Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του Ορέστη  Τσάρκου
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ  ΝΤΡΟΠΗΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΩ (ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ  ΜΕ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) , ΙΣΚΡΑ-ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ...ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ , ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ , ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΠΡΟΝΟΜΙΑ  ΤΕΛΟΣ  ΣΕ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ? , ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ  ΤΙΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ   ..ΚΑΝΟΝΙΚΑ  Η  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ  ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΞΙΑ  ΕΧΕΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΕΝΑ  ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ...,   ΠΟΛΥ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ  ΜΙΣΘΩΝ -ΤΙΜΩΝ 1999-2015 , ΚΑΙ  ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ...ΤΙ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΧΑΛΑΝΕ  ΦΡΟΥΤΑ  ΚΑΙ  ΛΑΧΑΝΙΚΑ?....................

=Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών στην Κω .Εικόνες ντροπής

                 

Νέες εικόνες ντροπής έρχονται από το νησί της Κω μία μέρα μετά τη φωτογραφία του αστυνομικού που χαστούκισε μετανάστη. Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, όταν μετανάστες και πρόσφυγες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο Ανταγόρας όπου από χθες μεταφέρονται, κάνοντας διαμαρτυρία σε κεντρικό δρόμο του νησιού και ζητώντας να φύγουν άμεσα από εκεί. Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε με τους αστυνομικούς να κυνηγούν και να χτυπούν τους πρόσφυγες με τα γκλόμπ, ενώ έγινε και χρήση πυροσβεστήρων που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Από χθες βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών και των προσφύγων που είχαν βρει πρόχειρο κατάλυμα στους δρόμους και τα πάρκα του νησιού προς το στάδιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους και να αποχωρήσουν για την Αθήνα.

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί στο στάδιο, στο οποίο ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο, με πολλές γυναίκες και δεκάδες μικρά παιδιά πολλά από τα οποία είναι μόλις λίγων μηνών να αναμένουν τη σειρά τους κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί στο νησί είναι το γεγονός ότι από χθες το πρωί μέχρι σήμερα έχουν φτάσει περίπου 1.500 νέοι μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Βίντεο του kostoday.gr από τη μεταφορά στο στάδιο Ανταγόρας:

Η ένταση προκλήθηκε όταν εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού της Βασιλέως Γεωργίου, ξεκίνησαν διαμαρτυρία παρεμποδίζοντας την διέλευση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών και ποδηλάτων στην περιοχή, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών αποχώρησης τους. Η αστυνομία αλλά και πολίτες αντέδρασαν χτυπώντας τους μετανάστες και ψεκάζοντας τους με πυροσβεστήρες.
 
                            







 ************************

                                                                     

=Iskra: Μνημόνιο - λαιμητόμος με διαδικασίες εξπρές

             

«Μνημόνιο - λαιμητόμο», χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επιτευχθεί μεταξύ Ελλάδας και κουαρτέτου η ιστοσελίδα Iskra, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

                       **********

=Οι πολίτες πληρώνουν τα «σπασμένα» Παπαγεωργόπουλου στη Θεσσαλονίκη με ανοχή της κυβέρνησης;


Την ίδια στιγμή που ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, περπατά ελεύθερος επωφελούμενος των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, οι δημότες της πόλης καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα. Η κυβέρνηση με έγγραφό της απέρριψε το αίτημα ανάκλησης των ΚΥΑ συμψηφισμού οφειλών του Δήμου προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία του.
«Το υπουργείο νομιμοποιεί την κλοπή του ταμείου του Δήμου επί διοικήσεως Παπαγεωργόπουλου», δήλωσε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, γιατί δεν προχωρούν σε μια θεσμική και δημοσιονομική αποκατάσταση της «άδικης και παράνομης οικονομικής αφαίμαξης του δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης» αλλά και γιατί δεν έχουν διασφαλίσει τις «απαιτήσεις του Δημοσίου από τους υπολόγους της υπεξαίρεσης».

                    *************************

=Τσίπρας: Άμεσα η κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών .Προνόμια τέλος

                 

Τέλος στην ασυλία που χαίρουν οι βουλευτές ως προς την φορολόγηση βάζει η κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά σήμερα την άμεση κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, στο οποίο θα προβλέπεται επίσης η μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, με αντικείμενο την κατάθεση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και τον εξορθολογισμό των αποδοχών υπουργών κι ανώτατων δημόσιων λειτουργών. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δημήτρης Μάρδας και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.
Μιλώντας στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους».

                                                            *****************************************

=Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία

       30C79FE09429964E4939487CC8FE1F2A.jpg 
Διάψευσης της είδησης περί κατάργησης των ολοήμερων σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας.
Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία εξετάζεται η κατάργηση των ολοήμερων σχολείων, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «τα ολοήμερα σχολεία θα εξακολουθήσουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, καθώς το υπουργείο έχει εξασφαλίσει όλες τις αναγκαίες πιστώσεις».


              **********

=Δείτε τι αξία έχει σήμερα ένα χιλιάρικο


Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;
Αναλυτικά:
Τσιγάρα: 400 δραχμές.
Τυρόπιτα: 100 δραχμές.
Καφές φραπέ: 500 δραχμές.
Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με… βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές (498 €).
Σήμερα (2015) τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:
Τσιγάρα: 3,70 - 4,70 ευρώ.
Τυρόπιτα 1,5 ευρώ.
Καφές φραπέ ή freddo: 3 - 4 ευρώ.
Σύνολο 8-9 ευρώ, δηλαδή περίπου τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ.
Ο βασικός μισθός σε δραχμές υπολογίζεται ότι είναι 163.000 δρχ (περίπου όσο και το 1999).
Απλά 15 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε.

                                  *****************************

=Κάντε σύγκριση μισθών-τιμών 1999-2015 (δείτε γράφημα)

  • Ευρώ

O Jo Di Graphics έφτιαξε έναν κατατοπιστικό συγκριτικό πίνακα μισθών και τιμών του 1999 και του 2015. Τα συμπεράσματα δικά σας...
Πίνακας

                             **************************
   ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ
                             ***************************

=Τι πρέπει να κάνετε για να μη χαλάνε τα φρούτα και τα λαχανικά


Συλλέξαμε κόλπα σοφών γιαγιάδων, συμβουλές έμπειρων νοικοκυρών και... πορίσματα της επιστήμης για να μάθουμε πώς αντιμετωπίζεται το αιώνιο πρόβλημα της διάρκειας ζωής των φρούτων και των λαχανικών. 

Δείτε τι πρέπει να κάνετε, τι πρέπει να αποφεύγετε, πού και πώς να αποθηκεύετε φρούτα και λαχανικά για να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους.

             

1. Η... διάταξη μετράει. Να κάτι που μάλλον δεν γνωρίζατε: πολλά φρούτα όταν ωριμάζουν, παράγουν μια αέρια ορμόνη, το αιθυλένιο, που έχει ως επίπτωση την γρήγορη γήρανση και ωρίμανση των «γειτονικών» της λαχανικών και φρούτων. Οι μπανάνες, τα ακτινίδια, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα αχλάδια και οι ντομάτες είναι μερικά από τα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο, ενώ τα αγγούρια, τα καρότα, τα μήλα, οι μελιτζάνες, το καρπούζι και οι πατάτες είναι ευαίσθητα στην αέρια ορμόνη.

2. Μην τα βάζετε σε αεροστεγείς, πλαστικές σακούλες. Τα λαχανικά και τα φρούτα χρειάζονται χώρο και αέρα, επομένως φροντίστε να μην τα στριμώχνετε σε κλειστές σακούλες.

3. Τα πλυμένα φρούτα και λαχανικά «χαλάνε» γρηγορότερα από τα άπλυτα. Η υγρασία ευνοεί την γέννηση βακτηρίων, γι’ αυτό συνιστάται να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα χρησιμοποιήσετε και όχι πριν τα αποθηκεύσετε -εκτός κι αν φροντίσετε να στεγνώσουν πλήρως.

                

4. Τα φυλλώδη λαχανικά -μαρούλι, μαϊντανός κ.ο.κ.- ζουν περισσότερο αν τα τυλίξετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε τα «χαλασμένα» φύλλα των λαχανικών, πλύντε και στεγνώστε τα φύλλα τους και τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας, αφού φροντίσετε να απορροφηθεί όλη η υγρασία.

5. Βάλτε στην κατάψυξη τα μυρωδικά. Το άρωμα και η υφή των μυρωδικών σας θα συντηρηθεί για πολλές μέρες, αν τα πλύνετε, τα στεγνώσετε και τα βάλετε στην κατάψυξη.

6. Οι πατάτες, τα κρεμμύδια και οι ντομάτες πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου για να διατηρήσουν τη γεύση τους. Ωστόσο, για να συντηρηθούν, φροντίστε να τα βάλετε σε ένα δροσερό σημείο (μακριά από τη θέρμανση ή το ηλιόλουστο παράθυρο).

                 

7. Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ διατηρούνται ανέπαφα για μία εβδομάδα σε σκοτεινό, δροσερό σημείο εκτός ψυγείου. Αν θέλετε να μείνουν φρέσκα για περισσότερο καιρό, βάλτε τα σε μία πλεκτή, ή τουλάχιστον ανοικτή, σακούλα στο ψυγείο.

8. Για να διατηρήσετε τις πατάτες ζωντανές, αποθηκεύστε τις μαζί με μήλα.

                 

9. Για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες, μπορείτε να τις διαχωρίσετε και να κόψετε το κοτσάνι ή να το τυλίξετε σφιχτά με μεμβράνη. Αποθηκεύστε τις εκτός ψυγείου σε χάρτινη και όχι πλαστική σακούλα. Επίσης, οι μπανάνες όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο, μαυρίζουν εξωτερικά, αλλά η σάρκα τους μένει ανέπαφη.
10. Για να διατηρήσετε φρέσκα τα σπαράγγια, τυλίξτε τα με ένα υγρό πανί ή μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα ή αποθηκεύστε τα όρθια στο ψυγείο με τις άκρες τους βουτηγμένες σε 2 εκατοστά νερό

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου