αφού, εκτός από τον Ρουπακιά, συνέλαβε και τους φίλους του 34χρονου μουσικού...
Μάγδα Φύσσα: Ο δολοφόνος έχει μπει στο αυτοκίνητό του, τον συλλαμβάνει η Αστυνομία και τον βάζει στο περιπολικό. Εκεί τους λέει: «εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι».
- Τι εννοείς; Αστυνομικός;
- Οχι, της Χρυσής Αυγής.
Μάγδα Φύσσα: Από τα 50 άτομα, στο τάγμα εφόδου, δεν συνέλαβε κανέναν η Αστυνομία. Επιασαν τα παιδιά και τα έβαλαν μαζί με τον δολοφόνο!  Τα παιδιά δεν τον γνώριζαν! Καθόταν σταυροπόδι, με το κινητό του! Οταν έμαθαν ότι ο Παύλος υπέκυψε, άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπιούνται... Τότε ο δολοφόνος φοβήθηκε και ζήτησε να του αλλάξουν δωμάτιο. Μάλιστα προηγουμένως αστειευόταν μαζί τους, γιατί είστε εσείς εδώ, κλπ...
Τον άφησαν χωρίς συνοδεία, μόνο του... Θα μπορούσε να φύγει... Ο χώρος τού ήταν οικείος...
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Εχει περιέλθει σε γνώση σας βίντεο από τη δράση του τάγματος εφόδου;
Μάγδα Φύσσα: Ναι είδα το βίντεο. Ο Πατέλης δίνει εντολές στα μέλη του, μέσα σε ένα γραφείο, για μία επίθεση που θέλουν να κάνουν. «Μονο εάν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό θα κάνουμε την επίθεση. Είμαστε Χρυσή Αυγή. Ο,τι κινείται σφάζεται», λέει ο Πατέλης.
Φυσικά ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Είναι και οι άλλοι βουλευτές και ο αρχηγός. Τίποτε δεν γίνεται αν δεν δώσει εντολή ο αρχηγός.
Πρόεδρος: Από που έχετε οδηγηθεί σε αυτό που λέτε;
Μάγδα Φύσα: Είναι η ιεραρχία, είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρύση Αυγή.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Εχετε ακούσει ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον Αποστόλου;
Φύσσα: Ναι, ο Αποστόλου μιλά με μία γυναίκα. Εκείνη του περιγράφει το περιστατικό. Είναι αλήθεια ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό; τον ρωτάει. "Ναι αλήθεια είναι" της λέει αυτός. "Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα και τα ρόπαλα από το σπίτι".
Μάγδα Φύσσα: Ο Ρουπακιάς είναι γερό στέλεχος μέσα στη Χρύση Αυγή. Επαιρνε 600 ευρώ. Και δεν είναι ένας περαστικός όπως θέλουν να τον εμφανίσουν. Είναι δίπλα σε Λαγό, δίπλα σε Μιχαλολιάκο. Είναι παντού δίπλα.
Υπάρχει καταιγισμός τηλεφωνημάτων. Τέτοια πειθαρχία και εκπαίδευση που μέσα σε 15 λεπτά συγκεντρώθηκε ένα ολόκληρο τάγμα και έφτασε στον τόπο της δολοφονίας.
Εχουν στρατιωτική εκπαίδευση, με κανόνες. Ο Παύλος δεν έτρεξε. Γιατί να τρέξει; ¨Ήταν στη γειτονιά. Πίσω του υπήρχαν τα κορίτσια, δεν μπορούσε να τα αφήσει εκτεθειμένα.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ανέλαβε κανείς την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά;
Μάγδα Φύσσα: Ναι, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.


Πηγή: efimerida.gr

26 σχόλια:

  1. η δολοφονια του φυσσα ειναι περα για περα καταδικαστεα απο ολους τους ανθρωπους και ο δολοφονος θα πρεπει να δικαστει για αυτο που εκανε. οπως επισης πρεπει να βρεθουν και να καταδικαστουν και οι δολοφονοι των δυο παιδιων (καπελωνη και φουντουλη) στο νεο ηρακλειο για τους οποιους σε αυτο το μπλογκ δεν εχει ασχοληθει κανενας. γιατι; αυτα τα παιδια δεν ηταν ανθρωποι; αυτο που με προβληματιζει σαν πολιτη αυτης της χωρας και με στεναχωρει ιδιατερα ειναι οτι καποιοι εκμεταλευονται τον θανατο ενος ανθρωπου για διαφορους σκοπους (προεκλογικους κλπ.). για να προλαβω μερικους ειδημονες,παντογνωστες και κακοπροαιρετους,δεν ειμαι ουτε φασιστας,ουτε ρατσιστης,ουτε χρυσαυγιτης,ουτε κουμουνιστης, ουτε στενομυαλος. ειμαι ενας ανθρωπος που του αρεσει η ελευθερη και δημοκρατικη αποψη και πανω απο ολα μου αρεσει το σωστο και το δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ...ΣΦΑΖΕΤΑΙ " ......7 Οκτωβρίου 2015 στις 9:08 π.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=90vDtts6QxA

    «Πατέλης : Να πω λίγο κάτι;
    Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα.
    Αν πάρω το O.K. από τον Λαγό.
    Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε.
    Αν πάρω το Ο.Κ., θα έρθει σε όλους σας.
    Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες… καθόλου Χρυσή Αυγή, ειδικά και τέτοια.
    Θα πάμε για να ψωνίσουμε
    Δε θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω, από τα κεντρικά.

    Άγνωστος: Σαν τον Άγιο Παντελεήμονα;

    Πατέλης: Δεν έγινε τέτοιο θέμα. Στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε άλλο παιδιά, ήταν άλλες οι περιστάσεις, ήταν άλλα τα…

    Άγνωστη: Δεν μπορούμε σαν χριστιανοί να πάμε;

    Πατέλης: Όχι.

    Άγνωστη: Να πάμε σαν ομάδα.

    Πατέλης: Αφήστε να σας πω πού θέλω να καταλήξω. Εγώ θα το θέσω το θέμα να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά σαν ασφάλεια ρε παιδί μου.

    Αν πάμε σαν Χρυσή Αυγή, υπάρχει περίπτωση να πέσουν νούμερα, τηλεφωνήματα και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να κάνουν το…
    Άγνωστος: Θα πέσει φόβος.

    Πατέλης: Οχι παιδιά δεν είναι εκεί τόσο το θέμα μας. Έαν σκάσουν τίποτα με αμάξια, οτιδήποτε είναι αυτό, δεν με ενδιαφέρει τί είναι και γίνει συμπλοκή εκεί, ο κόσμος θα φύγει από την εκκλησία και θα πάει στο σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε τους χρυσαυγίτες στο δρόμο όχι στο σπίτι τους.

    Άγνωστος: Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο. Να φτιάξουμε μία ομάδα επιφυλακής, έτοιμη.

    Πατέλης: Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε. Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το Ο.Κ. κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται.

    Άγνωστος: Ό,τι δεν κινείται, είναι μια χαρά;

    Πατέλης: Και πάλι σας λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η γραμμή. Τη γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι «ξέρετε κάτι; όχι απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας». Και εσύ θα μου πεις «κάτσε ρε φίλε, εγώ σκεφτόμουν να πάω». Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης και εσύ και εσύ και εσύ και όλοι μας, έχουμε και κάποια πείρα. Η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας, οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε.
    Εμένα αν μου πούνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος! Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Εντάξει; Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας, να έρθει το μήνυμα «ΝΑΙ». [γέλια]».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ .ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ -ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΦΥΣΣΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΤΑ 2 ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΦΥΣΣΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΙΑΤΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειμαι δημοκρατης και μαλλον σε χαλαει! για τα υπολοιπα που λες,υπαρχουν δικαστες και εισαγγελεις που θα κρινουν ποιοι ειναι εγκληματιες,εκτος αν εσυ εισαι δικαστης η κατι αναλογο. καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φασισμός και η ουσία του.


    δημοσιεύτηκε στην στήλη:ελεύθερες πτήσειςφιλοξενούμενες πένες
    08/02/2013 - 11:09.

    “φασισμός ο [fasizmós]. πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό”.

    Αυτός είναι ο ορισμός που θα βρείτε σε ένα σύγχρονο ελληνικό λεξικό. Αυτό που ο ορισμός δεν αναφέρει σαφώς, αν και υπονοείται, είναι η επιβολή της κυρίαρχης από το καθεστώς άποψης στους πολίτες με τη βία. Η βία ως μέσο επιβολής αποτελεί την πεμπτουσία του φασισμού, πολύ περισσότερο από το στοιχείο του εθνικισμού ή του μονοκομματισμού. Το «έτσι θέλω» του Φασίστα δυνάστη και η επιβολή του με την ωμή και απροκάλυπτη βία είναι τόσο έντονο χαρακτηριστικό του, που έχει προσδώσει το χαρακτηρισμό του «φασιστικού», μερικές φορές καταχρηστικά, σε κάθε τι που επιβάλλεται με τη χρήση δύναμης είτε σωματικής είτε λεκτικής είτε με κατάχρηση εξουσίας.

    Έτσι φτάνουμε να συγχέουμε ανόμοιες δράσεις που εμπεριέχουν βία όπως για παράδειγμα τη βίαιη επιβολή της λαϊκής βούλησης μέσω μιας επανάστασης ή ενός εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου, με την επιβολή μιας άποψης που στα μάτια αυτού που την επιβάλλει φαντάζει ορθή ή την απαγόρευση της έκφρασης μιας άποψης που στα αυτιά αυτού που επιβάλλει την απαγόρευση, φαντάζει επιζήμια και να τις αποκαλούμε όλες συλλήβδην «φασισμό».

    Η αλήθεια είναι πως ο φασισμός κρύβεται στις προθέσεις και τη νοοτροπία των ανθρώπων ασχέτως από το αν δηλώνουν φασίστες, δημοκράτες, προοδευτικοί, κομμουνιστές ή αναρχικοί. Και η πεμπτουσία του θα μπορούσε να συνοψίζεται σε μια φράση: «Αυτό που λέω είναι το σωστό, και σου απαγορεύω με τη βία να αποδείξεις το αντίθετο».

    Υ.Γ.: Λογικά η συγχώνευση του νοσοκομείου της Ικαρίας είναι κάτι για το οποίο όλοι εμείς, οι κάτοικοι του νησιού έχουμε, αν όχι ίδια, παραπλήσια γνώμη. Αυτό με δυσκολεύει να εξηγήσω γιατί οι αφίσες της επιτροπής αγώνα για την Υγεία (και μόνο αυτές της επιτροπής αγώνα) που ανάρτησα με τα χέρια μου και καλούν σε κινητοποίηση για το θέμα στο Νοσοκομείο την 8/2/13, βρέθηκαν κουρελιασμένες σε διάφορα σημεία του Ευδήλου, του Κάμπου και των Ραχών, ακριβώς όπως κι εκείνες που καλούσαν σε κινητοποίηση για τη συγχώνευση του νοσοκομείου το πρωί της 30/1/2013 στο χώρο του Νοσοκομείου…

    Μόνο δυο πράγματα μπορώ να υποθέσω: Ή κάποιο ανεγκέφαλο χαμερπές υποκείμενο με φασίζουσα νοοτροπία δεν τις βρήκε αρεστές, ή κάποιος νεκροθάφτης είδε στον αγώνα για Δωρεάν Δημόσια Υγεία και ακύρωση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου μας, συγκρουόμενο συμφέρον…

    Δάμαλος Χρήστος
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δημοκρατης ειναι αυτός που υποστηρίζει την ισότητα όλων. (λεξικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aρκεί αυτοί που αντιμετωπίζονται ισότιμα απο την δημοκρατία να μην δολοφονούν οποιον εχει αλλο χρώμα, θρησκεία,πολιτικά πιστεύω,και διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συμφωνω απολυτα 2:25 και μην ξεχασουμε και την ελευθερια του λογου. στην δημοκρατια ολοι εχουν δικαιωμα στον λογο. αυτοι που φιμωνουν την ελευθερη γνωμη του αλλου δεν θεωρουνται δημοκρατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ρε καλόπαιδα τόσα ωραία θέματα ανεβάζει ο ΠολυδροσοΠαρνασσός δεν σας έκανε κλίκ να δείτε ,να μπείτε και να σχολιάσετε κάποιο άλλο? Δεν σας βλέπουμε πουθενά μα πουθενά..... Ψοφάτε για αυτά που "πληγώνουν"..Τι χαβαλέδες είστε εσείς? Ρε εκτός από το φασισμό υπάρχει και ο άνθρωπος .Μην το ξεχνάτε αυτό...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!!!!!!!
    Σ υ ν έ λ θ ε τ ε . Τι στο καλό δεν ειστε άνθρωποι εσείς ? Ανθρωπιά δεν έχετε μέσα σας ? Απο συναισθήματα είστε νεκροί ? Σε τι περιβάλλον μεγαλώσατε ή σας μεγάλωσαν ? Τι να πώ.......Τι να πώ...

    ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ "ΤΗΛΕΜΑΧΕ Κ" (;) ΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΟΧΙ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΣ; ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Κ. ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΠ. ΘΑ ΤΑΝ ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΩΡΑ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Κ..... ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΗΛΕΜΑΧΕ Κ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. https://www.youtube.com/watch?v=n8TLzK9tW1c


    Στο ηχητικό ο Νίκος Αποστόλου, στέλεχος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος επιβεβαιώνει ότι οι εντολές έρχονταν κατευθείαν από την ηγεσία και τα κεντρικά του κόμματος. «Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο και αν δώσει το ok ο Μεγάλος πας».

    Το ηχητικό με απομαγνητοφώνηση από το omniatv.com

    Ο Αποστόλου συνομιλεί με μια γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. Ο διάλογος:

    - Γυναίκα: Μιλούν στο Star οι γονείς του Παύλου.
    - Αποστόλου: Ναι, ε;
    - Γυναίκα: Και είπανε γι’ αυτό, είπε αυτό το μεγαλοστέλεχος του Πειραιά, εεε το στέλεχος, αυτός ο χρυσαυγίτης, ο πρώην χρυσαυγίτης του Πειραιά, ότι ενημερώσανε το μεγαλοστέλεχος της Νίκαιας, αυτός πήρε βουλευτή και ο βουλευτής πήρε τον Μιχαλολιάκο και πήγε και τον σκότωσε.
    - Αποστόλου: Ναι μωρέ εντάξει, αυτό είναι η ιεραρχία πως πήγαινε. Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη [Λαγό], ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο και αν δώσει το ok ο Μεγάλος πας.

    Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, ο Αποστόλου αναφέρει ότι ο Γ.Ρουπακιάς έπαιρνε χρήματα από την Χρυσή Αυγή.

    - Γυναίκα: Καλά την έχει γ..ήσει ο Πατέλης ε;
    - Αποστόλου: Ρε έβγαλαν τη μάνα του το πήρες χαμπάρι; Φωτογραφίες έχουν τη μάνα του. και λέει ότι και καλά η μάνα του Πατέλη κόβει τη βασιλόπιτα για τα μέλη, ενώ σπίτι της κρύβει τα ρόπαλα και τα γκλομπ, λέει.
    - Γυναίκα: Ότι δουλεύει ο Γιώργος και παίρνει λεφτά από τη Χρυσή Αυγή.
    - Αποστόλου: Ε, παίρνει 600 ευρώ.
    - Γυναίκα: Ότι τα Τάγματα Εφόδου πώς λειτουργούν, πώς μπαίνουν στον Πυρήνα, τι είναι ο Πυρήνας...
    - Αποστόλου: Θα ‘χουμε πρόβλημα τώρα.

    Τέλος το στέλεχος της Χρυσής Αυγής δίνει οδηγίες στη γυναίκα προκειμένου εκείνη να «ξεφορτωθεί» ενοχοποιητικό υλικό.

    - Γυναίκα: Πρέπει να έχουνε μείνει φωτογραφίες αλλά δεν ξέρω που.
    - Αποστόλου: Ποιές φωτογραφίες;
    - Γυναίκα: Της Χρυσής Αυγής ρε Νίκο.
    - Αποστόλου: Α στο άλμπουμ... Καλά οι φωτογραφίες αυτές δε δείχνουν τίποτα. Έχω κανα δύο από επεισόδια που είμαστε. Που με δείχνουν. Σκίσε τις αυτές! Πέτα τες!
    - Γυναίκα: Μα δεν ξέρω που είναι...
    - Αποστόλου: Είναι στο συρτάρι σε ένα άλμπουμ μέσα.
    - Γυναίκα: Δεν το βρήκα αυτό το άλμπουμ.
    - Αποστόλου: Το μικρό...
    - Γυναίκα: Δεν το βρήκα αυτό το άλμπουμ. Μια φωτογραφία που βρήκα εκεί με σημαίες και πολύ κόσμο την έσκισα και την πέταξα.
    - Αποστόλου: Ωραία! Να σου πω κάτι. Πάρε τη μάνα μου και πες της... Έχω αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ και τέτοια μέσα. Και αφίσες και τέτοια. Πες της να τα πετάξει όλα αυτά.
    -Γυναίκα: Ε, μα με πήρε η μάνα σου το πρωί και μου είπε να καθαρίσω όλα μου τα συρτάρια γιατί τις προάλλες που ήρθε ήταν πολύ λερωμένα λέει τα συρτάρια. Μιλάει και συνθηματικά η Ζωή στο τηλέφωνο.
    - Αποστόλου: Ναι. Ωραία πες της αυτά και ότι πτυσσόμενα και τέτοιες μαλακίες που έχω και τα μαχαίρια και κάτι ναυτικές, δυναμίτες πες της να τα πετάξει όλα.
    - Γυναίκα: Καλά θα την πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LEXOTANIL ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ...

      Διαγραφή
  12. ΜΠΗΚΕΣ ΕΒΑΛΕΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΛΕΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ 11:18 ΚΑΙ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Κ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ bloger,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι θα σου έχει κάνει ο bloger εσένα φίλε. Καιρός να το ξεπεράσεις.
      Και κάτι ακόμη, αν και δεν είμαι υποχρεωμένος απλά για να σου δείξω πόσο πρόβλημα έχεις.
      1. Τα θέματα για να μαθαίνεις είναι δυνατόν να προγραμματίζονται και να μπαίνουν σε ώρες και ημέρες προγενέστερες.
      2. Την συγκεκριμένη ώρα που αναφέρεις ήμουνα στο νοσοκομείο Λαμίας.
      3. Αν πράγματι έχεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να με συναντήσεις και να μου πείς ... το παράπονό σου. (με καλή διάθεση το λέω και όχι με νταιλίκι)
      4. Θα περνάω τα σχόλια που δεν είναι υβριστικά, προσβλητικά, σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. (Θα μπορούσα βέβαια να περνάω και όποια θέλω και το κάνω μερικές φορές όποτε κρίνω εγώ που είμαι ο διαχειριστής αυτού του blog)
      5ον. Επειδή δεν είμαι αργόσχολος δεν περνάω όλη την ημέρα στον υπολογιστή.
      και 6ον. Σου απαντώ επώνυμα ( γιατί αρκετές φορές έχει αναφερθεί το όνομα του διαχειριστή) και δεν έχω κανένα λόγο να γράφω σχόλια ως ανώνυμος.
      Τέλος να σου πώ, ότι είσαι ο μόνος που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στο blog αυτό και θα το σκεφτώ αν θα σου περνάω τα σχόλια αν έχεις τέτοιο κόλημα .
      Δεν θα επανέλθω. Καλή σου νύχτα.

      Διαγραφή
    2. 1) ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ; 2) ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ BLOGER. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ. ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. 3) ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΜΠΗΣΕΣ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ; ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ 3:07 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΣ; ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ. ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ 3:07. 4) ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ,ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΘΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ! 5) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. ΚΑΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ. 6) ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ; ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΕΤΣΙ; ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΤΑΡΧΙΝ; ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΙ ΔΗΛΑΔΗ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ; ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3,4 ΑΤΟΜΑ ΠΑΝΤΩΣ. ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΤΩΡΑ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΚΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ,ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Έτσι μπράβο παιδιά μου !!! Γράψτε ,γράψτε..Να περνάει η ώρα μας ,να περνάει η μέρα μας.
    Λοιπόν τίποτε άλλο? Διάλογος να γίνεται....
    Καλά έχετε πολύ πλάκα εσείς ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Π. Σεϊρλής για Χρυσή Αυγή: 'Οργάνωση τρελών, που δολοφονούν'

    Ξεκίνησε η κατάθεση του πρώτου αυτόπτη μάρτυρα και φίλου του 34χρονου μουσικού
    "Το συμπερασμά μου είναι μια οργάνωση τρελών, που το μονο που θέλουν να κάνουν, είναι να δολοφονούν ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις. Ανεξαρτήτου φύλου ή ιθαγένειας. Αν δεν είσαι φίλος, είσαι εχθρός τους". Με αυτά τα λόγια ο Παύλος Σεϊρλής, περιέγραψε τα όσα έζησε το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το χέρι του Γ. Ρουπακιά.

    Ο Π. Σεϊρλής, ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η παρέα του, αναγνωρίζοντας αρκετούς από τους κατηγορούμενους, που είτε βρίσκονταν στην επίθεση είτε στο αμάξι του Γ. Ρουπακιά.

    Ο φίλος του Παύλου Φύσσα, ο οποίος το μοιραίο βράδυ βρέθηκε στην καφετέρια "Κοράλι" με τους φίλους του για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα, αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησα. "Φεύγοντας, ακούσαμε από περίπου 40 άτομα, 'ελάτε εδώ ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε'. Ήταν μαυροφορεμένα με παντελόνια παραλλαγής και κρατούσαν ρόπαλα. Αρχισαν να μας κυνηγάνε" ανέφερε.

    Επανειλλημένα ρωτήθηκε από το δικαστήριο για την ομάδα που τους επιτέθηκε και αν γνωρίζει αν δέχθηκε εντολή: "Γνωρίζω ότι όποιος πηγαίνει οπλισμένος σε ένα μέρος, πηγαίνει για κακό".
    "Οργάνωση τρελών"


    Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή είπε: "Είναι ένας στρατός, όλα πάνε βάση εντολών. Στον Τύπο έχουν δηλώσει ότι είναι απόγονοι των ναζί. Αυτοί τα λένε. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Το συμπερασμά μου είναι μια οργάνωση τρελλών, που το μόνο που θέλουν να κανουν είναι να δολοφονουν ανθρώπους διαφορετικές απόψεις. Ανεξαρτητου φύλου ή ιθαγένεια. Αν δεν είσαι φίλος, είσαι εχθρός τους".

    Συνέχισε δε πως "έχω μάθει ότι η οργάνωση κινείται ως στρατός. Κάνουν οργανωμένες επιθέσεις και να έχουν αριθμητική υπεροχή και πάντα οπλισμένοι. Εχω διαβάσει ότι παίρνουν εντολές άνωθεν, χωρίς να ξέρω ακριβή οργάνωση. Πάντως, πρόσφατα ο γ.γ. δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και αλλού έχει πει ότι είναι απόγονοι των ναζί. Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει έπαιρναν εντολή από το Λαγό και αυτός απ΄ό πάνω. Όλα είναι αλυσίδα".

    Πρ: Μάθατε ποιός έδινε εντολές;

    Μάρτυρας: Ο Λαγός ξέρω σίγουρα ότι τους έδωσε εντολή, μέσω του Πατέλη. Δεν γνωρίζω τί ακριβώς είναι ο Πατέλης, αλλά είχε από κάτω του 50 άτομα. Άρα κάποιος είναι. Υπάρχει σχέση των δύο και φαίνεται ότι υπάρχει εντολή από τον Λαγό να ξεκινήσει επίθεση σε εμάς.

    Νωρίτερα, κατέθεσε πως ο ίδιος χτυπήθηκε πλευρικά, αλλά δεν τραυματίστηκε. "Πάνω στην επίθεση αρχίσαμε να τρέχουμε. Απομόνωσαν τον Παύλο, σε καποιο σημείο και εμένα. Εγώ κατάφερα να ξεφύγω και κατευθύνθηκα σε ένα στενό. Είδα ένα όχημα να μπαίνει ανάποδα στη Λαμπράκη. Κρυφτηκα σε μια πυλωτη. Είδα μια μορφή να κατεβαίνει με αμάξι αντίθετα την Τσαλδάρη. Σκεφτηκα ότι δεν είναι τυχαίο αυτό, είναι σαν να πηγαίνεις ανάποδα μπροστά στη Βουλή" κατέθεσε ο μαρτυρας.
    Στο κελί με τον Ρουπακιά

    Εξιστορώντας τη συνέχεια, ανέφερε ότι μεταφέρθηκε μαζί με τρεις ακόμη φίλους στο ΑΤ Κερατσινίου από μία ομάδα ΔΙΑΣ: "Εκεί τους είπαμε να μην μας βάλουν στο ίδιο κελί με αυτούς της άλλης ομάδας, χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι. Τελικά, μας έβαλαν με ενα κύριο μέσα, ο οποίος αποδείχθηκε δολοφονος του Παύλου. Ο συγκεκριμένος έστελνε μηνύματα συνέχεια στο κινητό του. Μας δήλωσε περαστικός. Οταν δέχθηκα μια κλήση οπου μας ανακοίνωσαν το θάνατο του Παύλου, τότε καταλαβα ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος".



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. διαχειριστη αργησα να μπω στο μπλογκ και βλεπω οτι εχεις προβλημα μαζι μου. οταν μιλας για συμπεριφορες θα σου προτεινα να το σκεφτοσουν πρωτα αν θες. η συμπεριφορα η δικη μου ειναι πανω απο ολα αψογη στα σχολια που κανω. λες "Θα περνάω τα σχόλια που δεν είναι υβριστικά". γυρνα πισω σε αλλα αρθρα και κοιτα καποια σχολια που εχεις περασει και θα δεις οτι δεν κολλανε με αυτα που λες. ανεβαζεις αρθρα με φωτογραφιες εγληματιων οι οποιοι προσπαθουν να δολοφονησουν η εστω να κανουν κακο σε αστυνομικους και επισης καταστρεφουν δημοσια περιουσια και μιλας για συμπεριφορες; αυτος ειναι ο πολιτισμος που προβαλεις στο μπλογκ σου; χρησιμοποιεις το ονομα ενος ολοκληρου χωριου για την ονομασια του μπλογκ σου και δειχνεις αυτες τις εικονες; στα παιδια μας αυτες τις εικονες θα δειξουμε; να τους μαθαινουμε να χτυπουν αστυνομικους; ντροπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νιάου νιάου και σε σένα βρε ναζιάρα ..... γατούλα με τη ρόζ μυτούλα.....
    Βρε φοβεροί είστε...Καλά παέι ο δημοκρατικός διάλογος. Λοιπόν τι άλλα νέα ?
    Για πεστε ,για πέστε..... Μια χαρά περνάμε.
    Απ όλα έχει ο μπαξές....
    Αλήθεια το άλλο με τον τοτό το ξέρετε?

    Υ.Γ Άμα θές να με ακούσεις κύριε διαχειριστά κλέισε το ραντεβού που σου ζητάνε .Βάλε τη συνομιλία σας και ανέβασέ τη..Καλα θα σπάσουμε πολυ πλάκα....Το άτομο δεν παίζεται με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. διαχειριστη αργησα να μπω στο μπλογκ και βλεπω οτι εχεις προβλημα μαζι μου. οταν μιλας για συμπεριφορες θα σου προτεινα να το σκεφτοσουν πρωτα αν θες. η συμπεριφορα η δικη μου ειναι πανω απο ολα αψογη στα σχολια που κανω. λες "Θα περνάω τα σχόλια που δεν είναι υβριστικά". γυρνα πισω σε αλλα αρθρα και κοιτα καποια σχολια που εχεις περασει και θα δεις οτι δεν κολλανε με αυτα που λες. ανεβαζεις αρθρα με φωτογραφιες εγληματιων οι οποιοι προσπαθουν να δολοφονησουν η εστω να κανουν κακο σε αστυνομικους και επισης καταστρεφουν δημοσια περιουσια και μιλας για συμπεριφορες; αυτος ειναι ο πολιτισμος που προβαλεις στο μπλογκ σου; χρησιμοποιεις το ονομα ενος ολοκληρου χωριου για την ονομασια του μπλογκ σου και δειχνεις αυτες τις εικονες; στα παιδια μας αυτες τις εικονες θα δειξουμε; να τους μαθαινουμε να χτυπουν αστυνομικους; ντροπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 9:43 Πλάκα μας κάνεις; Αφού δεν είσαι εσύ τότε τι απαντάς;
    Μαλλον 15 θα είστε και όχι ένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ.....ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ12 Οκτωβρίου 2015 στις 3:26 μ.μ.

    Ένα ποίημα για τη Μάγδα Φύσσα
    Της Αναστασίας Βούλγαρη


    Είδα τη Μάγδα Φύσσα,

    με πύρινο βλέμμα
    με καρδιά κομματιασμένη
    -θρύψαλα αγίων σκορπισμένα στην άσφαλτο-
    με μάτια ακοίμητα
    που παραμονεύουν
    μες από τους δρόμους της συνοικίας,
    να παραμερίζει τη νύχτα
    επιμένοντας η φωνή της ν’ ακουστεί
    ετούτη την εποχή,
    χτυπώντας με μανία
    τα κλειστά παράθυρα των αισθημάτων,
    τις πόρτες της αδιαφορίας,
    να κραυγάζει υποσχέσεις.

    Είδα τη Μάγδα Φύσσα
    ντυμένη στα μαύρα
    να υψώνει,
    ξεσκίζοντας την σιωπή,
    ένα δάχτυλο σπαθί
    και να δείχνει στην ανθρωπότητα
    εκείνους
    που σκοτώσανε το παιδί της.

    Το παιδί της ήταν όμορφο
    ήταν ψηλό
    ήταν καλό.
    Το παιδί της τραγουδούσε
    το παιδί της αγαπούσε
    έκλεινε μέσα στις παλάμες του όλο τον κόσμο.
    Μια νύχτα της έφεραν το παιδί της σκοτωμένο.

    Η μέρα πληγή
    ο ήλιος καρφί
    η νύχτα σταύρωση
    είναι η ζωή χωρίς το παιδί της.
    Ουρανός χωρίς γαλάζιο
    θάλασσα χωρίς αλμύρα
    βουνά χωρίς πράσινο
    είναι ο κόσμος χωρίς το παιδί της.

    Κι εγώ
    σε ποια χώρα
    ποια γη
    να πνίξω τη φωνή μου;
    Σε ποια πελάγη
    ποια βουνά
    να κρύψω την οργή μου;
    Σεπτέμβριος δεκαοχτώ
    σκοτώσανε τον Παύλο
    οι φασίστες.

    Είδα τη Μάγδα Φύσσα,
    που έχει από καιρό αναληφθεί,
    με μάτια κόκκινα απ’ την αγρύπνια
    με δόντια κίτρινα απ’ τον καπνό
    με χέρια τρεμάμενα
    να δείχνει άδεια την αγκαλιά της.

    Είδα τη μάνα του Παύλου,
    που ήταν η Παναγία η Βρεφοκρατούσα
    που ήταν η Πλατυτέρα των Ουρανών
    και έγινε η Εκάβη,
    επάνω στον ατελείωτο δρόμο των δακρύων
    που διασχίζει τους αιώνες,
    με καρδιά κομματιασμένη
    -θρύψαλα αγίων σκορπισμένα στην άσφαλτο-
    να βαδίζει αγέρωχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή